torstaina, helmikuuta 25, 2010

Surisee

sekä rukki että pää. Pään surinoista ei nyt sen enempää, mutta rukin surinoista voidaan jaaritella.

Sain valmiiksi sukkalangaksi aiotun villan, mutta täytyypä todeta ettei tästä sukat tule, ei taida metrit riittää. Harmi, koskapa värit ovat todella hienot ja lanka tuntuu kivalta.

Kuituna on blf:n ja mohairin sekoitusta suhteessa 80/20. Mittaa vyyhdillä on 100 g/186 metriä. Voisi riittää kämmekkäiksi? Lanka on kerrattu navajolla, jota allekirjoittanut voisi kyllä harjoitella enemmän.

Kaikenlaisia pikkusaparoita kurkkii sieltä täältä. Tosin rukki päätti kiukutella kun tein nyöriin uuden solmun, eikä ole ollut operaation jälkeen oma iloinen itsensä. Antaa kamalasti kierrettä ja samalla kiskoo ja repii minkä kerkiää. Ei sellaisen kanssa ole ilo työskennellä.

Tästä suivaantuneena otin käpälääni pelkäämäni alpakan ja päästelin menemään. Alpakka on kyllä niin erilaista kuin mikään ennen kehräämäni. Se on vähän kuin pitelisi vauvan hiuksia käsissä. Ei sitä vaikea ole työstää, erilaista vain.

Se angoratopsi kalvaa mieltäni. Taidan käydä sen kimppuun alpakan jälkeen. Jos tuo rukki vain rauhottuisi. Yhdestä solmusta nyt noin möksähtää!

6 kommenttia:

 1. Onpas kaunis tuo sinun "sukkalankasi"! Ehkä onkin parempi että päätyy käsineisiin, niin pääsee paremmin esille.

  VastaaPoista
 2. Miksi laitoit solmun nyöriin? Ei ihme ettää möksöttää. Minä teen liitoksen ompelemalla rullalangalla tiukkaan.

  VastaaPoista
 3. tuire: mutta olisin niin halunnut siitä sukat...

  pirena: mulla on aina ollut solmu nyörissä. ja yleensä se pelittää todella hyvin kun tekee sen oikein pieneksi ja silviisiin. ja siin äkehrätessä se sulautuu nyörin kanssa niin ettei sitä huomaa. nyt se on jo vähän lientynyt, veikaan että nyöri on vähän liian lyhyt ja siksi tulee kauhiat vauhdit.

  kerran yritin sitä ompeluhommaa mutten onnistunut siinä. pitäisi varmaan joskus yritellä uudemman kerran

  VastaaPoista
 4. Kivan väristä lankaa :) Tee raitasukat, niin riittääpi. Yksi sukkafanaatikko täällä vaan yrittää yllyttää. Itselläni on niin kauan jo edellisten sukkien neulomisesta, että ihan hirvittää. Jospa sen neulelaman sais sillä poistettua. Pitääkin kokeilla heti, kun olen saanut äidin villatakin pois puikoilta.

  VastaaPoista
 5. Mukavan oloisia lankoja taas. Sama kokemus alpakasta: liukuu jotenkin pehmeästi, sain paikalliselta alpakkafarmilta suoraan pesemättömiä kuituja, joista osan sitten pesin ennen karstausta.

  Olen Pirenan kanssa samaa mieltä; koeta vaan nyörin ompelua uudestaan. Ohenna nyörin päitä purkamalla, aseta n. 4 cm päällekkäin ja pistele vahvalla langalla välillä nyörin läpi, kieputa ja ompele vaikka napinläpipistoja tms. Lykkyä tykö!

  VastaaPoista
 6. Noin upea lanka kàsiin esille ja tuo alpakka olisi just sopivaa hàrpàkkeisiin.

  VastaaPoista