sunnuntaina, marraskuuta 15, 2009

Harmaata

Se oli sitten se laukku, joka valmistui ensiksi. Mekollakin oli ihan hyvät mahdollisuudet. Sopiva tikkauslanka vaan puuttui.

Joten laukku siis. Pohjakankaana on siis armeijan sarkaa. On paksua, tukevaa ja Harmaata. Veikkaan ettei nyppäänny ainakaan ihan heti kättelyssä. Loistava materiaali työstää. Sen mustapohjaisen kukkakassin pohjamateriaali on huovutettua villapaitaa ja se on nyppääntynyt käytössä. Ei mitenkään erityisen pahan näköinen kuitenkaan, joten laukku on edelleen runsaassa käytössä.

Kuviot on leikelty erilaisista huovutetuista villapaidoista. Ainoastaan tuo tumma magenta on Sipooperin (ylihintaista) huopalevyä. Jos onnistuu haalimaan vaikkapa viisi sopivan väristä villapaitaa huovutettavaksi, niin niitten kanssa kyllä pärjää. Sitä materiaalia kun riittää ja riittää.

Kukan keskustaan ompelin muutaman pienen helmen ja niihin huiskujen vierelle tein pieniä täpliä vihreällä konekirjontalangalla. Paljetitkin olisivat olleet pop, mutta niitäpä ei meidän taloudesta löytynyt. Tommonen täppä on helppo tehdä jos koneessa on portaaton siksakin leveyden säädin. Ensin laitetaan piston pituus napinlävelle, eli junnaa miltein paikoillaan. Aloitetaan muutamalla suoralla pistolla, jonka jälkeen vauhdissa säädetään siksakpiston leveys tappiin ja sitten taas ihan suoraksi.
Huiskat on ajeltu neljään kertaan, muut ovat kahteen kertaan. Laukun pohjaan tein pienet vekit, jotta pohja saa vähän muotoa. Toinen kulmista onnistui täydellisesti, toinen vähän eri tavalla. Vuori on tavallista vuorikangasta ja se on kiinnitetty käsin päälliseen. Olisi pitänyt muistaa leikat vuoriin saumavarat laukun suulle, mutta eihän sitä kaikkea voi muistaa.

Tuo sarkakankaan väri vaikuttaa hassusti väreihin. Tuo vihreä konekirjontalanka hehkuu aivan kummasti. Se on oikeasti kirkkaan ruohonvihreää mutta sarkakankaassa se vaihtuu kummalliseksi. Eikä kukan tumma magentakaan niin edukseen ole. Seuraavaan versioon pitää kokeilla toisenlaisia värejä.

33 kommenttia:

 1. Anonyymi14.04

  Kuvassa tuo ainakin näyttää täydelliseltä, värit ja kaikki!
  helena

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis, ihailen. Mullahan jäi noita huopuneita paloja, hmmm, josko niistäkin jotain tuollaista.

  VastaaPoista
 3. Laukussasi on aivan herkullisen ihanat värit ja samalla se onnistuu olemaan selkeän "harmoninen". Kyllä tuon kanssa kelepaa kylillä kulkea!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on komia kassi! Musta noi värit on todella kauniit.

  VastaaPoista
 5. Kyllà mullekin tommoinen laukku kelpais! Olen nyt huovuttanut pari signorien puseroa tuolta kirppikseltà. Joskos sen armeijan harmaan kanssa sopisivat yhteen.

  VastaaPoista
 6. Kaunis katseenvangitsija, taidolla toteutettu ja kaiken hyvän päälle varmaan myös käytännöllinen.

  VastaaPoista
 7. Aivan upea laukku! Olet kyllä käsittämättömän taitava.

  VastaaPoista
 8. Aivan mielettömän ihana laukku! :)

  VastaaPoista
 9. Moi! Ihana laukku ja ihanat kukkakuviot. Taitavasti tehty ja kirjailu on upeaa. Mistä tuota sarkaa saa? -Carita-

  VastaaPoista
 10. Tosi kaunis laukku!

  VastaaPoista
 11. On niin hieno !!

  VastaaPoista
 12. Minun värisilmää nuo värit kyllä miellyttävät! Laukku hehkuu ihanasti!

  VastaaPoista
 13. Todella kaunis lopputulos, ihanan viimeistelty pienimpiä yksityiskohtia myöten!

  VastaaPoista
 14. Todella hieno laukku. Toiset ne osaa :D

  VastaaPoista
 15. Kiva laukku! Noi pallurat ja helmet vat ihan piste i:n päälle, tuovat paljon lisää ilmettä!

  VastaaPoista
 16. Kiitos teille kaikille kommentoineille! Kuten todettu, tämä sarka on ostettu armeijan ylijäämämyymälästä. samankaltaista toki saattaa löytyä ihan tavallisestakin kangaskaupasta, tosin metrihinta voi olla sitten enemmän kuin 1,66e :D

  VastaaPoista
 17. Aivan ihana tuotos sinulta jälleen! Ihan on minun makuuni. Olen yrittänyt kirppiksiltä pongailla vanhoja villiksiä, huonolla menestyksellä. Haaveissa olis joskus(ja jouluna) tehdä tuontapainen kassi.

  VastaaPoista
 18. Kaunis ja minäkin tykkään väreistä! Harmaa ja fuksia on mainio yhdistelmä.

  VastaaPoista
 19. Sä vaa osaat! Hieno! ja suuri kiitos siitä kun kerroit ompelukone-niksejäi ja näytit vaihe vaiheelta miten tuo ihanus on syntynyt. Olisi tarvetta kauniille sohvatyynylle...ehkä mustalla pohjalla valkoista, harmaata, hopeaa ja kultaa.

  VastaaPoista
 20. Ei ihan tuo mainitsemasi värien "outous" välity tänne kotikoneelle :). Hyvä on kassi, jos ei peräti täydellinen. Ja arvaappa mitä? Meikätyttökin löysi kirpparilta villatakin huovutuskokeiluihin!

  VastaaPoista
 21. Täydellinen. Piste.

  VastaaPoista
 22. Tosi upea!!!! Ihmettelen vaan kuinka saat ajan riitämään tekemään kaikkea kaunista.

  VastaaPoista
 23. Anonyymi21.10

  Oi minkä teit. Ja löytösi, sarka, on huippu. Luokseni tuli uusi (?) joulukirja Joulun taikaa (Lundberg), jossa vaikka mitä harmaasta sarasta...

  VastaaPoista
 24. Hauskaa alkavaa viikkoa.Käväisin vierailulla

  VastaaPoista
 25. Moi, kiva kun jätit kommenttia blogiini niin löysin tänne. Aivan upea laukku! Tykkään väreistä paljon, ainakin kuvassa näyttävät tosi hyvältä.

  VastaaPoista
 26. marja14.55

  Todella ihana laukku!

  VastaaPoista
 27. Todella upea laukku! Olet taitava!

  VastaaPoista
 28. Anonyymi3.59

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista