perjantaina, syyskuuta 04, 2009

Varastotilanne

Lankavarastojen siivous on tuottanut tulosta. Tänä aamuna lähti iso kassillinen lankajämiä päiväkotiin, jossa ne otettiin vastaa riemuiten. Loppupeleissä roskiin menivät vain ne toivottomimmat tapaukset eli kerät jotka olivat tuhannen solmussa keskenään.

Kotia tosin jäi pieni jämävarasto ihan kaiken varalle:

Pitää jämälankaa nyt pikkasen olla. Aina sitä joku langanpätkä johonkin tarvitaan. Siks toisekseen tästä on hyvä alkaa kartuttaa seuravaa varastoa. Vaineskin, tämänkin määrä yritetään pienentää jollain tavoin. Esimerkiksi näin:

Kaksi säiettä Sisua, yksi Kamenaa ja yksi Sublimen angora-jotain lankaa. Ja taas olivat hilepuikot asialla.

Sitten se itse asia eli varasto:

Takarivissä vasemmalta:
NoroSilk Gardenia, Noro sukkalankaa, Rowanin Felted Tweediä, Marks&Kattensin Iceland.
Seuraava rivi vasemmalta:
Laurilan Laamasilkkiä, sitä kamalankirjavaaenmuistanimeä-lankaa, Sisua ja Noron sukkalankaa.
Seuraavassa rivissä vasemmalta:
Laurilan Angoralankaa, Markka-lankaa, Hailuodon kasvivärjättyä villaa, Handpainted boutone -lankaa, ShibuiKnits Socks, ShibuiKnits SilksCloud ja Etelä-Afrikan merinoa.
Alimmassa rivssä:
Viron villaa, Vehkomäen villaa, Gedfiran jotain lankaa, Eco Woolia ja Cashbah-sukkalankaa.

Kuvasta puuttuu viisi kartiota raakasilkkilankaa, jokunen kerä Phildarin pompulalankaa, 10 kerää Anttilan Silketweediä, 13 tai 15 kerää Italiasta saatua villaa, 10 kerää Sublimen Soya Cotton-lankaa sekä hahtuvakiekko tai kaksi.

Että ei paha tilanne. Okei, näitten lisäksi on kaikki itse kehrätyt langat, joita on varmaa kolmatta kiloa. Niitä vaan on jotenkin niin vaikea käyttää. Kun pitäisi olla satavarma että lanka varmasti riittää siihen mitä aikoo, lisää kun ei saa. Lisäksi projektin pitää olla jotain ylimaallista että voin siihen uhrata ominkätösin uurastettua lankaa...että siinäpä niitä reunaehtoja.

Nyt vaan mietin että pärjäisinkö näillä loppuvuoden ilman kaupassa käyntiä? Osaisinko viritellä näistä tarvittavat joululahjat? Ja varsinkin, miksi sitä lankaa pitää varastoida kotia? Loppuuko villa maailmasta?

Näitä pohtiessani yritän piiskata itseni käymään kangasvarastojeni kimppuun. En vain halua myöntää itselleni että niitä on liikaa. Varsinkin sellaisia joita tuskin tulen koskaan käyttämään. En halua kohdata totuutta.

16 kommenttia:

 1. Kohtaa SE totuus vasta myöhemmin. Hieno, kaunis ja inspiroiva varasto.

  VastaaPoista
 2. Hieno homma tuo päiväkotilahjoitus!!! Ja jäihän sulle vielä ihan tarpeeksi siemenlankoja. Minä en enää kohta sovi astumaan tuonne parvekkeelle. Lankakeriä nääs. Vähän olen ajatellut suunnitella jouluhommia minäkin. Kuten sukkia pikkumiehille...

  VastaaPoista
 3. Kävin osan kankaistani läpi keväällä. Tulos: jätesäkillinen pois annettavaa. Olin saada halvauksen. Nyt vielä tuossa jotakin roikkuu "pidänkö- enkö pidä" -tyylillä tämän vaatehuoneen raivauksen jäljiltä. Miksi pitää jemmata niitä? Meinaan ei mulla mitään erikoisia kankaita ole? Toisaalta on hyvä, kun on se varasto. Helpottaa se kummasti, kun on heti mistä ottaa. Onnittelut lankojen hupenemisesta!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, ku en oo ainoa. Kilomääristä ei ole mitään hajua, mutta sängyn alle, kirjahyllyn päälle ja parin rahin sisään mahtuu minun varasto. Ja sitten on vielä ne kankaat ja kaikenlaiset ompelutarvikkeet, joista ei vaan voi luopua, kun ne on mummolta perittyjä.
  Jonkilaista pöljyyttähän tämä on, mutta toistaiseksi aika vaaratonta. Sitten ku en enää mahdu varaston kans samaan huusholliin, voi soittaa piipaa-auton.

  VastaaPoista
 5. solveig: täytyy vielä kerätä rohkeutta. tai raivoa invetoi kankaat -operaatioon

  lissu: kyllä nuot jämät tuosta vielä mystisesti lissäntyvät (keskenään)

  outi: veikkaan että geeneissä, jossain syvällä piilossa, on jonniinmoinen hamsteri. ja se raukka sitten välillä saa yliotteen.

  amelie: olen ravelryssä nähnyt lankavaraston, joka oli isompi kuin keskiverto oululainen lankakauppa. musta se oli vähän ahdistava.

  VastaaPoista
 6. Onnea lankavaraston puhdistuksen johdosta! Nykyään yritän ostaa lankaa siten, että se pääsee heti puikoille. Kyllä noilla loppuvuoden selviää ja jos ei selviä niin järjestetään jämälankavaihtajaiset;) Ai niin, hauskat jämälanka kynsikkäät:)

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea toi päiväkotilahjoitus, Taidanpa itteki piipahtaa entiseen työpaikkaani säkillisen heittämässä. Ihania lankoja omistat!<3

  VastaaPoista
 8. Siistiä!
  Sama ongelma täällä noiden käsinkehrättyjen kanssa; neuloisko kaikki vaan pötköön idealla: "tästä kaikki alkoi ja tähän on tultu..." Tulis kirjava päiväkirja.

  VastaaPoista
 9. Eihän sun varastosi ole edes mitenkään yli-iso. Mulla taitaa olla enemmän, tosin kuvasta on vaikea päätellä.

  Tuossa on monenlaista lankaa monenlaiseen projektiin, joten varmaan hyvinkin pärjäisit niillä loppuvuoden, tosin olen ollut huomaavinani että siellä päin ei olla aina ihan kaikista hitaimpia.

  Tuollaiset monilankakämmekkäät tai lapaset voisi olla hauskat tehdä itsekin.

  VastaaPoista
 10. Pitäisi varmaan tehdä inventaariot itsekin... mutten uskalla. Lankavarastoni on alkanut kertyä isommassa mittapuussa vasta viimeisen vuoden aikana, mutta kankaita on männävuosilta turhankin kanssa.

  Joululahjoille en ole vielä uhrannut ajatustakaan.

  Vilkuttelee enteinen patelalainen ;-)

  VastaaPoista
 11. villa lankala: yritetään pärjätä näillä ja kaupastahan saa jos tuntuu ettei pärjää

  seijasisko: tuntuivat olevan hyviniloisia kassista, joten eiköhän niille tule olemaan kysyntää

  pirle: pitäisi opetella kehräämään jotain projektia varten eikä vaan kehräämisen ilosta. sitten ne varmaan tulisivat paremmin käyttöön

  tiina: eihän tämä mikään yli-iso ole, varsinkin kun sain tuupattua ison kasan pois. Ja kyllähän tästäkin varastosta saa yhtä ja toista kunhan vaan puuhaan alkaa :)

  anpali: se totuuden kohtaaminen on tuskallista, on oma kohtaista kokemusta. miten sitä aina tuleekin vähätelleeksi omia varastoja? ja joululahjoja olisi syytä kohtapuoliin ajatella, ite yritän aloittaa ajoissa ettei sitten kiristä pipoa 23.12.

  VastaaPoista
 12. Ei yhtään pahan kokoinen varasto ollenkaan. :) Kyllä noistakin jotain saa aikaan. ;)

  Muuten, se sinun keväällä Valveen kahvilassa minuun tartuttama tauti nimeltään kehräyskuume on nyt äitynyt todella pahaksi. Jos tuut huomenna neuletapaamiseen, niin varoitan että minulla saattaa olla aiheeseen liittyviä uutisia... ;) Edelleen pienellä varauksella, koska äitini saattaa vielä yön aikana muuttaa mieltään erään kapistuksen suhteen, joka on aika oleellinen siinä kehräämisessä, ja jota tässä on vähän niin kuin odoteltu... oon kyllä ihan täpinöissäni! :)

  VastaaPoista
 13. mari: kyllä olisi tarkoitus huomenna tulla, katotaanpa sitten!

  VastaaPoista
 14. Lankoja on aina yhtä kiva ihailla, oli ne sitten omia tai toisten =)

  VastaaPoista
 15. Mä kerran tarjosin lasten eskariin lankoja (en tosin vienyt mitään näytille, mutta täysiä keriä olisin vienyt). Ei kelvannut! Ajattelin mielessäni että haistakaa PEE.

  VastaaPoista
 16. Anonyymi3.39

  Die Auswahl an Anhängern ist riesengroß und die thomas sabo online shop deutschland Wahrscheinlichkeit, dass jemand genau das schmuck thomas sabo gleiche Bettelarmband wie man selbst trägt, ist verschwindend ohrringe creolen gering. Auch nach vielen Jahren noch begeistert das Bettelarmband seine Besitzer. Es strahlt einen ganz eigenen thomas sabo uhren billig Charme aus und kann sowohl Glückssymbole, Armband mit Anhänger als auch Liebesbezeugnisse, Freundschaftszeichen oder thomas sabo schmuck günstig einfach modische Akzente beinhalten. Je nach dem, thomas sabo schmuck wie man es schmückt, kann es elegant, sportlich, modisch, thomas sabo charm club anhänger schlicht oder ausgefallen wirken. Es passt sich auf diese Weise immer wieder dem Anlass und dem gewählten thomas sabo shop Kleidungsstil an. Manche Trägerinnen weisen nach einiger Zeit zuhause eine richtige kleine Sammlung an Anhängern thomas sabo engelsflügel auf, um das Bettelarmband immer wieder neu schmücken zu können. So bleibt es auch nach langer Zeit immer noch interessant und kommt niemals aus der Mode. Der Design- und Produktionsprozess bei der Life Kollektion ist sehr ähnlich wie bei der Oliver Weber Kollektion.

  VastaaPoista