sunnuntaina, syyskuuta 27, 2009

Toinen kerta toden sanoo

Toisella kerralla se sitten onnistui


Ishbel-huivi
Malli: Ysolda Teague
Lanka: ShibuiKnits Socks, kaksi vyyhteä, väri Pioni
Puikot: 4 mm
Fiilis: hyvä

Alunperin tästä langasta piti tulla sukat. Mutta kun kerin vyyhteä kerälle alkoi lanka tuntua pikkasen liian hyvälle "tuhlattavaksi" sukkiin. Muistui mieleen se Ishbel-huivin alku, joka väärällä langalla sai purkutuomion.

Puikot vaan suihkimaan. Neuloin pienemmän koon mukaan sileän osuuden ja isomman koon mukaan pitsikuvion. Sitten tulikin tenkkapoo, lanka loppui. En neulonut viimeisen pitsikuvion kahtaa viimeistä kierrosta vaan hyppäsin suoraan koko ohjeen viimeiselle kierrokselle. Siinä tein yhden langankierron sijasta kaksi että "pylvääseen" tulee kaksi reikää niinkuin aiemmillakin kierroksilla.

Sitten olikin vuorossa päättelykierros, ja sille lanka ei enää riittänyt. Pientä pään raapimista ja varastojen penkomista. Onnekseni en ollut ihan jokaista nyssykkää ulkoistanut päiväkotiin, sillä SangnesGarnin Alpakka kerässä oli niin lähellä olevaa väriä, jolla sitten tein päättelykierroksen. Sitäkään en tehnyt ohjeen mukaan.

Käytän huivin reunan päättelyssä aina tätä tapaa: neulotaan kaksi yhteen, neulotaan seuraavat kaksi yhteen. Palautetaan silmukat (kaksi) takaisin vasemalle puikolle ja neulotaan ne yhteen. Sitten taas vasemmalta kaksi yhteen ja siirretään ne kaksi takaisin vasemmalle puikolle ja taas kaksi yhteen. Sellaista eestaas nylpyttämistä, mutta reunasta tulee joustava ja kuitenkin napakka. Niin ja tietenkin, jos päättelykierros on oikealla niin silmukat neulotaan oikein yhteen, jos nurjalla niin nurin yhteen.


27 kommenttia:

 1. Hurjan kaunis huivi :) hyvä lankavalinta :)

  VastaaPoista
 2. Niinpä se vain toden sanoo: hyvin sinun näköisesi huivi ja väri! Mulla otti kanssa hiukan aloittamista Ishbelin kanssa.

  VastaaPoista
 3. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Voi se tämä neulominenkin olla jännittävää :) Kaunis huivi muuten.

  VastaaPoista
 4. Ihana huivi! Tuolla mallilla on pakko toteuttaa itsellekin huivi sitten joskus, kun olosuhteet ovat suopeammat huivien neulomiselle.

  Hyvä, että et tarvinnut sitä kolmatta kertaa ;D

  VastaaPoista
 5. Ihana huivi! Siinä malli ja lankaa yhdistyy kauniiksi kokonaisuudeksi.
  ALoin lukea tuota päättelykerros kertomustasi ja ensin meinasin, että olen tehnyt samoin, vaan empäs olekkaan. Jostain opin niin, että ensin kaksi yhteen ja takaisin vasemmalle puikoille ja siirretty silmukka neulotaan taas yhteen puikolla olevan kanssa. Menipä sekavaksi, en osaa selittää, helpompi kutoa... Samanlainen ilmeisesti tulee, kuin tekemästäsi.

  VastaaPoista
 6. Nokkelaa ja näppärää sinun mallinmuuntelusi ja neuleen päättelysi - tosi kauniiseen huiviin!

  VastaaPoista
 7. muriska: tää on tosi kiva lanka, suosittelen!

  mari: voisikohan tän värin jotenkin rekisteröidä mun väriksi? :D

  annikainen: vauhtia ja vaarallisia tilanteita? joskus

  tess: tää huivi tulee aika nopsaan. vasta viimeset kaksi kuviokertaa ovat etanakaistalla

  mammutti: siitä tulee vähän erilainen. Yleensä päättelen silmukat noin kuten kuvasit, mutta tässä nylpytellään vielä vähän enemmän. päättelyreunasta tulee paksumpi ja paljon joustavampi näin. Sopii siis eriomaisesti huivinreunaan

  pirle: pari sataa ihmistä ravelryn mukaan on tehnyt huivin näin, joten se siitä nokkeluudesta :) mutta se että Alpakkaa sattui olemaan korissa oli oikea onnenpotku!

  VastaaPoista
 8. Onpas se kaunis! Tuollainen huivinäättely on minulle ennestään outoa; tosin tekemäni huivitkin ovat vähissä. Mutta laitetaanpa vinkki korvan taka.

  VastaaPoista
 9. Kaunis huivi! ja ihanan värinen. Mielenkiintoinen päättelytapa huivinreunaan, en ole aikaisemmin törmännyt.

  VastaaPoista
 10. Näyttää todella onnistuneelta, kaunis!

  VastaaPoista
 11. Hieno huivi ja aivan mahtava väri!

  VastaaPoista
 12. Anonyymi4.25

  i love this! gorgeous!

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana huivi ja niin ihanan värinen!
  Täytyypä oikein puikkojen ja langan kanssa kokeilla tuota päättelytapaa joskus.

  VastaaPoista
 14. Niin styleä, niin styleä. Siis huivi JA daami.

  VastaaPoista
 15. Kaunis huivi ja ihanan piristävä väri

  VastaaPoista
 16. Hiano on!

  Itse tein vuosi sitten samasta langasta ja jopa samasta väristä (!) Shettiksen. Siitä tuli kiva ja ihana MUTTA pingotus kesti noin viikon. Niinpä se on saanut purkutuomion.

  Toivottavasti sulla on parempi onni pingoituksen suhteen. :)

  VastaaPoista
 17. Onpa hieno! Ihana väri ja tosi pehmoinen lanka.

  Mulla on samaa varastossa odottamassa, taitaa olla jopa samassa värissä. Sukkia olin ajatellut, mutte pitäisköhän kuitenkin Ishbel tehdä, ohjekin olisi jo valmiina.. :)

  VastaaPoista
 18. Mikä ihanuus, upea!

  VastaaPoista
 19. Aivan ihanan värinen huivi ja nuo modaukset ovat varsin toimivat!

  VastaaPoista
 20. Upea huivi! Tykkään kovasti väristä...

  VastaaPoista
 21. Voi hitsi mikä ihanuus, voisin syödä sen, nam.

  VastaaPoista
 22. Anonyymi3.30

  Die Auswahl an Anhängern ist riesengroß und die thomas sabo online shop deutschland Wahrscheinlichkeit, dass jemand genau das schmuck thomas sabo gleiche Bettelarmband wie man selbst trägt, ist verschwindend ohrringe creolen gering. Auch nach vielen Jahren noch begeistert das Bettelarmband seine Besitzer. Es strahlt einen ganz eigenen thomas sabo uhren billig Charme aus und kann sowohl Glückssymbole, Armband mit Anhänger als auch Liebesbezeugnisse, Freundschaftszeichen oder thomas sabo schmuck günstig einfach modische Akzente beinhalten. Je nach dem, thomas sabo schmuck wie man es schmückt, kann es elegant, sportlich, modisch, thomas sabo charm club anhänger schlicht oder ausgefallen wirken. Es passt sich auf diese Weise immer wieder dem Anlass und dem gewählten thomas sabo shop Kleidungsstil an. Manche Trägerinnen weisen nach einiger Zeit zuhause eine richtige kleine Sammlung an Anhängern thomas sabo engelsflügel auf, um das Bettelarmband immer wieder neu schmücken zu können. So bleibt es auch nach langer Zeit immer noch interessant und kommt niemals aus der Mode. Der Design- und Produktionsprozess bei der Life Kollektion ist sehr ähnlich wie bei der Oliver Weber Kollektion.

  VastaaPoista