tiistaina, syyskuuta 01, 2009

Sano la-pa-nen!

Oikeasti vimmaa neuloa lapasia ei selitetä sillä että niitä mitenkään suuria määriä tarvittaisiin. Ei. Takana on paljon suurempi vimma. Se on vimma päästä eroon isosta, epämääräisestä kasasta jämälankoja. Mun lanka-arkusta kun löytyy yksi jos toinenkin nyssykkä täynnä golf-pallon kokoisia, nimettömiä lankoja.

Kaikkea en toki edes yritä neulomalla hävittää vaan aika ison osan olen laittanut suoraan roskiin. Mitä ihmettä muka teen 10 metrillä Novitan Cocos-lankaa? En niin mitään. Silti sitä pätkää on säilötty suurella hartaudella useampi vuosi.

Kun lasten lapasten jälkeen alkoi puuduttaa, keksin, ah, niin innovatiivisen tavan käyttää jämiä: useita eri laatuja yhteen ja menoksi.

Tyttö-lapaset syntyivät Tovesta, Dropsin Alpakasta ja kahdesta eri sävyisestä Sisusta.


Kirkkaanpunaiset-lapaset taasen ovat yhdistelmä kahtaa peruspunaista lankaa (en tiedä, olisikohan toinen ollut Nallea), Multimohairia ja Kamenaa.Sitten olisi tämä yhdistelmä malli.

Valkoinen on yhdistelmä Maijaa, Sisua ja Lanettia. On luonnonvalkoista, valkoista ja vaalean keltaista. Yhteensä viisi säiettä, joista kaksi on ainakin Maijaa. Ehkä.

Sinivihreä taasen on kolmea eri väristä Sisua maustettuna saman firman Alpakalla. Itse tykkään tästä väristä kovasti. Alpakka tosin loppui viime metreillä kesken ja ranteen viuhkat ovat virkattu kolmella säikeellä Sisua.


Siippa sai itselleen mustat kämmekkäät.

Näitten lankana on Nallea, Lett Lopia ja olisikohan Novitan Rose mohairia. (Missä olen muka käyttänyt mustaa mohairia!?)

Eihän nämät nyt mittään mestariteoksia tai neulomistaiteen merkkipaaluja ole, mutta tykkään kovasti miten hienoja neulepintoja värien puolesta sai yhdistelemällä eri laatuja. Alpakka ja mohair antavat perusvillalangalle kivan lisän pienenä pörrönä ja samalla syventävät värejä. Tuo sinivihreä jäi sen verran pahasti kaihertamaan että saatan käydä hankkimassa kyseisiä lankoja lisää, ainakin pienen pojan pipon verran. Tai sitten pysyn tiukasti suunnitelmissani vähentää varastojani. Täällähän nyt ennenkään ole missään päätöksissä pysytty.

29 kommenttia:

 1. La-pa-nen.
  Joo, on tehokasta lankojen käyttöä. Hienoja vanttuita.

  VastaaPoista
 2. Noihan on Te-ho-la-pa-si-a!
  Muuten minä olen säilönyt pieniäkin lankanyssäköitä vuosikymmeniä...

  VastaaPoista
 3. Tehdas on näköjään käynnistynyt uudelleen :)Hienoa!

  Täällä on sama meno, tosin nöttösistä töppösiksi.

  VastaaPoista
 4. Tulee niin mieleen mun edesmennyt mummoni, joka myös hamstrasi pieniä lankapalleroita ja sitten kutoi kaikenkirjavia sukkia ja lapasia, lähinnä sukkia. Olin kokonaan unohtanut, että noinkin voi tehdä... Kiva, että palautit mieleen! Mulla vaan ei vielä ole tarpeeksi palleroita varastossa...

  VastaaPoista
 5. Tai voisko sanoa että hyötyneulontaa? Aivan loistavia jokatapauksessa :) Mun golfpallokätkö kaipais samanlaista hyötyiskua!

  VastaaPoista
 6. Toi sinivihreä on huippu. Noin monen golfpallon hävittämisestä (hei, muut lyö niitä metsään)voi varmasti palkita itsensä ostamalla lisää. :)

  VastaaPoista
 7. Kuvat ja ilmeet ovat huippuja, lapasista puhumattakaan!

  (Sanavahvistuksena "sodatta" - kunpa maailma pääsisikin sellaiseen tilaan!)

  VastaaPoista
 8. tesa: pakko ne on pistää tehokäyttöön, ei tästä muuten mitään tule

  mammutti: veikkaan että osa kuolemantuomion saaneista oli viime vuosituhannelta...

  annikainen: tehdas se täällä säkättää, ne sun töppöset oli muuten tosi kivoja ja hyviä kerien loppujen tuhoamiseen

  sannu: mä haluan lopettaa tän hamstraamisen. eikä näihin nyt loppujen lopuksi niin kauhesti lankaa tarvita. jos vähemmän niin kämmekkäät, enemmän niin lapaset

  liina: taitaa kerrankin olla todellista hyötyneulontaa. tosin se on sanana ihan yhtä epäseksikäs kuin hyötyliikunta :D

  outi: siinä sinivihreässä on jotain, ja nyt ei saa usuttaa kauppaan, prkl, kasaa on saatava pienemmäksi. mulla on eteisessä kassi täynnä nöttösiä lähdössä päiväkotiin, jos vaan huolivat.

  VastaaPoista
 9. ilona: lapasten kuvaaminen on jotenkin tyhmää: kaikkihan tietävät millanen on peruslapanen. joten oli pakko keksiä jotain oheisviihdykettä, hih!

  ja sodaton maailma olisi kyllä aika hieno maailma. mutta tuskin tämä pallo kuitenkaan sellaista olotilaa tulee koskaan saavuttamaan. valitettavasti

  VastaaPoista
 10. Ihalen sinun jämälankavarastoasi. Mulla on sellainen jämälankavarasto ettei niistä saa aikaan kauniita samansukuisia vaatekappeleita sinä neuloit kauniina versioina. Ehkä mun täytyy laittaa golfbagiin varapalloiksi noi mun nöttöset;DDD
  Hävihän nöttöset lyömällä ne metsään;)

  VastaaPoista
 11. villa lankala: nöttösistä pääsee vallan mainiosti eroon laittamalla ne tiin päälle ja sitten jollain rautanelosella, vaimikäseoli, täräyttää täysiä! hole in one!

  VastaaPoista
 12. Sun postaukset hauskuuntuu entisestään.
  Hienoja tassunlämmittimiä!

  VastaaPoista
 13. Onpas kivoja vanttuita. Vaaleanpunaiset on oikein somat.

  VastaaPoista
 14. Ah mahtava idea! Olen itse ajatellut käyttää lankoja yhteen huiveihin sun muuhun, mutta tuolla tavalla saisi ne pienemmät nöttöset käytettyä. (Kipaisee lankalaatikolle kaivelemaan.)

  VastaaPoista
 15. Siis eikö lanka-arkkuun jää enää siivoilemista!!! Toisaalta on hienoa, että tehdas jarkaa toimintaansa... Olet kuvissa söpö. Jokos ovat jostain teatteriryhmästä ottaneet yhteyttä?

  VastaaPoista
 16. Haa! Aivan loistavat jämälapaset ja kuvat! :)

  VastaaPoista
 17. Loistoidea ja ihania lapasia! Minkä koon puikoilla neuloit? Mulla olis kans noita jämäpalleroita tuhottavaksi juuri tuolla tavalla. :)

  VastaaPoista
 18. wrs: kyllä näillä luulisi talven jos toisenkin pärjäävän

  satup: vaaleanpunaisiin olisi passannut joku glitterlankakin sekaan, olisi ollut vielä prinsessaisempi

  olebrum: näihin ei ole käytetty aivan niitä pienimpiä, mutta voihan niitäkin käyttää vaikka jonkun isoman kerän ohella

  pikkukettu: :)

  santra: mulla oli käytössä seiskamilliset. se vähän riippuu mitä lankoja käyttää yhdessä. mun käpälään sopivat tuli 24 silmukalla

  VastaaPoista
 19. No nythän se sitten valkeni, että mitä teen kaikille jämämohairnyssyköille. Mulla on semmonen tuhoamisvimma päällä, että kaikki jämät ja muut (niinku ne vinonauhat) pitäs saada käyttöön. Ja mielellään NYT HETI.

  VastaaPoista
 20. Kymmenestä metristä kookosta saa vaikka nyörin pyöritettyä kännykkäkoteloon! Tai hapsut nukenmekkoon! tai...tai...
  Toivon perikuntani sitten joskus olevan armollinen muistolleni raapiessaan päätään (päitään?) jämäpussukoitteni parissa.

  VastaaPoista
 21. Ai kun mua nauratti kun luin sun saumurinlankojenpujotusta. Tulipa pitkä yhdyssana.

  VastaaPoista
 22. On tosi kiva seurata blogiasi. Että jämlangoistakin voi saada niin kivaa aikaiseksi! Odottelen vaan että tumppu-bacili puraisis että saisin lapsille lapasia. Tuntuu vaan hieman siltä että mummi saa nueloa lapaset tänä vuonna myös....

  VastaaPoista
 23. Minullapa on blogissani jotain sanottavaa sinulle. <3

  VastaaPoista
 24. Ihania! Ja villit, hauskat kuvat!

  VastaaPoista
 25. Kannatti kuitenkin jatkaa siellä lapastehtaassa, kun tuli noin sievää jälkeä!

  VastaaPoista
 26. Ihania lapasia olet tehnyt!
  Liian pienet nöttöset voi lahjoittaa johonkin päiväkotiin tai kouluun askartelumateriaaliksi, ottavat yleensä tosi mielellään (roskiin, hui!).

  VastaaPoista
 27. Jämälankoja - myös niitä 10 metrin pätkiä - voi lahjoittaa päiväkoteihin ja -kerhoihin askartelumateriaaleiksi. Useat ottavat vastaan vaikka minkälaisia materiaaleja, raha kun on siellä tiukalla. Eivätkä lapset katso kieroon jos sitä pinkkiä alpakkaa onkin vain 7 metriä. Hyötykäyttöön ja kierrätykseen vaan, eikä roskiin!

  VastaaPoista
 28. "Vimmastelusi" on hauskaa, rohkaisevaa, piristävää ilottelua, kiitos!!

  VastaaPoista
 29. Anonyymi3.47

  Die Auswahl an Anhängern ist riesengroß und die thomas sabo online shop deutschland Wahrscheinlichkeit, dass jemand genau das schmuck thomas sabo gleiche Bettelarmband wie man selbst trägt, ist verschwindend ohrringe creolen gering. Auch nach vielen Jahren noch begeistert das Bettelarmband seine Besitzer. Es strahlt einen ganz eigenen thomas sabo uhren billig Charme aus und kann sowohl Glückssymbole, Armband mit Anhänger als auch Liebesbezeugnisse, Freundschaftszeichen oder thomas sabo schmuck günstig einfach modische Akzente beinhalten. Je nach dem, thomas sabo schmuck wie man es schmückt, kann es elegant, sportlich, modisch, thomas sabo charm club anhänger schlicht oder ausgefallen wirken. Es passt sich auf diese Weise immer wieder dem Anlass und dem gewählten thomas sabo shop Kleidungsstil an. Manche Trägerinnen weisen nach einiger Zeit zuhause eine richtige kleine Sammlung an Anhängern thomas sabo engelsflügel auf, um das Bettelarmband immer wieder neu schmücken zu können. So bleibt es auch nach langer Zeit immer noch interessant und kommt niemals aus der Mode. Der Design- und Produktionsprozess bei der Life Kollektion ist sehr ähnlich wie bei der Oliver Weber Kollektion.

  VastaaPoista