lauantaina, elokuuta 08, 2009

Palataanpa siihen trasselitukkoon. Ilona kuvaili sitä aika hyvällä sanalla: silkkinen.

Sillä se todellakin on silkkiä. Ihan sitä itteään eikä mitään muuta. Jumalaisen pehmeää ja kaikkea parhautta mitä vaan voi olla!

Silkin kehrääminen on oikeastaan helppoa. Melkein helpompaa kuin joittenkin villojen. Ainoa vaan että nätti kuitupötkylä avautuu sellaiseksi trasselitukoksi. Mutta sekään ei oikeastaan haittaa kunhan ei päästä tukkoa valtavan kokoiseksi.

Ainoa mikä oli hieman hankalaa niin kertaus. Valmiina yksisäikeisenä silkki olikin muuttunut äärimmäisen liukkaaksi ja lipsui sormien välistä rullalle ennenkuin kerkisi kunnolla antamaan kierrettä.

Ja toinen juttu oli se että kertaus kesti ja kesti. Mulla meni kaksi tuntia tämän koko vyyhdin kertaamiseen. Olihan siinä toki lankaakin pari metriä yli 500 metriä. Painoa vyyhdillä on 120 grammaa.

Viimesinä lomapäivillä olemme herkutelleet lohella ja paistetuilla kasviksilla. Suurta herkkua! Peruna viipaloidaan ohkaisiksi veneiksi, paprikat paloitellaan ja punasipulit lohkotaan. Päälle oliiviöljyä, suolaa sekä yrttimaustetta tai tuoreita yrttejä ja noin tunniksi uuniin. Kasvikset saavat jäähtyä sillä välin pellillä kun lohi paistetaan ja sitten: syömään! Niin taivaallisen hyvää. Lohen kanssa meillä oli itse tehtyä tzatsikia. (Turkkilaista jugurttia, valutettua kurkkuraastetta, valkosipulia, mustapippuria ja pikku loraus valkoviinietikkaa.)


5 kommenttia:

 1. Hienoja värisävyjä tuossa silkissä. Eikä näyttäisi teidän perheen eväissäkään olevan valittamista. Namia varmasti!

  VastaaPoista
 2. Lanka varmaan taivaallista ja ruoka myös. Tuttu ohje, uunin lämpötila n 200 astetta. Haleja pikkuisille(kin).

  VastaaPoista
 3. Siitä tuli ihanaa!

  VastaaPoista
 4. Ajattelin tuolla aikaisemman postauksen yhteydessä tuon "trasselikasan" mahdollisesti olevan silkkiä. Ihana kiilto!!! Mitä ajattelit puikotella tuosta ihanuudesta?

  Ja tuo ruoka...Aah ihanuutta!! Nämä kaikki kesän tuoreet maut; yrtit ja kasvikset ovat niin ihania. Ihan tässä itkekettää tuo talven tulo yrttien ja kasvisten vuoksi.

  VastaaPoista
 5. outi: värit silkissä ovat kyllä hienot, tai se materiaali nyt saa värin kuin värin näyttämään upealta

  lissu: niin, sultahan tää ruoka on omittu ja hyvvää ku mikä!

  satp: tästä tuli parempaa kuin uskalsin villeimmissä kuvitelmissa toivoakaan

  villa lankala: silkin tulevaisuudesta ei ole vielä tietoa. jotenkin kaulan ympärille tää pehmoisuus tietty pitäisi saada. mulla olisi vielä 200 grammaa pikimustaa merinosilkkiä. tämä ja se voisivat vaikka olla kavereita.

  Talvi nyt itkettää muutenkin...ei puhuta siitä ihan vielä

  VastaaPoista