sunnuntaina, toukokuuta 31, 2009

Voi että minä tykkään tämmöisistä joutilaista kesäsunnuntaista. Miten onkaan mukava istua takapihan terassilla, nauttia auringosta, kuunnella ja katsella meren kohinaa. Tuntea kuin joutilaisuus hiipii kroppaan. Välillä voi käydä nyppäsemässä pari rikkaruohoa, hakea pakastimesta jäätelöä ja kenties vähän virkata.

Hexagonit ovatkin olleet viimeaikoina hieman epäsuosiossa, mutta aina niihin muutama pala valmistuu silloin ja vähän lisää tällöin. Jos se vaikka ensi kesänä olisi valmis?

Rukkikin olisi terassille nostettuna, kertasin sillä aamulla merinosilkkiä. Päädyin sitten Navajo-kertaukseen ja ihan mukavaa tästä tuli. Vähän ylikierteistä mutta silti.

Nyt voisi jatkaa jonkun keskeneräisen villakasan kanssa. Mutta ei taida huvittaa. Taidan mennä takaisin istuskelemaan. Kerrankos se aurinko paistaa? Tosin tuuli hoitaa homman ettei kuumaksi pääse ja sen takia pitäkin olla vähän varovainen kun on auringossa ettei käry käy.


15 kommenttia:

 1. Oi, miten mukavia kuvia ja tunnelmaa! Täällä susirajalla on niin helle ettei takapihalle jaksa mennä.
  Merinosilkkilankasi on hyvän oloista. Jos kierre kiusaa, kastele viileässä vedessä ja ripusta painojen kanssa kuivumaan; sain omat ylikierteet sillä tavalla suoriksi.
  Heksakuviot ovat kesänherkullisia :)

  VastaaPoista
 2. pirle: kyllä tästä varmaan jotain tulee neulottua, se ylikierteisyys ei ihan koko lankaa vaivaa, sieltä täältä vain. Taisi se kastelussa ja riiputuksessa hieman oieta. Rukki ei oikein jaksanut imeä lankaa sisäänsä, joten se olkoon tällä kertaa olla se tekosyy :)

  juu, täällä ei todellakaan ole liian kuuma, pitää mennä irottamaan takapihan aurinkokatos, lentää kohta tuulen mukana ihmemaa oziin.

  VastaaPoista
 3. Kaunista lankaa tuli - toivottavasti värien ihanuus säilyy lopullisessa neuleessakin. Pahin vika ihanissa monivärisissä langoissa on se, että lopputulos on yleensä vähemmän ihana... Mikäköhän siinäkin on :( Ehkä pitäisi alkaa sisustaa lankakerillä, neulomatta niitä ollenkaan?

  VastaaPoista
 4. nunt: toivotaan että tää on neulottunakin kivaa. jos ei niin kerin äkkiä takasin vyyhdille :)

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan ihania nuo heksat. Taidampa alkaa tuhoamaan omia 7veikkoja samantapaiseen projektiin. Mistä nuihin ohje?

  VastaaPoista
 6. lori: thanks!

  hennaK. : attic24 nimisessä blogissa on hexagoninen how to do, se on enkuksi, mutta kuvia piisaa jos enkku ei taitu. Siellä vasemassa reunassa on niitten ohjeistus ja tiesi ko. blogiin löydät tuossa oikealla puolella olevasta "tää tykkäis" -listasta

  VastaaPoista
 7. Minäkin olen kuolannut näytön märäksi noiden virkuuksiesi takia. Fundeerasin jo jonkin pienemmän kesäkäsityön kehittelyä noista, mutta edellinen työ pitäisi saada alta pois. Sinä olet noiden värien(kin) kanssa kyllä melkoinen taikuri. Tällainen harmaampi tyyppi ei voi kun ihailla.

  VastaaPoista
 8. Voi, noi sun hexagonit on kyllä ihania -kuva aivan mahtava. Minä en ole saanut yhtään "hexaa" aikaiseksi, ruusukkeita virkkailin takapihalla ja kärähtelin tietysti...

  VastaaPoista
 9. Anonyymi3.23

  a lovely tangle of colour! the hexagon blanket is looking beautiful

  VastaaPoista
 10. Olen tekemässä tuota samaa hexagon-peittoa, teen tuon saman heksalinkin mukaan yhdistelyn paloja virkatessa, kuolema koittaisi muuten peiton kasaamisessa. Deadline on reilun kolmen viikon päästä, peitosta puuttuu enää reilu 60 palaa, 2-3 palaa per päivä.

  VastaaPoista
 11. Aurinko muutti taalta Keski-Suomeen. Siella eilen, sunnuntaina, varjossa n 30 astetta. Taalla satoi, siis SATOI, ukkosti ja tuuli. Samanlaiseksi tuleva paivakin nayttaa muotoutuvan. Huomiseksi luvassa jotain keltaista taivaalle. Ihania juttuja taas olet vakertanyt. Varisilman mestaritar!

  VastaaPoista
 12. outi: ainahan sitä voi ottaa jonkun sivuprojektin :)

  eliisa: eilen saikin olla vähän varuillaa ettei käry käy. kävi kuitenkin.

  pinry: thank you, I hope I'll get it done. Someday, someyear...

  mohariina: no sittenhän sulla ei ole edes paljoa jäljellä! mulla on vasta tuon verran kasassa

  lissu: se ei jaksanut ihan täysillä kiivetä tänne asti. vähän ihmettelin kun kalevakin möykkäsi helteestä, meillä oli varjossa 20 astetta eikä tuulen takia tarennut. noh, jos se joku päivä

  VastaaPoista
 13. Ihania kuvia, lankoja, kehruuta ja mitä vain sun blogissasi.
  Minä en ole nyt ehtinyt yhtään kehräämään, kun on kesken ohuesta langasta valmistuva mikä-lie-neule. Otin liian ison urakan, mutta koetan selvitä siitä joidenkin kivojen välitöiden avulla.
  Täytyypä tutustua tuohon navajoe-kertaukseen, jos vanhakin vielä oppisi jotain uutta.

  VastaaPoista
 14. Oi tota heksapeittoa! Herkullinen. Tahtois kans, mutta ei taida kärsivällisyys (ja ranne) riittää palojen virkkaamiseen. Pitää tyytyä kuolaamaan täällä sun peittoasi. :)

  VastaaPoista