perjantaina, huhtikuuta 24, 2009

Tekisi mieli sanoa että voitin Markka-lankaa. Sen verran hektistä ostaminen oli. On tää niin nättiä, kannatti vaania linjoilla. Hyvä Markka, tämmöistä lisää!

Muutenhan ne illat ovat sujuneet rukin kanssa.

Kuulunut tasainen tumps, tumps ja rurrr rurrr. Välillä tietty kiukkuista puhinaa kun villat luistavat sormista.

Toisaalta rukin ääreen voisi vaikka nukahtaa ellei välillä tapahtuisi.

Samalla olen miettinyt rukin rakentajaa. Siinä kun on yksi jos toinenkin osa. Kaikki ovat kauniisti sorvattuja. Taitava on tekijä ollut. Joskus pelkään että mitäs sitten jos tästä jokin osa hajoaa. Löydänkö ammattitaitoista ihmistä korjaamaan?

Tuulia oli kunnostanut oman rukkinsa tosi kauniiksi. Minä taidan antaa ajan patinan näkyä. (Niin ja olen sen verran laiskakin. En edes halua ajatella puolien hiomista.)

Iltalukemisiksi olen selaillut Vogue - anteeksi - Designer Knitting -lehteä

ja tämän pylpyrätakin vai liivi tai mikä tää nyt onkaan haluan. Mullahan olisi sitä Sublimen soija-lankaa. Tarttuiskohan siihen tavallinen Dylon?

10 kommenttia:

 1. Anonyymi20.09

  Tuurissa oli eräällä kirpparilla ihan samanlainen rukki kuin sinulla. Oli vain niin kaikenlaisten "tarvikkeiden" takan ettei voinut tarkemmin tutkia. Ehjältä ainakin näytti.
  t. lukija

  VastaaPoista
 2. Lukija: kanttaa koepolkaista (öh, kuulostipa kaksimieliseltä) miten pyörä pyörii. jos ei viipota ja lenkuta ja kaikki osat ovat tallessa niin kannattaa harkita. siis jos on kiinnostunut. ja hinta on soppeli.

  VastaaPoista
 3. Kyllä uskoakseni hyvä puuseppä pystyy tekemään rukin osia. Näin haluan uskoa:-) Ajan patina, kuluneet maalipinnat on paikkoja mitä oma käsi silittelee. Ne on merkkejä eletystä elämästä:-) Tuo DK:ssä ollut pylpyrätakki on mun mielstä lehden kaunein malli. Eikö Dylonin pitäisi tarttua kaikkiin luonnonkuituihin?

  VastaaPoista
 4. Love your blog nad kniting projects. Kisses from the end of the word.

  VastaaPoista
 5. Rukki on kaunis tuollaisena, antaa iän näkyä.

  VastaaPoista
 6. Piipahdin taas täällä sitten muutamaan aikaan ( elämä on... ) ihastelemassa sun lankojasi.
  Soijahan on luonnonkuitu ja normydylon kiinnittyy luonnonkuituun. Mutta sitten en tiedä josko se soija on käsitelty jollain. Esim monet viskoosit hartsikäsitellään kestävyyden lisäämiseksi, sekä siliämisen.
  Mutta lanka... enpä haluaisi uskoa. Mutten tiedä.

  VastaaPoista
 7. Sama kokemus minullakin: käsitellyn merinotopsin kuidut karkaavat välillä liukumalla sormista - yleensä juuri kun on päässyt flow-fiilikseen... Kun se ihvi (lampaan rasva) puuttuu. Olen huomannut, että jos kevyesti vetäisee karstoilla ja pyöräyttää hoikan lepereen, ongelma helpottuu. Vähän hidastaa, mutta nautinto korvaa.
  Rukkisi on unelmaisen sininen, älä vaan rupea hiomaan. Joku vaha- tai öljykäsittely vanhaan pintaan tuo patinan paremmin esiin ja hoitaa rukkia. Sielläpäin löytyy varmaan joku entisöintiin perehtynyt, vaikka kansalais- tai työväenopistosta. Kevättä :)

  VastaaPoista
 8. Tunti sitten lähti kohti pohjoista jotain, josta sinulle toivoisin olevan iloa tulevaisuudessa. Lissu

  VastaaPoista
 9. villa lankala: varmaan niitä taitavia löytyy kun vaan tarpeeksi etsiin. api-ukko sai rikottua oman sorvinsa, tarttisin vähän lisää rullia, mutta se nyt jää nähtäväksi.

  danae: thank you for stopping by!

  piper: patina näyttää likipitäen aina kivalta

  wrs: täytynee eka tehdä joku koetilkku ennenkuin upottaa koko tekelettä liemeen. sitten on tämän suhteen viisaampi

  pirle: saattaapi olla että mulla vaikuttaa myös kokemuksen puute :) remmi perkeles meni katkeamaan ja uusi remmi ei pörise niin hyvin kuin vanha. höh.

  lissu: voe tätä uteliaisuuden määrää!! ja se yksi juttu jonka tilasit on valmis. aika hieno tuli

  VastaaPoista
 10. Kestä vaan nyt vähän aikaa vielä. Ja kaunis kiitos Siitä Jutusta. Mitä muuta se voisikaan olla kuin HIENOISTA HIENOIN! Haleja koko sakille. Huomenna kauas. Tulettekos juhannukseksi joukolla?Lissu

  VastaaPoista