lauantaina, huhtikuuta 04, 2009

Pitäis varmaan olla jottain fanfaareja, serpentiiniä tai sellaista, koska Lintu-lapaset ovat valmiit.


Lintu käpälässä
Malli: Bird in the hand/Kate Gilbert
Lanka: SandnesGarn Sisu
Puikot: 2 mm
Fiilis: no jo oli aikakin!Jos silleen arvioisi, että kuinka kauan menee kun neuloo lapaset, niin sitähän saattasi jopa luulla ettei niihin nyt menisi kuin pari viikkoa. Korkeintaan. Noh, ihminen on erehtyväinen ja sellaista.

En edes taida viittiä arvuutella kuinka kauan nämät olivat puikoilla, saati sitten kuinka paljon nämä tympivät loppua lähetessään. Oikein kunnon pakkopullaa! Mutta ovat nyt perskeles valmiit. Ja toista kertaa en tee!Että ei sen enempää näistä. Oikea lapanen on pienempikin kuin vasen. Eli aluksi kiristi pipo paljon enemmän päätä?

Piti sitten tehdä uusi erä Macarons-leivoksia. Tällä kertaa taikinasta tuli vähän löysempää ja se levisi vähän turhankin railakkaasti pellille. Eli tuli aakeita, laakeita ja litteitä. Värjäsin taikinan jauhemaisella elintarvikevärillä, joka värjää muuten aikas tehokkasti. Raakana taikinana tämä oli paljon punaisempaa, paistettaessa se vaaleni jonkin verran. Täytyy sitten seuraavalla kerralla muistaa laittaa vähän enemmän väriä. Täytteenä oli appelsiinimardeladia. Ei paha, ei huono. Vaikka taidankin olla enemmän suklaan ystäviä.


14 kommenttia:

 1. Mikä noissa lapasissa eniten pisti hanttiin? Kiinnostaa, kun ovat niin kauniit, että voisin itsekin erehtyä ottamaan puikoille...
  Minäkin innostuin tekemään noita "makarooneja", suklaatäytteellä. Aika makoisia olivat.

  VastaaPoista
 2. Anniina: kait se oli vaan turnausväsymystä. Into katosi kesken kaiken. Lisäksi näitä ei voinut tehdä siinä sivussa vaan ohjetta piti vahdata silmä kovana kokoajan. niin ja sen unohdin mainita että sävelsin omia lisäkierroksia tuonne kärkeen että mahtui sormet sisään.

  makaroonit on makeita! (sanan kaikissa merkityksissä)

  VastaaPoista
 3. Miten ihanat tumput! Olisit nyt edes ihan pikkuisen ylpea.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi14.50

  Kauniit lapset ne kuiten on :)

  Ei piä koskaan sanoa: ei koskaan. Mun mummon lempisanontoihin kuuluu: syöt syljettys, nait naurettus :D

  VastaaPoista
 5. Anonyymi14.51

  Siis kauniit lapaset, ei lapset *reps*

  VastaaPoista
 6. Lapaset on kauniit kaikkine kivoine yksityiskohtineen:-) Välillä jonkin neuleen tekemiseen menee aikaa ja sitten neuleen vihdoin viimein valmistuttua on kyllä mahtava fiilis.Fanfaarit neulojalle!!!

  VastaaPoista
 7. Upeat lapaset! Kannatti neuloa!!!

  VastaaPoista
 8. Ovat lapasesi fanfaarien arvoiset! Nuo käsissä kun liikut, et todellakaan ole kuka tahansa ;)

  VastaaPoista
 9. elena: tiijäkkö, joskus vaan joku prokkis on sellainen tuskien taival ettei ihan hyvästä lopputuloksesta huolimatta jaksa olla erityisen ilahtunut. mutta jos sitten ensi viikolla?

  tess: lapaset,lapset, ei se niin nöpönuukaa ole :) siks toisekseen kirjoitan aina kalenteriin lasten neuvola-ajat että neulova kol 13....sellainen freudilainen lipsahdus?

  villa lankala: fanfaarit siksi että sain nämät kaikista huolimattta valmiiksi. miten ihmeessä neulominen voikin tökkiä niin pahasti? jopa langanpäitten päättelykin oli mukavampaa

  eila: kiitos, jospa nämät lapaset sitten joku päivä ilahduttaisivat. eivät vielä, sinänsä harmi.

  pirle: ei niin, olen silloin puuduttavien lapasten kantaja! :DDD

  VastaaPoista
 10. Onnittelut lapasten valmistumisesta! :)

  VastaaPoista
 11. Fanfaareja ja serpentiiniä! Lintu-lapaset ovat oikein kauniit!

  Viihtyisä tämä blogisi muutenkin, hauskaa oli löytää tänne.

  VastaaPoista
 12. Olet sinä 'toista villaa', niin kuin aikaisemmin naapurimaasta osuvasti todettiin. Mutta jos et tumpuista tykkää, tiedän kyllä kaksikin daamia, jotka tahtoisivat niitä pitää, vaikka vuorotellen tai tiukan paikan tullen toiselle toinen ja toiselle toinen. Laitoin muuten tuon Pirkka-lehden sivun äärelle herkkusuulle Italiaan. Lissu

  VastaaPoista
 13. Hei, aivan ihanat lapaset! Haluaisin silti kokeilla tehdä sellaset.. Mistä löysit ohjeen?

  VastaaPoista
 14. Tosi kauniit!!! Varmasti ensi talvena lämmittää mukavasti

  VastaaPoista