lauantaina, helmikuuta 14, 2009

Hyvää ystävänpäivää kaikille! Oma mieliala on lievästi sanoen pakkasen puolella - siitä sitten joskus kun viitin avautua - mutta siitä huolimatta päätin, että net kutka jättävät kommenttilootaan mietinnön siitä, mikä saa hyvälle tuulelle, niin heidän joukostaan vetäistään huomenna sunnuntaina joskus ehtoo puolella hatusta pari nimeä. Niille postipoika kantaa jottain tämmöistä, jota Liselotte-lottotyttö ystävällisesti esittelee:

Mutta sitten vielä yksi asia, johon en tiedä miten siihen pitäisi suhtautua. Hipelöin eilen kaupassa petroolinväristä mekkoa. Se on kumma väri. Huomaan katselevani sitä hyvinkin intensiivisesti, mutta ostoskoriin saakka se ei koskaan pääse. Paitsi että onhan mulla sen väriset korkkarit ja hame. Ja taitaapa lanka-arkusta löytyä yksi vyyhti tuota erityistä väriä. Kuitenkaan mä en osaa kuvitella itseäni pukeutuneena petroolin väriseen juttuun, en, en! Toisaalta se voisi passata minulle oikein hyvin...tätä pitää sulatella. Hämmentävää.


57 kommenttia:

 1. Toivottavasti mielialasi paranee!

  Itsellä matalapaineeseen auttaa ilmiselvien (musiikki, jalkahieronta, suklaa) lisäksi esimerkiksi se, että kiipeän korkealle paikalle katselemaan kaupunkia tai menen ulos valokuvaamaan puita. Puut on mulle tärkeä stressinpoistaja.

  Hyvälle tuulelle saa tietysti myös hassuttelu - hölmö yksintanssi eteisessä vaikkapa.

  VastaaPoista
 2. Minua piristää kaikenlainen liikunta. Joskus parhaiten toimii kauhea hikirääkki, joskus pitkä ja rauhallinen lenkki ja välillä mieli kirkastuu pilates tai chi ball -tunnilla.

  Joka päivä hyvää mieltä tuovat rakkaat ihmiset, pehmeät ja kauniin väriset langat ja kaunis musiikki (tällä hetkellä ipodissa soi Sibeliuksen Satu, suosittelen!).

  VastaaPoista
 3. Itselle hyvän mielen toi kun olen tänään koko päivän viettäny ulkona ystävien kanssa ja nauttinut ihanasta pakkaspäivästä! Toivottavasti mieli piristyy!

  VastaaPoista
 4. Hyvää ystävänpäivää! Minun ajatukseni ikävistä asioista saa pois leipominen.

  VastaaPoista
 5. Käsityöt tietysti piristää, mutta mulla toimii myös rauhoittuminen. Se, että hetkeksi asettuu vaikka ikkunan ääreen ja tuijottaa kaukaisuuteen miettien maailman variksia. Siihen vielä kuppi teetä, niin johan alkaa pilvisempikin mieli kirkastua.
  Mukavaa ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
 6. Hyvää ystävänpäivää! Minua auttaa lähestulkoon aina hyvälle ystävälle soittaminen, ja sitten puidaan itse kenenkin ns. elämä ja lopulta itketään ja nauretaan päälle. Auttaa laittamaan asioita mittakaavaan.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi13.15

  Pino ihania sisustuslehtiä tai -kirjoja, pussillinen irtokarkkeja ja hyvää musiikkia taustalle.

  Anu

  VastaaPoista
 8. Anonyymi13.17

  Kun kiukuttaa, soitan usein äidille. Olen iso, aikuinen, itsenäinen, ihminen, mutta jotain lohduttavaa siinä on, että pääsee purkamaan kiukutusta jollekin, joka on tuntenut mut koko elon. Puhelun jälkeen harmitus on usein kutistunet olemattomiin.

  Pitkät kävelylenkin omaa mieltään kuunnellen toimivat myös henkisten takkujen setvimiseen.

  Stellaria

  VastaaPoista
 9. Hyvää Ystävänpäivää sinulle:-)!

  Minua on viimeksi ilahduttanut ystävän osoittama aito inhimillisyys ja lempeys minua kohtaan.

  Minua on ilahduttanut monesti nuo sinun blogikirjoitukset mukavin sanakääntein ja sanonnoin höystettynä:-)).

  Lämmin ajatus täältä sinne!

  VastaaPoista
 10. Monia asioita jotka piristävät, aina tilanteen mukaan sitten käytän niitä:
  ystävät, käsityöt, lukeminen, musiikinkuuntelu, liikunta..
  Perhe on tietysti aina piristävä, lapsen ihanat sutkautukset ja tahattomat myös.

  Hyvää ystävänpäivää :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi14.11

  Takuuvarmasti hyvälle mielelle tulee kun joskus laittaa perheen muutamaksi tunniksi esim. leffaan ja varaa itselleen omaa aikaa ja tekee sitten mitä huvittaa - lukee hyvää kirjaa, syö, ottaa torkut. Jo pelkkä suunnittelu saa hyvälle tuulelle!

  Satsa

  VastaaPoista
 12. Hyvää ystävänpäivää!

  Minun päiviäni piristää eniten ehkä meidän 13 kk ikäisen taaperon nauru, ja hänen suunnaton ilonsa siitä, kun viimein pääsee liikkumaan vähän matkaa kerrallaan kahdella jalalla. :) Jokaista hänen askeltaan säestää hersyvä nauru. :) Ja muutenkin lapsen ilo on niin tarttuvaa, ei voi kauaa mököttää itsekään, kun toinen tahtoo vähän väliä hassutella. :)

  VastaaPoista
 13. Hyvää ystävänpäivää!
  Lapset kummeille hoitoon ja laiskottelupäivä vois piristää kummasti päivää.

  VastaaPoista
 14. Mut sai tänään hyvällä mielelle tuntematon nainen. Kävin kirpputorilla ja ostin häneltä palan kangasta. Maksettuani huomasin vielä kauniin vanhan kahvikupin ja kysyin sen hintaa. "Ystävänpäivän kunniaksi saat sen kaupanpäälle" vastas myyjä. Se sai mut hyvällä mielelle koko päiväksi:)

  VastaaPoista
 15. Lapset, mies, ystävät, käsityöt, aurinko, lumi, kauniit esineet, uudet vaatteet, hiljaisuus, rauha :)

  Minäkin olen huomannut hypisteleväni petroolin värisiä vaatteita. Tein miehelle sen värisen piponkin. Kumma juttu, ennen voinut sietää sitä väriä.

  VastaaPoista
 16. Anonyymi14.47

  Minut saa iloiseksi esimerkiksi sinun blogisi, jota taas ehdin kaivatakin.
  Olen Satu P:n linjoilla: lapset kummeille ja puoliskon kanssa menoksi. Voisi piristää häntäkin. Koska et voi pikku-ukkoja laittaa postiin, kummi tulee sinne. Ei muuta kuin sopimaan. Haleja koko joukolle Lissulta

  VastaaPoista
 17. Mulla on tohon petroolin vähän sama suhde. Kiinnostaa, mutta järki sanoo ettei se sovi mulle..

  Hyvälle tuulelle mut saa huonot vitsit ja niihin liittyvä typerä pelleily (lapset on tässä tosi hyviä), musiikki, hyvä ruoka, hyvä kirja jne.

  VastaaPoista
 18. Minua piristää yksin saunominen siiderin kera. Siideri tosin on tällä erää holitonta imetyksestä johtuen. Toinen mikä piristää on ostaa kaupasta joku ihan outo kukka ja tutustua sen sielunelämään ja hoito-ohjeisiin. (Mie tosin saan ne rehut hyvistä aikomuksista huolimatta aina hengiltä...)

  VastaaPoista
 19. Anonyymi14.52

  Unohtui tuo väriosuus: minulle petrooli on SE väri, tai yksi NIISTÄ väreistä. Siitä ei oikein tiedä, onko se lintu vai kala - siis täysi arvoitus, niin kuin moni asia on. Ja juuri siksi niin mielenkiintoinen ja haastava.
  Lissu

  VastaaPoista
 20. jenni15.07

  Minut saa hyvälle mielelle se, kun toinen sisko tulee käymään pitkästä aikaa. Tulen hyvälle tuulelle myös siitä, että toinen siskoni asuu niin lähellä ja voin pitää hänen asuntoaan tukikohtana. Minua ilahduttaa se, kun saan postia (en näet vielä saa laskuja). Minua ilahduttaa mielenkiintoiset lääkärivisiitit, jotka selventävät ajatuksiani. Minua ilahduttavat nokkelat kirjat, mukaansatempaavat tv-sarjat ja maukas ruoka. Enpä ole tajunnutkaan, että voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin...

  VastaaPoista
 21. Hyvää ystävänpäivää! laskiaispulla ja kaakao auttaa aina :)

  VastaaPoista
 22. Ikava kuulla, ettei suksi nyt oikein luista. Joskus on vaan ryvettava pohjamudassa jonkun aikaa. Tai sitten alkaa mietiskelemaan niin kauan, ettei harmit ja hurmaantumiset heittele. Taitaa onnistua vain harvoilta. Lievempaan alakuloon voivat auttaa kuunteleva ihminen, ajatusten harhauttaminen leikkimalla, uusi kokemus, laulaminen. Itselleen voi sanoa vakuuttavasti, silleen Peppi Pitkatossumaisesti: Kylla mina aina selvian!.

  VastaaPoista
 23. Hyvää ystävänpäivää sinulle!

  Minut saisi kirkas auringonpaiste ainakin nyt hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
 24. Hyvää ystävänpäivää! Mulla mielen kirkastaa usein lenkki kirpakassa pakkassäässä, iso kuppi hyvää kahvia ja pussillinen karkkia tai iso korvapuusti. Myös jonkun kivan asian tilaaminen netistä piristää kummasti. Ja ystävälle suunnattu puhelinsoitto.

  VastaaPoista
 25. Tsemppiä! Minun alakuloani helpottaa hyvän kirjan lukeminen kahvi- tai teekupin äärellä, pään tyhjentäminen kaukaisuuteen tuijottaen mitään ajattelematta ja suklaan syönti (mistä tavasta koitan kylläkin opetella eroon..)

  VastaaPoista
 26. Synkästä mielestä hyvälle tuulelle pääsee yleensä yllätyksellisesti. Yrittanyttä ei laiteta mutta tässä tapauksessa se yleensä on turhaa.

  Mutta oletko koskaan autossa istuessasi kuullut radiosta jonkin vanhan sävähdyttävän musiikin, tai entäs kun synkkään mieleen juolahtaa yksi menneiden aikojen noloista tapahtumista tyttöporukassa. Naurua, tai hymyä ei voi pidättää! "Oldies Goldies"

  Jaksuja <3

  VastaaPoista
 27. Hyvää ystävänpäivää täältä Turustakin! Minulla kökkö-fiilikseen auttaa joko kävelylenkki, ihan omaan tunnelman mukaiseen tahtiin, juttelu hyvän ystävän/siskon kanssa tai ihan vain käpertyminen peiton alle esim. kirjan kanssa.

  VastaaPoista
 28. Mullakin kävelylenkki yleensä toimii...kokeile!
  Ja nyt minä lisäksi ilahduin huomatessani, että "Neulova Narttu" onkin tällä kertaa ollut "Ompeleva Kerttu"! Hieno Tilda- tyllerö valmistunut;o)
  Hyvää Ystävänpäivää!!!

  VastaaPoista
 29. Anonyymi17.21

  Katso Mamma Mia_leffa! Pakko nauraa!
  Hyvää ystävänpäivää Karinraitilta!

  VastaaPoista
 30. Viime aikojen hyvän tuulen ja tyytyväisen mielen aiheuttaja numero yksi on ehdottomasti liikunta! Kunnon hikijumpan jälkeen ei malma paina hartioilla enää niin kovasti, ruoka maistuu paremmin, uni tulee nopeammin ja elämä hymyilee hieman leveämmin.

  Testiloviisa suosittelee :)

  VastaaPoista
 31. Toivottavasti suuntaus on jo kääntynyt, mutta tässäpä muutaman hyvänmielenmietos. Ipanan ilo, onnistumiset ja sinnikkäät yritykset. Kauniit asiat; söpöt Vilman-leppissilmukkamerkit, jäähileet auton ikkunassa, ...

  VastaaPoista
 32. Hyvälle tuulelle saa moni asia.. esim. Suklaa,kirjat jossa on kauniita kuvia (käsitöitä ja lankoja), ystävät, käsityöt,blogit, Frendit naurattaa aina..jne. Ja tietysti ikuiset ilahduttajat on nuo muksut =)

  VastaaPoista
 33. Petrooli passais sulle varmasti hyvin! :)

  Ota kuppi kahvia ja illemmalla lasi siideriä kera hyvän ystävän tai miehen. Jospa se auttaisi. Ja on hyvä olla varulla suklaalevy...

  VastaaPoista
 34. Elä pelkää sitä petroolia, kantsii antaa sille mahollisuus kaupasta ostettuna vaatteenaki! :) Kerro sitte ainaki jos päätyi :)

  Mukavaa Ystävänpäivää toivoo Tiina

  VastaaPoista
 35. Monta hyvää päivän piristystä olikin jo lueteltuna. Omasta kokemuksestani lisään: uni. Riittävä uni.

  Ainakin sen puute saa pinnan tosi kireelle ja pikku kivet näyttämään vähintään sellaisiltä siirtolohkareilta...

  VastaaPoista
 36. Anonyymi19.14

  Minulle mielenpiristyksen antaa lapsukaiset. Kun tässä päivänä eräänä kuivaksioppimisen kynnyksellä oleva tyttöseni taas majoittui nurkkssn ja teki tarpeet alleel, kysyin siihen temppuun syytä (aika äkäiseen äänensävyyn). Tyttö katsoi minuun tyynesti ja tokaisi: Suunnitelmanmuutos

  Pikku-Tiina

  VastaaPoista
 37. Toivottavasti mieliala ja sen aiheuttaneet asiat pian paranevat!

  Itse kuuntelen aina tiettyjä "hyvänmielenkappaleita", jos olen huonolla tuulella. Myös urheilu auttaa, samoin kuin pitkä kävelylenkki mieluiten metsässä. Luonto rauhoittaa hyvin ja asettaa ajatukset omiin suhteisiinsa. Ja saunominen (aina Suomessa, täällähän en saunaan pääse). Niin, ja suklaan paranatavaa vaikutustahan ei voi liioitella!

  VastaaPoista
 38. Piristystä päivääsi!
  Aurinkoisena päivänä harvemmin on ankeaa, myös lapsen vilpitön nauru saa suupielet hymyyn harmaana päivänäkin.

  VastaaPoista
 39. Lapset piristää kummasti!
  Oli ne omia tai ei...
  Oikein musta mieli kun tulee,auttaa suihku...virtaava vesi ja hiljaisuus ja lämpö.
  Kannataa kokeilla!

  VastaaPoista
 40. Anonyymi21.20

  Hei!
  Hyvää ystävänpäivää!
  Kun tuntuu oikein keljulta niin käyn joko ulkoilemassa tai kääriydyn lämpimään vilttiin ja menen sängylle katteleen kivoja käsityölehtiä tai pyörin netissä...
  Näin löysin sinutkin:)
  Sirpa

  VastaaPoista
 41. Kun maailma keljuttaa, pakenen sitä: dvd (esim. Gilmoren tyttöjä tai joku kiva leffa) koneeseen ja kivan neuleen kanssa sohvannurkkaan, tai sitten sänkyyn hyvän kirjan ja mahdollisesti karkkipussin kanssa. Jos oikein pahalta tuntuu, ei auta muu kuin ensin itkeä kunnolla ja vuodattaa tuntonsa esim. irkkiin tai hyvälle ystävälle, sen jälkeen voikin keskittyä johonkin muuhun em. tavoilla.

  Yleensä ottaen minua ilahduttaa usein ja moni asia, löydän paljon iloa pienistä jutuista: siitä, kun kissat leikkivät tai kun jompikumpi änkee viereen tai syliin; onnistuneista väriyhdistelmistä tai neuleideoista; kaikesta ehkä vähän omituisesta mutta söpöstä mitä saattaa tulla vastaan kaupungilla tai netissä, jne. :) Minut on aika helppo saada hyvälle tuulelle yleensä.

  VastaaPoista
 42. Anonyymi22.12

  Mulla tulee ekaks mielee sisustaminen! Ku oon keksiny taas jonkun kivan jutun kotiin tai saa toteutettua kauan muhineen sisustushankinnan. Ja tietty pitää iloita niistä arkisistakin jutuista kuten perheestä ja terveydestä.

  Teija

  VastaaPoista
 43. Petrooli on salakavala väri, sen kautta saattaa vaatevarastoon vähitellen hiipiä sininen! Tai ainaki mulla hiipi :).

  Tuun hyvälle tuulelle kiireettömyydestä. Se se oikeestaan on se olennaisin asia. Ja sille tarvii joskus vaan ottaa aikaa, ei sen aina oo niin väliä onko seuraavana päivänä sikakiire vai sikasikakiire. Sitten siihen kiireettömyyteen kaikkia lisukkeita niinku käsityötä/leffoja/suklaata/teetä, niin a vot.

  VastaaPoista
 44. Voi, on vaikeaa sanoa yksiselitteisesti mitään piristävää. Eri jutut auttavat. Sanotaanko, että ahdistukseen mulla auttaa parhaiten se, että hoidan hoitamattomat asiat kuntoon, tunkkaiseen oloon ulkoilu, yksinäisyyteen pieni puhelinsoitto jollekin, joka ainakin jaksaa hetken jutustella. Jos ärsyynnyn omaan mieheen, raivoan sille erittäin teeskennellyn ylitsevuotavasti (niin meillä ei välttämättä synny riitaa), ja jos ärsyynnyn itseeni, pyydän miestä painimaan hetkeksi sägylle. Tuo painiminen on ehkä takuuvarmin juttu. On hulvattoman hauskaa lentää kaaressa selälleen! Se voi auttaa moneen muuhunkin oloon.

  VastaaPoista
 45. Iltamyöhäinen kommentti: suklaa tahi punaviini auttaa melkein vaivaan kuin vaivaan. Jos ei poista, niin siirtää!

  VastaaPoista
 46. routa23.34

  joskus päivän pelastaa orava lintulaudalla tai pupujussi kaurakasalla. pienet asiat, ne joitka pitäisi osata huomata ja nauttia niistä. Joskus piristää se että joku on hakenut lehden laatikosta ja antaa sinun lukea sen ensin aamukahvilla.

  VastaaPoista
 47. Hyvää Ystävänpäivää sinullekkin!


  Mikä saa hyvälle tuulelle se pieni katse jonka rakkaaltansa saa ,se kaunis pieni hyväntahdon ele jonka joku tekee sinun hyväksi, ihana auringonpaiste, ystävän hymy joka lämmittää mieltä, kaunis sana joka sinulle sanotaan, kiitos tekemästäsi hyvästä olkoon se vaikka vain sana. Kaikki elämän pienet asiat saavat minut hyvälle mielelle se saa minut muistamaan miksi kannattaa olla täällä ja jatkaa elämää

  VastaaPoista
 48. Hyvää ystävänpäivää!
  Minäkin ajattelin ehdottaa ulkoilua mielenparantamiseen... Joskus tepsii myös ilahduttaminen. Siis kun itsellä on kurja olla niin yrittääkin ilahduttaa jotakuta muuta. Kun huomaa toisen ilahtuvan; soitosta kaverille pitkästä aikaa, iloisesta tervehdyksestä ja muutamasta sanasta kaupan kassalle, lumitöistä naapurille, pullapussista työpaikan kahvitunnille jne, niin kyllä siitä sitten omatkin murheet painuu taka-alalle.

  VastaaPoista
 49. Hyvää Ystävänpäivää. Vilpitön ystävällisyys ja halaus lämmittävät mieltä. Niitä myös sinulle :)

  VastaaPoista
 50. Ratsastus. Siinä on monta hyvää puolta. Saa olla ulkona, eläinten kanssa ja se on hyvää liikuntaa. Ratsastaessa ei voi ajatella yhtään mitään muuta. Toinen on appivanhemmilla käynti. Tämä voi kuulostaa omituiselta, mutta täältä löytyy eläinlauma, joka ei voi jättää kylmäksi (olen siis nyt hoitamassa niitä). Tosin aamuherätys voisi olla miellyttävämpikin, kuin iso koira, joka tulee pussaamaan syliin.

  VastaaPoista
 51. Mua piristää usein lenkkeily, Mary Marckin tyttökirjat tai Amélie. Nyt just on niin paha angstitus päällä, et kuuntelen yläasteaikojeni suosikkia Maija Vilkkumaata ja hoilaan mukana, minkä pystyn. Ei varsinaisesti piristä, mut vähentää ikävää.

  VastaaPoista
 52. Anonyymi11.57

  Kun ajattelee lumien sulamista ja odottaa näkevänsä mitä kaikkea tulikaan syksyllä maahan istutettua, se tuo uutta pilkettä elämään. Toivottavasti myyränpeijoonit eivät ole kovin myllänneet ja syöneet niitä. Tällä hetkellä varmaan on monessa perheessä suuri huoli ja murhe kun työpaikat menee, siihen ei paljon rohtoja keksi. Lamaa yleensä seuraa nousukausi ja nyt ainakin kevät on ihan selvästi tulollaan, valoisaa on kauemmin ja sinitintit katsastelevat pesäpönttöjä. Ja sitten sieltä lumen alta ne kukkatöröt nousee kunhan vielä jonkin aikaa jaksetaan odotella. Ja miten aurinko taas lämmittääkään ja vesi liplattaa ja purot lorisee.

  t. Lukija

  VastaaPoista
 53. 3L: liikkuminen, leipominen ja lolcats (http://icanhascheezburger.com/)

  VastaaPoista
 54. Aurinko -ainakin tällä hetkellä- on se mikä saa hyvälle tuulelle. Muuta ei tarvita.

  Ainakin toi petrooli, jonka laitoit, on tosi kiva petrooli. Sopivan rauhallinen mutta kuitenkin.. vinkee.. :)

  VastaaPoista
 55. Hyvälle tuulelle saa hyvä musiikki ja tietenkin ystävät :)

  VastaaPoista
 56. annii14.02

  Hyvä ruoka toimii minulle. Jo sen ruoan laittaminen itse alusta astisaa hyvälle tuulelle, olettaen ettei yritäkään tehdä sitä nälkäisenä vaan antaa itselleen luvan vähän herkutella jo aineksia pilkkoessaan. Ja sitten valmis ruoka nautittuna vaihtoehtoisesti hyvässä seurassa tai yksin kaikessa rauhassa... Yksi elämän parhaista asioista!

  VastaaPoista
 57. Anonyymi15.44

  "Kummitukset" Jyväskylästä lähettävät kutitukset pikkuiselle-jospas se kikattelu piristäisi.
  Toivottavasti kevät ja sen mukanaan tuoma aurinko saisi hymykuoppia esiin.

  -M ja K ja niiden koiruus-

  VastaaPoista