tiistaina, tammikuuta 06, 2009


Forest & Frill

Malli: Tiny Owl Knits (Ravelry)
Lanka: itse kehrättyä tumman harmaata suomenlampaan villaa, 350 g
Puikot: 5 mm
Koukku: 5 mm
Hakaset: Nappi-Kikasta
Fiilis: jepjep!

Mukava pikku neule joka tuli neulottua muutamassa päivässä. No, tosin liki kahteen kertaan kun eka tein jääräpäisesti liian pientä. Mikähän siinä muuten on että joskus vaan pitää uhmakkaasti jatkaa vaikka melko varmasti tietää tekevänsä väärän kokoista? Ja sitten harmittaa kun pitää purkaa.

Langan olen kehrännyt jonkin aikaa sitten varastoon odottelemaan oikeaa kohdetta. Ja tähän pikku nuttuseen tämä olikin oikein passelia. Palmikoista tuli ihanan muhkeita! Lisäksi väri - joka ei siis kuviin ole halunnut toistua lähellekään oikein - on ihanan eläväinen. Pitsiä olisi ehkä voinut virkata yhden kierroksen lisää, mutta siihen ei ollut enää tarpeeksi lankaa.

Viime vuonna aloitin oman kamppikseni vähentää lankavarastojani. Sen kanssa nyt mitenkään erityisesti en onnistunut, saldona vajaa -1,6 kiloa. Ties kuinka monta kiloa tuli tilalle...Tänä vuonna voisin yrittää saada kaksi kiloa rikki. Homma on sinänsä hankala kun varastot ovat lähinnä jämiä, täyttä kerää saa etsiä. Niin ja sekin mikä sitten lasketaan varastolangaksi? Itse olen pitänyt muutamaa kuukautta rajana. Jos kerät sen kauemmin nurkissa pyörii niin ne lasketaan. Joten silloin voisin aloittaa tämän vuoden tilini tähän neuleeseen käytetyillä langoilla.

6 kommenttia:

 1. UU-PEE-A!. Kertakaikkiaan upea!.
  Sinulla on alkanut vuosi todella hienosti neuleiden suhteen.
  Lanka sopii neuleeseen kuin nenä päähän. Ei ole neuloja eikä mikään jollei joskus joudu purkamaan ;-).

  Neulerikasta vuotta 2009 sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hieno neule! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi nätti! Mun logiikalla langat joille on selkeä (mallia myöden) tarkoitus ei ole varastolankoja. Muut sitten on.

  VastaaPoista
 4. Upea, ja erityisen kiva, koska lanka on itsekehrättyä!

  VastaaPoista
 5. Ihana neule! Olen tuota joskus Ravelryssakin vaklannut! Ja hei, sympatiat vaan sinnepäin, täällä toinen uhmakas neuleenjatkaja, vaikka kuinka tietäis olevan tekemässä vääränkokoista. Urgh!

  VastaaPoista
 6. villa lankala: kiitos, katsotaan jatkuuko hyvissä merkeissä. Toivottavasti saat oman rukkisi pian!

  mari: kiits kiits!

  laura l: mulla on tosin lankoja jotka on ostettu jotain juttua varten, mutta juna sitten meni ja langat jäivät ihmettelemään mille alkaisi...

  tiina: itse kehrätyssä on se jokin

  marsvin: tää oli kiva ja helppo malli.paljoa tarvinnut päätä rassata. mutta tuo jääräpäisesti väärin neulominen on kyllä syvältä.

  VastaaPoista