lauantaina, joulukuuta 13, 2008

Pitkään hautomani vuoden hitit ja hudit, olkaat hyvät. Kuvat ovat vähän mitä ovat, täällä ei päivä valkene näköjään ollenkaan.

Aloitetaan siitä suurimmasta hudista eli vuoden überkammotus:

February takki. Mä en käsitä mikä tässä mättää. Mättää vaan ja pahasti mättääkin. Kaikkien muitten tekemät ovat olleet tosi kivoja ja kaikkea, mutta mun täysi katastrofi. Takkia on pidetty päällä tasan kaksi kertaa, ja kummallakin kerralla olo on ollut lähinnä vaivaantunut. Jatkotoimenpiteinä toimitus suosittaa purkamista.

Muita täysiä fiaskoja en keksi. Sellaisia pikkasen parannettavaa kylläkin.

Puhvi. Puhvin väri ja materiaali (SlikeTweed) ovat jumalaisia. Mutta nuot hihat vähän rassaavat. Vaikka pienensikin sitä hihapönkkää on se edelleen vähän turhan iso eli paksu. Tän neuleen päälle on hankala pukea takkia. Toimitus suosittaa hihojen purkua ja uudelleenneulomista tavallisiksi.

Sitten kaverukset Tryffeli ja Medaljonki. Tästä kaksikosta en pahaa sanottavaa keksi, en sitten en millään. Kummankin materiaalit ovat ihania (100% silkki ja kashmir/silkki 50/50), taivaallisen pehmeitä. Tuo kashmirin ja silkin yhdistelmä on pehmeyden lisäksi erittäin lämmin. Tryffeliä kohtaan oli aluksi vähän ennakkoluuloja: olisiko se hieman liian hieno tms. Väri siinä on ehkä vähän hankala yhdisteltävä. Toimitus suosittaa ahkeraa käyttöä.

Sitten tietty edelleenkin liikuttava Kirjolintu. Tässä olisi varmaan paljonkin korjattavaa mutta tähän on sen verran luja tunneside etten jaksa välittää. Sen verran voin kertoa että etukappaleessa on ilmeisesti ylimääräistä, koskapa se pönköttää silleen tyhmästi kun istuu ja kädet ovat sylissä esim. neuloessa. Toimitus suosittaa kuitenkin ahkeraa käyttöä sekä nokka pystyssä kulkemista itse kehrätyn langan ansiosta.

Vuoden käytetyimmät sukat ovat olleet kirjoneulesukat, Lailat ja Pastillit. Hieman jo kovasta käytöstä kuluneita, mutta silti yhä poppiksia. Nämät vedetään jalkaan liki joka päivä. Henk. koht. tykkään ehkä eniten sukista, jotka ovat puoleen sääreen asti pitkiä. Polvisukat kun eivät pysy ilman vippaskonsteja ylhäällä. Toimitus suosittaa neulomaan lisää kivoja sukkia ennenkuin nämät yksilöt räjähtävät.

Vuoden parasta on kuitenkin se, että olen oppinut kehräämään. Näytettävääkin olisi mutta odotan parempaa valoa. Töissä on päivänvaloloisteputkilamppu, ja sen alla saa vallan mainioita kuvia. Väliaikatietona kerrottakoon että merinoa 370m/100g. Iiiiik!

7 kommenttia:

 1. Sulle on ilmiintynyt tänne blogiin kaikkea hyvyyttä.
  Tryffeli ja Medaljonki kieltämättä sai sisikunnan läpättämään ihan erityisellä tavalla myös allekirjoittaneella. Niissä on joku hieno juttu, olisko se sitten tuo palmikointi sun muu, tiedä häntä.

  VastaaPoista
 2. Mulla polvisukat pysyy ilman kepulikonsteja ylhäällä, jos ne on neulottu varpaista aloittaen. Silloin päättelyn saa tehtyä sopivan napakaksi, joten sukat ei valu.

  VastaaPoista
 3. Noi kaikki neuleet on kauniita, myös ne sun valitsemasi "Mokat", mutta erityisesti tykkään sukista. Upeita värejä!

  VastaaPoista
 4. wrs: mä veikkaan että noissa mainituissa se on tuo materiaali.

  outi: mä en jaksa uskoa että mun kintuissa pysyisi mitkään polvisukat ylhäällä ilman Erikeeperiä ;)

  tiina: eihän niissä mokissakaan varmaan erityisesti mitään vikaa ole, mutta jos jossain vaatteessa ei viihdy niin sitten ei viihty. ei siinä kummempia.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi19.23

  Näin lukijan näkökulmasta haluaisin sanoa että on ollut tosi mukavaa ja inspiroivaa lukea ihan kaikesta mitä olet tehnyt vuoden aikana. Hauska kirjoitustyylisi tuo aina piristystä päivään.

  T. Satsa

  VastaaPoista
 6. Yhdyn edelliseen puhujaan eli Satsaan. Täällä on todella kiva käydä kun sinulla on niin persoonallinen ote kaikkeen. Nämä neuleyhteenvedot yleensäkin ovat erityisen mielenkiintoista luettavaa. Minäkin joskus, kunhan ehdin.

  VastaaPoista
 7. satsa: kiva kuulla että ole viihtymyt messissä!

  annikainen: kiitos sinullekin, tämmösiä neuleyhteenvetoja pitäisi varmaan tehdä vähän useamminkin, koskapa valmiista vaatteesta voi matkan varrella paljastua uusia iloisia tai vähemmän iloisia asioita. Itseäni monesti kiinnostaa esim. miten joku lanka on käyttäytynyt.

  VastaaPoista