tiistaina, marraskuuta 04, 2008

Öhö-öhö. (Lausutaan silleen Jopemaisesti.)

Katoppa ku tajusin että nythän se on aika puuhata joululahjat kasaan, ettei tartte sitten aaton aattona kirjaimellisesti pipo punaisena vääntää. Hilppasin ruokiksella Villiinaan. Suunnitelmien mukaisesti otin hyllystä ne mitä tarvitsin ja maksoin.

Sitten se oho-sektori. En mennytkään ovesta ulos niinkuin pitäisi vaan jäin vähän katselemaan. Tuli se Ajatus. Räpläämössä olin nähnyt kivan kirjoneuletakin, joka oli tehty Sandnesgarnin vihkosen ohjeella. Olisikohan täällä sitä ohjevihkosta? Vähän pläräsin ja kas, kas, löytyihän se. Vienokaino kyssäri Villiinan tädille mahtaisiko lankaa olla valikoimissa. Olihan sitä ja samalla ilmestyi tiskin alta lankasäkki, jossa oli valmiiksi tarvittava määrä sekä oikeat värit lankoja. Pientä kerän hypistelyä: pehmeää ja ihanaa, eikä kutita vaikka alpaakkaa onkin. Eikä mennyt kuin hetki ja pankkikortti kitisi lukulaitteessa. Että öhö-öhö.

Sovin kuitenkin itseni kanssa että takkilangat pysyvät työpaikalla tasan niin kauan olen lahjahommissa selvemmillä vesillä. Voi kyllä tehdä hieman tuskaa... auttaiskohan se Bepanthen? Tuskinpa, koska kotimatkalla liimannuin Nappi-Kikan ikkunaan: onpas kivan väristä tuo Regian Kaffe Fasett-lanka...

9 kommenttia:

 1. Heh, huvitti tuo, että Villiinan täti kaivoi tiskin alta... ;) Sillä on nimittäin aika paljon kamaa siellä tiskin alla tai kellarissa piilossa, eikä aina edes itsekään muista mitä siellä on, ennen kuin joku kysyy... ;)

  Kiva että löysit kivoja lankoja, ja oli muuten kiva tutustua sunnuntaina neuletapaamisessa! :)

  VastaaPoista
 2. Ai, näitä tällaisia sattuu muillekin eikä aina vaan minulle! :D Onnea kivalle ostokselle, nyt vaan ne joululahjat pian pakettiin niin pääset nautiskelemaan!

  VastaaPoista
 3. Oi voi, uskallankohan ees itte lankakauppoihin suunnata..? ;o)

  VastaaPoista
 4. mari: siellä tosiaan pittää muistaa kysyä jos ei hyllyssä näy. ja erinäisiä arkistojen aarteitakin saattaa löytyä :)
  otetaan neuletapaamiset sitten joulukuussa uudelleen.

  maria: liha on heikko, minkäs teet.

  heidi: lankakauppoihin pitää saada K-18 merkit.

  VastaaPoista
 5. Mulla on sama ongelma: pitäisi tehdä joululahjoja, mutta kiva neulemalli ja siihen ostetut langat huutelevat kaapissa kovasti. Ajattelen neuletta suorastaan pakkomielteisesti vähintään kerran päivässä. Kun juuri tarvitsisin sen NYT HETI... Kuitenkin ensin pitäisi vääntää poikaystävälle iiiso ja tyylsä sileää ja ainaoikeaa neuletta oleva huppari, jossa on vasta etukappaleet ja pikkaisen takakappaletta tehtynä. Ja anopille pitsihuivi (sentään vähän kiinnostavampaa ja nopeampaa neulottavaa). Hohhoi. saa nähdä maltanko tehdä lahjat loppuun ensin.

  Lankakaupoissa ´pitäisi minusta olla pikemminkin "älä astu tänne heikkona päivänä" -merkki. Tai sitten vähän kuin sellainen alkolukko autoissa, että ei voi mennä sisään ennen kuin tietty määrä vanhoja lankoja on kulutettu...

  VastaaPoista
 6. Anonyymi22.50

  Juu tuo on ihana, sama ohje oli Modassa aiemmin syksyllä. Tein samaa kuviota hyödyntäen naapurin vauvalle ponchon Lanettesta ja tuli tosi soma. Neljän pojan äitiä oikein huokaisutti....

  Lankamari

  VastaaPoista
 7. :D

  Se on kumma, miten siinä aina käykin noin??

  VastaaPoista
 8. Leena19.11

  Se Villiina on oikea lankataivas - palvelu pelaa. Ja kas kun sattuikin olemaan lankapaketti valmiina :))))

  VastaaPoista
 9. Anonyymi16.07

  Joo, tuttua, niin tuttua. Olin itse menossa viime viikolla ostamaan kaksi puuttuvaa seiskaveikkakerää tavalliseen kauppaan, mutta kun matkan varrella oli neulelankojen erikoisliike, poikkesin ensin sinne.
  Löytyi alpakkaa palmikkotakkiin, villaa slipoveriin ja pidättelin itseäni vielä alennuslaarien edessä. Päätin, että Kädentaitomessujen jälkeen jos vielä tuntuu siltä, että jotain puuttuu, käyn alennuslaareilla kotikaupungissa.
  Nämä poikkeamat erikoislankaliikkeeseen ovat harvoin langattomia...

  Hei, mitä jos käärisit alpakkasi joululahjapakettiin itsellesi?

  (Tekeekö joku toinenkin lankalahjapaketteja itselleen?)

  VastaaPoista