keskiviikkona, lokakuuta 01, 2008

Matkaseuralainen kerkisi jo tekasemaan Priimasta hankkimistaan Noron Blossomeista itselleen kivan baskerin. Minä vasta kerkisin haaveilemaan mille hankintojen kanssa alkaisi.

Baskeri oli kuitenkin sen verran kiva että päätin semmoisen tekoon itsekin ryhtyä ja Linien Outland sai luvan olla kaverina.

Mössa
Malli: omasta päästä (heko, heko...äääh)
Lanka: ONLinie Outland, himpun vajaa kaksi kerää
Koukku: 5 mm
Fiilis: hyvähän tästä tuli

Malli on tosi yksinkertainen. Ei ole väliä millä langalla puuhaan ryhdyt.
Virkkaa ensin 4 kjs ja sulje piilosilmukalla renkaaksi.
2. krs. Virkkaa 3 kjs (näillä kolmella ketjusilmukalla "noustaan" uudelle kierrokselle), virkkaa renkaaseen 14 pylvästä, tai sen verran että saat tasaisen ympyrän. Sulje kierros piilosilmukalla
3. krs. Virkaa 3 kjs, virkkaa jokaiseen edelliskierrosen pylvääseen kaksi pylvästä, sulje kierros piilosilmukalla.
4. krs. Virkkaa 3 kjs. *virkkaa 1 pylväs seuraavaan pylvääseen, virkkaa kaksi pylvästä seuraavaan pylvääseen* toista *-* ja sulje kierros piilosilmukalla.
5. krs. Virkkaa 3 kjs. *virkkaa 2 pylvästä seuraaviin kahteen pylvääseen ja virkkaa kaksi pylvästä niitä seuravaan pylväseen*. Toista *-* ja sulje kierros taas piilosilmukalla.
Jatka kierroksia näin, jokaisen lisäyksen väliin tulee joka kierros aina yksi pylväs lisää, 3 pylvästä, lisäys, 4 pylvästä lisäys jne.

Kun pylpyrän koko on jotain 30 sentin luokkaa niin aloitetaan kavennukset.
Kavennukset tein virkkaamalla kaksi pylvästä yhteen eli kun pylväs on melki valmis eli siinä on ne kaksi langankieroa jäljellä ei vedetäkkään lankaa läpi vaan aloitetaan uusi pylväs. Lopuksi lanka vedetään kaikkien kolmen langankierron läpi. Pylväät ovat yhdessä yläreunoistaan.

Kavennukset tehdään samoin kuin lisäykset mutta päin vastaisessa järjestyksessä kuin lisäykset. Minulla oli viimeisellä lisäyskierroksella kahdeksan pylvästä lisäysten välissä. Eli ensimmäinen kavennuskierros meni: 3 kjs, 8 pylvästä, kaksi pylvästä yhteen ja samaa rataa kierroksen loppuun saakka. Seuraavalla kierroksella jätetään 7 pylvästä kavennusten väliin. Jatketaan tälleesti kaventaen kunnes myssy on sopivan kokoinen. Viimeisen kavennuskierroksen päälle vielä virkataan tavallinen kierros pelkkiä pylväitä. Sitten vaan lanka poikki ja langanpäät piilloon. Sekä myssy päähän!

Omaan mössaan pitäisi vielä kehitellä joku koriste.

Pienen elämä on ollut viimeaikoina hankalaa. Pittää kitistä vähän joka välissä ja joka asiasta. Näyttää olevan hammas puhkeamassa. Silti minusta olisi ihan kiva nukkua yöllä.

4 kommenttia:

 1. Hieno myssy, ja kiitokset ohjeistuksesta!!

  VastaaPoista
 2. Hyvä myssy, tukkavaraa.

  Pienten eämä nyt on. Aina.

  VastaaPoista
 3. relli: ole hyvä vaan

  kirsiär: pienet ovat arvoituksellisia...
  niin ja myssyssä pitää olla tukkavara. Nuttura pitää mahtua myssyn alle, tän takia ei pipoja tähän päähän, kiitos.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Hyvä myssy ja kiva ohje. Pitää kokeilla.

  VastaaPoista