sunnuntaina, syyskuuta 28, 2008

Reissu tuli tehtyä. Jalat ovat aiva muusina ja väsymyskin melkomoinen. Mutta reissu oli hyvä!

Matkalla näytti tämmöiseltä


ja perillä taasen:

Haluatteko nähdä saallin? Ei se mitään, näytän sen kumminkin. (Sori vaan Peter Nyman replan varastamisesta.)

Kun velvollisuudet oli kunnialla hoidettu suuntasimme Hakaniemen halliin ja Vihreään Vyyhtiin. Sieltä ostin mukaan Naturwollea vallan reihakkaissa sävyissä

sekä upean väristä Linien Outlanderia. Tämä on ehkä pikkaisen muovimainen omaan makuuni, mutta katsotaan.

Hallista suuntasimme Hämeentielle Priimaa etsimään. Siellä oli jo lievää suurempaa vaikeutta pitää mopoa hallissassa saati lapasia tallessa. Norot valloittivat täysillä ja ovesta poistuttiin niin Noron sukkalangan

kuin Silk Garden nyssäköiden kera.

Kalliosta ei sitten niin vaan meinannutkaan päästä pois. Taksitolpalla tuli seistyä pitkään ja hartaasti. Samalla saatiin ihmetellä paikallista menoa ja aikas erityislaatuisia ihmisiä...ihmekös kun takseja ei montaa näkynyt :)

Illalla kävimme syömässä Bossassa, jonka ruoka oli niin taivaallista että! Sieltä vyöryttiin hotellille huilimaan.

Aamulla massut täyteen aamiaista, pekonia, nakkeja ja kaikkea hyvää. Sitten vaan kaupungille kartta kädessä sompailemaan. Ensimmäisenä kävi Menitan ovi. Ensin piti vaan suu auki pällistellä paikan valikoimaa. Ei vaan meillä täällä Oulussa ole vastaavaa näyhty!

Ensi järkytyksestä kun selvittiin alkoi käsi hakeutua jos jonniinmoista kerä kohti. Ensimmäisenä bongasin äitin tilaaman Rowan Countryn. Tosi kaunista ja ihanan villaista. Tämä menee siis äitille.

Kun samaisessa hyllyssä oli vielä Tapestryä niin pitihän sitäkin kokeeksi ottaa.

Samaisesta kaupasta löytyi Garnstudion Lin-lankaa, jota olen nettikaupoissa pyöritellyt ja miettinyt mitä väriä oikein ottaa pääsemättä yhteisymmärrykseen itseni kanssa. Vaalean liilaa siis kiitos!

Lopuksi piti vielä hipellellä Rowanin felted tweediä ja ottaa ne viimeiset neljä kerää mukaan.
Sitten vaan pörrättiin ja pörrättiin kaupunkia ympäri. Kieseleffin talossa oli aivan ihan pellavavaatekauppa Onerva. Siellä olisi ollut presiis täydellinen pellava takki/jakku. Just oikea punainen ja istui täydellisesti. Mutta 230 euron hintalappu oli se ratkaiseva tekijä ja sinne se täydellisyys sitten jäi. Surettaa vieläkin. Sypressissä piti hipellellä Oleanan neuleita. Ne ovat niin kauniita ettei määrää eikä rajaa!

Mitäs kaikkea tästä saaliista aiotaan sitten puuhastella? Kaikella ei ole vielä selvää funktiota mutta Linistä tulee sellaisen kietausijuttustydeemi, sitten sukkaa, huivia, lapasta. Katsotaan nyt mitä keksitään. Onhan tässä ehkäpä muutamalle päivälle tekemistä?

Niin ja kiitos kaikille Talvenvihreitä kommentoineille!

8 kommenttia:

 1. Kävin itse samaisessa ravintolassa männä viikolla! Se ei ollut huono paikka olleskaan. Varsin onnistuneen näköisiä ostoksia. (Menita-fiilis kuulostaa tutulta, olen kokenut saman erään kerran).

  VastaaPoista
 2. Marsvin21.24

  Hih, Kalliossa on kyllä aika "boheemi" meno, joskus voi ihan pelottaakin ;D

  Ihanat ostokset! Kietaisutsydeemi on hienonnäköinen!

  VastaaPoista
 3. maiju: itse lähinnä mietin voisiko paikan kokki vaikka adoptoida mut? Tai jos vaikka pääsisi koemaistajaksi :DD

  marsvin: kieltämättä hyvinkin boheemi, samaisella tolpalla jonottanut "ilmestys" näytti kauempaa katottuna nuorelta tyttöseltä. totuus kuitenkin oli se että kilometrejä oli jo aikas paljon takana...
  Tuo keitsu (jota en näköjään sitten osannut kirjoittaa itse postaukseen ollenkaan oikein) on ollut jo pitkään listalla ja nyt varmaan kiilaa itsensä kaiken ohi kärkipäähän.

  VastaaPoista
 4. Jenni15.21

  Hih, hieman nostattaa suunpieliä että piti sitten mennä siihen asti jotta oululainen kertoo missä sijaitsee kotikulmien parhaat apajat! :D Menita...nevöhöörd. Googlaten...
  Aivan ihania juttujakin olet taas tekaissut. :)

  VastaaPoista
 5. jenni: katoku me tullaan täältä saakka niin on hyvä ottaa selville kaikki mahdolliset ja mahottomat paikat :D mene ihmeessä käymään menitassa jos et aiemmin ole käynyt. nettisivua niillä ei ole mutta osoitteen kyllä löydät. kyllä sinne jäi meidän jäljiltä jotain hyllyihinkin...

  VastaaPoista
 6. Kääk! Nuo langat ovat juuri sellaisia, joita itsekin haluaisin. Ostin myös Vihreästä Vyyhdistä Naturwollea viime viikkoisella Hesan reissullani, mutta se Priima jäi käymättä :( Jään innolla odottamaan mitä teet Naturwollesta. Se on jo pelkästään vyyhtinäkin niin houkutteleva.

  VastaaPoista
 7. Törmäsin tänne ensimmäistä kertaa ja heti iski kipinä -nimittäin tuohon kietaisujutskaan! Mun neulomiset on kautta aikain jääneet lapas- ja kaulaliina-linjalle, mutta ehkäpä rohkaistun. Kiitos vinkistä ja linkistä!

  VastaaPoista
 8. viuhti: ihan itseänikin jännittää mitä Naturwollesta tulee

  piparminttu: tuletoistekin, se kitsu juttu on tosi kiva ja aikas helppo, puuduttavaa sileää oikeaa ja rutkasti.

  VastaaPoista