keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

Patelan kotikehräämö on taas ollut vauhdissa, ja jotain langantapaista on syntynyt. Luonnon mustaa villaa tällä kertaa. Vyyhdin nimesin Haisuliksi. Siinä on sellainen 60m/vajaa 100 grammaa aromikasta lampaan tuoksua. Erinomaisen pehmoista ja himmeästi kiiltävää.


Ei tullut kuitenkaan sitä tasaisinta laatua tällä kertaa. Syinä se etten ole niin erityisen taitava ja että rukki päätti näyttää mulle kukaa määrää. Minä kun erehdyin luulemaan että minä.


Kertaamisen aikana remmin solmu petti, remmi heittäytyi pyörän tai puolan urasta x kertaa, lyhty päätti myös kokeilla benji-hyppyä n kertaa ja kaiken kruunasi liipottimen narun katkeaminen. Koita siinä sitten surruuttaa tasaisella tahdilla lankaa puolalle! Saati pysyä reippaalla mielellä...

Itseasiassa sanoin siipalle ennen urakkaan ryhtymistä että pitäisköhän ottaa kuva siitä liipottimessa olevasta narusta että miten se on solmittu, jos se katkeaa niin osaisi sitten korjata sen oikein. Liekö ollut joku etiäinen tai Murphyn laki vai mikä kun parin tunnin kuluttua se naru tosiaan oli poikki. Kuvaahan ei tullut otettua, ja nyt pitäisi pähkätä että miten se nyt sitten menikään.

Saas nähdä uskallako tänään edes yrittää. Jos vaikka neuloisi välillä?

4 kommenttia:

 1. Rukit on muuten tommosia. Luulot pois vaan, sanon mie, Sylvinkin kans on erä poikineen otettu olohuoneessa. Usein oon pärjänny mutta Sylvi on joskus vähän vaikee. :D Ja rukit on juonikkaita - jos erehtyy aatteleen että "nythän tää onnistuu" niin ihan varmana menee pieleen oitis.

  Tosi nättiä lankaa, ihanan väristä.

  VastaaPoista
 2. tuulia: sinä olet ihanan kannustava :) tuo luonnonmusta on kiva väri ja lankana jännä, se on sellainen kiiltävän tuntuinen ja liukas. ihan erilainen kuin harmaa kokeilemani. Tosin harmaassa on paljon eri värivivahteita tämä on tasaisemman väristä.

  Rukin kanssa pitää ilmeisesti vaan olla nöyrä ja asenteella katotaanpa mitä tulee. Jospa sitä joku päivä osaisi tehdä yhtä tasaista kuin sinä. Ja ohuempikin lanka olisi ihan toivottavaa. Ehkä jonain päivänä.

  VastaaPoista
 3. Koulussa kokeilin kehräämistä aikoinani ja koin sen ihan mielettömän vaikeaksi, joten intoni rukin pyöritykseen loppui sitten siihen. Eli heti alkuunsa:o)

  Asiasta kolmanteen: kun tilasit kirjoja Japanin Amazonista, niin miten paljon piti pulittaa postikuluja? Kirjojen hinnathan siellä olisivat tosi edullisia ja valikoima aikas valtava...

  VastaaPoista
 4. iinu: nyt en muista ihan tarkkaan mikä oli postikulujen osuus, jotain 4000 - 5000 yenin luokkaa. Näet postikulujen osuuden kun täytät ostoskoria ja teet chekcoutia. Siinä vaiheessa voi vielä muuttaa tilausta jos hinnat nousee pilviin. Mun kaikki kirjat ovat maksaneet 10-14 euron hujakkaa kappale kun niihin on lisätty postikulut.
  Lisäksi kirjat tulevat tosi nopsaan, viikossa japanista kotiovelle.

  VastaaPoista