torstaina, heinäkuuta 10, 2008

Vaikka ne laskokset hieman edellisellä kierroksella tuskaa tuottivatkin kävin urheasti uuden laskosjutun kimppuun ja tällä kertaa onnistuin. Tulosta piti käydä kävelyttämässä eräässä pirkanmaalaisessa kaupungissa.

Kyseisestä kaupungista etsimällä etsittiin eräs vallan ihastuttava kahvila, josta myös Liivia on kertonut. 


Minä mussutin taivaallista suklaakakkua,


joka vei kielen vallan mennessään. Ilmeisesti myös posket. 


Mekko on siitä japanilaisesta Stylish dress book-kirjasta, se kannessa oleva mekko. Hauska huomata miten kangasvalinta vaikuttaa niin kauhean paljon lopputulokseen, mekkoja ei ikinä uskoisi olevan tehdyn samalla kaavalla. Pienten mittailujen tuloksena päädyin kokoon 11, ja se tuntuu olevan ainakin tässä mallissa sopiva. Rinnan kohdalla on viisi syvää vastalaskosta, joiden päälle ompelin pitsiä. Ovat kyllä vähän kierossa, mutta ei välitetä siitä. Se daideellisuus huom! Äitin nappilaatikosta kaivelin vielä muutaman sopivan napin. Kangas on muistaakseni ostettu Kontin kirppikseltä. Taitaa olla entinen pussilakana. 


Niin ja pitihän sieltä pieneltä reissulta ostaa vähän lankaakin, liekö ollut itse Aili joka myi?

14 kommenttia:

 1. Ihana mekko!
  Asiasta kolmanteen, toivottavasti et pahastu henkilökohtaisesta kysymyksestä: Ovatko hiuksesi ihan luonnostaan noin upean väriset?
  Olen itsekin hyvää vauhtia vaihtamassa väriä samaan suuntaan... (Tosin imetys vei hiukseni, mutta sänki kasvaa jo! Mielenkiintoista nähdä minkä värisenä se kasvaa.)

  VastaaPoista
 2. silmukatti: lakkasin värjäämästä muutama vuosi sitten hiuksiani, ja nyt ne puskevat harmaata minkä kerkiävät. äitin puolelta sukua jokaisella on täysin harmaa pää viimeistään kun neljäkymppiä on lasissa. ja siihen ei enää nyt niin hirveän pitkä aika ole...kääk. välillä en ole ihan varma onko harmaat hiukset charmantit vaiko tekevätkö vain vanhaksi.

  VastaaPoista
 3. Minusta ovat charmantit, sun tyyli on niin persoonallinen että tasapainottaa hienosti.
  Saman asian kanssa minäkin painin, värjätäkö vai ei, ihan samat mietteet. Mulla ainakin ne harmaat hiukset on niin ärsyttävät, paksumpia ja karkeampia kuin muut hiukset. Mikään väri ei tartu kunnolla ja tuntuu kuin ne oikein nauraisivat ilkikurisesti aina peiliin kurkatessa.
  No, jokusen vuoden päästä taidan antaa periksi ja vaihtaa reilusti vuosikymmentä - sinne nelikymppiselle minäkin. :)

  VastaaPoista
 4. Ja vielä piti sanomani että meillä taitaa olla ihan samat projektit puikoilla just nyt. (Huomasin tuosta sivupalkista.)

  VastaaPoista
 5. Upea mekko! Kangasvalinta on ihan nappi.

  VastaaPoista
 6. Ihana mekko.

  Runo on niin kiva paikka, siellä melkein aika pysähtyy. Ja sit kun kakku loppuu lautaselta on aika herätä ;)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi23.33

  Aivan ihana mekko ja kangaskin on söpö!

  Nam, suklaakakku ei voi koskaan olla pahaa (no, ehkä joskus harvoin voi olla pahaakin).

  VastaaPoista
 8. Kiva mekko. Ja jos itse Aili olisi myynyt lankaa sinulle niin olisit huomannut kyllä. Käsittääkseni liikettä pitää Ailin tytär ja Aili olisi jo aikapäiviä sitten jättänyt tämän puolisen.

  VastaaPoista
 9. silmukatti: mun harmaa taitaa olla ennemminkin valkoista. ja paljon ohuempaa. tuo samainen neulomus taitaa olla aikas monella tekosessa. multa puuttuu vielä nappien ompelu!

  annip: vähän kyllä pelkäsin että näyttääkö se valmiinakin lakanalta

  laurakoo: jep, Runo oli vallan ihastuttava paikka, jossa olisi voinut lojua vaikka kuinka kauan.

  tess: minen ole ainakaan koskaan syönyt pahaa suklaakakkua. jos sekoitetaan sokeria, rasvaa ja suklaata niin miten siitä voisi pahaa tulla? :DD

  pauliina: sellainen vanhempi rouva se oli, ihan vetreässä kunnossa, joten tuskin sitten Aili itse jos kerran on poistunut keskuudestamme.

  VastaaPoista
 10. Ihana mekkonen...tuommonen ois niin kiva ku lähtee lomailemaan. Pahastuiskohan työnantaja kovasti, jos toisin töihin ompelukoneen ja muut rensselit...kotona ku ei oikein saa mitään aikaseksi (siivottukkaan ei oo kolmeen viikkoon, öhöm).

  VastaaPoista
 11. amelie: ainahan sitä voi kokeilla? :)

  VastaaPoista
 12. Huippuhieno mekko! Just tollaselle olis tarvetta ja kuosi on upea!

  VastaaPoista
 13. Jaa Runossa käyty! Itse en olekaan pistäytynyt keväisen raporttini jälkeen.

  VastaaPoista
 14. jaana: tää on kyllä kiva päällä, ja suht yksinkertainen ommella

  liivia: ihan sun ansiota että tuli paikka etsittyä ja käytyä, kiitos vihjeestä!

  VastaaPoista