sunnuntaina, heinäkuuta 06, 2008

Rest In Peace.

Tämä olisi voinut olla kiva ja ihana paita. Mutta ei. Joten rest in peace.

Tälleen pötkölläänhän se näyttää vallan erinomaiselta vaikka ei valmis olekaan. Mutta kun sen laittaa päälle niin voi kauhistus. Kaula-aukko sojottaa noin 45 asteen kulmassa ulospäin.

Olisin niin kovasti halunnut saada tämän paidan. Itseasiassa kuvassa poseeraava on jo kakkoskierroksen tulosta. Tällä kertaa tein laskokset pilkkua nysväten tarkasti enkä silleen daideellisesti kuten eka kerralla. Lisäksi sain Nappi-Kikan ompelukellarista tukun hyviä vinkkejä (iso virtuaalikiitos sinne) mitä kannattaisi muuttaa. Mutta jos kaavoitus on alunperin pitäen persieestä niin ei siitä kovin kummoista saa. Tästä lähtien vältän kuin ruttoa raglansaumaa, joka on täysin viivasuora. Eli jotain tuli opittuakin.

Loppuniitti oli varmaan se kun sävelsin raglansaumaa vähän "paremmaksi". Tuli sitten koukattua sen verran syvältä että kädenaukko on vähintäänkin antava. (Lue puolet rinnasta näkyy kädentien kautta.) Hmpf.

Että sepä siitä. Ei hirveästi harmita. Lähinnä surettaa.

Joten rest in peace.

Vai olisikohan se ennemminkin rest in pieces?

10 kommenttia:

 1. Anonyymi21.26

  Voi harmistus. Hän näyttää niin kauniilta ja levolliselta... Etenkin nuo laskokset ovat tosi hienon näköiset.

  VastaaPoista
 2. No voi että:(
  Ja tuollaisen homman noiden laskoksienkin kanssa jaksoit väkerrellä. Mutta ei sinun moka, vaan kaavoituksen. Ei niistä aina tiedä, ennen kuin kokeilee. Näin se vaan on.
  Hyvää alkavaa viikkoa sinulle joka tapauksessa ja toivotaan että ilma hieman lämpenisi. Tänään jo melkein aloitin neulomisen, kun tuntui ihan syksyltä;o)

  VastaaPoista
 3. sointu: mä tykkään itekin noista laskoksista. Varsinkin tähän kakkosversioon sain ne onnistumaan tosi hienosti

  iinu: täällä kans näyttää siltä että on syksy, lämmintäkin sellaiset 8 astetta. lähtisköhän rantsulle makoilemaan vai olisikohan ihan vaan sisällä villasukat jalassa :DD

  VastaaPoista
 4. No voi kökkö! Noin ison vaivan olet nähnyt. Tiijän kyllä tunteen kun joku ompelutyö ei sitten valmiina vastaakaan odotusta. Aina niitä vaan joskus sattuu. Eikun uutta mallia vireille vaan...

  VastaaPoista
 5. christina: vähän niinkuin takaisin hevosen selkään?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi11.02

  Voi harmi! Kaunis paita, mutta minkäs teet jos ei ole hyvä! Nuo laskokset kyllä näyttää isotöisiltä, ei taida olla hetken hurautus... Osoitat ihailtavaa kärsivällisyyttä suhteessa lopputulokseen. Ois muuten kaunis sisustuselementti romanttiseen vintagetyyliin! Kesää odotellessa,
  sannaP

  VastaaPoista
 7. Kurkkimassa ekaa kertaa...

  Kuten sanottu: kauniin näköinen paita, todella harmi ettei istu :(

  VastaaPoista
 8. Madde23.43

  Onpa se kaunis. Jos yhtään lohduttaa niin ei näytä lainkaan huonosti istuvalta. Eikö siihen vois tehä jotkut muunlaiset hihat, vai tympiikö jo liian kovin? Tai auttaisko jos sen alla pitäis toista paitaa, jos kädentiet on liian avarat.
  Tosi hienot laskokset todellakin, oma kärsivällisyys ei taitais ihan tollasiin taidonnäytteisiin riittää.

  VastaaPoista
 9. sannap: itseasiassa laskosten teko ei ole erityisen vaikeaa tahi monimutkaista, kunhan vaan mittaa tarkasti eikä daideellisesti. muta sitä kesää kyllä saadaan odotella...

  samma: kiva kun tulit, tule toistekin!

  madde: ei näytä ei, sen takia se ärsyttääkin vallan mahottamosti. siinä vaan viattoman näköisenä pötköttelee. muuttuu täysin hurjaksi kun päälle pistää.

  VastaaPoista
 10. Harmi tosiaan, jollei suostu istumaan. Lätkäännyin heti puseron ulkonäköön. Vaikka mitäs kauniilla vaatekappaleella, jollei sitä voi käyttää.

  VastaaPoista