maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

Japanin kirjoja on nyt luettu niin etuperin kuin takaperinkin sekä keskeltä alkuun ja loppuun. Voe tätä täpinän määrää! Tuntuu että joka kerralla silmä poimii uusia ideoita. Neulomuksia on turha odottaa hetken aikaan, puikoilla kun ei ole yhtikäs mitään.

Ensimmäisenä aloitin ompelusjuttuilla. Perhoshihainen toppi punaisesta brodyyrikankaasta. Suhtkoht iisi ommella, mitä nyt pieniä mittavirheitä tuli matkanvarrella. Noh, hullu ei huomaa ja viisas ei virka.

Jahas, mikä mahtaa vaivata mun oikeaa jalkaa? Ja miksi suu on aina auki? Tai no sitä ei kantsi ehkä kysyä....

Ensin oli hieman turhamainen ja piirsin koon L. Vähän aikaa mittoiltuani annoin periksi ja piirsin XL:n sekä lisäsin viitisen senttiä pituutta helmaan. Hyvä niin, ei tämä ainakaan liian iso ole.


Nyt kun tulisi vielä lämmintä niin toppi pääsisi käyttöön.

Kirjan (tää on siis se missä oli se mustamekkoinen nainen kannessa) kaikki mallit ovat muuten variaatiota muutamasta eri kaavasta, vähän erilainen käden-/pääntie, pidempi helma jne. mutta jotenkin jännä että yhdestä kaavasta vain pieniä muutoksia tekemällä voi saada niin erilaisia vaatteita. Mulle kaavoitus on täyttä salatiedettä.

Kuvalliset ohjeet ovat muuten ihan pop. Yhdellä vilkaisulla näkee mitä pitää tehdä ilman että pitää tankata tekstiä. Olen muuten jopa oppinut yhden merkin, tai siis luulen oppineeni. Sellainen vähän 3:sta muistuttava koukero tarkoittaa takakappaletta! Hyvä minä, tästä ne japanin opinnot lähtevät. As if.

Nyt leikkaamaan ja ompelemaan lisää, tällä on vauhti päällä!

8 kommenttia:

 1. Soma toppi (soma settikin!), sopii kesään ihanasti :)

  VastaaPoista
 2. No siinähän ne vaatteet juhannukseen taitavat sitten ollakin!
  Toivotaan lämmintä säätä:o)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi19.50

  Japanilaiset ompelukirjat ovat kyllä ihan omaa luokkaansa, illat kuluu myös täällä selatessa ja ommellessa. Mitoitus on ollut vähän ongelmallista, itse en ole vielä löytänyt omaa 'japanilaista' kokoani ja tuotokset ovat olleet vähän vääränkokoisia tähän saakka. Kuvalliset ohjeet on kyllä jättepop, samaa systeemiä voitaisiin noudattaa myös länsimaissa!

  VastaaPoista
 4. Ihana toppi! Mansikan punainen kaiken lisäksi :D Voit lohduttautua sillä, että japsit on pieniä myös kokotaulukossa.

  VastaaPoista
 5. Nättiä nättiä! Mä tahdon nähdä lisää, niin että pistä tosiaan kone surraamaan vaan. :)

  VastaaPoista
 6. Ihana. Onko hamekin omaa tekoa?

  VastaaPoista
 7. tuulia: tuo on kyllä kesäinen, kun vielä saataisiin se kunnon kesä tännekin

  iinu: paitsi että ovat luvanneet sadetta ja ukkosta jussiksi. mutta ans kattoon ny

  sointu: musta noissa malleissa on parasta parhautta se että ne ovat jollain tapaa erilaisia kuin Suomessa jo moneen kertaan nähdyt. Ja edelleen ne kuvitetut ohjeet ovat hyväkivabra!

  hansu: ne ihmiset ovat hämmästyttävän pieniä! Taulukon mukaan jos M kokoa havittelisi niin vyötärön pitäisi olla 64 cm.

  vilma: kone kuule pärisee siihen tahtiin että lisää on tulossa ja paljon! välillä vaan pitää käydä töissä, ja nukkuminenkin olisi ihan suotavaa :D

  matroskin: hame on Vilan alerekistä 9 eurolla. Oli niin söpö että oli pakko ottaa.

  VastaaPoista
 8. Niin kaunis toppi! Ja värikin aivan nami. :)

  VastaaPoista