perjantaina, toukokuuta 09, 2008

Onni on: uusi kevättakki!

Kerrankin, kerrankin ompelu onnistui kertalaakista! Ratkomiseen tartti ryhtyä vain kerran ja silloikin vain kolmen sentin pätkältä. Ruksi seinään. Ihan outoa että ompelu sujuu suitsait tosta vaan...


Takin malli löytyy uusimmasta Ottobre lasten lehdestä. Takki oli koossa 170 senttiä. Mittailin kaavoja ja tulin siihen tulokseen että jos laitan pari senttiä sivusaumoihin niin se on siinä. Lisäsin takkiin vuoren, mutta muuten mentiin ohjeitten mukaan. Kankaat ovat Eurokankaasta ja napit löytyivät Nappi-Kikan Retropäiviltä pari kuukautta sitten.

Onnistumista varmaan avitti herra LaadunTarkkailija, joka silmä tuimana katsoi etenemistä. Tosin herra haluasi sittemmin vähän turhan innokkaasti testata neulan terävyyttä, jolloin herra LaadunTarkkailija poistettiin leikkimään legoilla.

Mutta takki, voi että minä tykkään!


Joskus olen lukenut postauksia joissa mietitään sopiiko omilla töillä hehkuttaa. Kyllä niillä pitää ja täytyykin hehkuttaa, jos kerran tuntee onnistuneensa. Mikään ole ärsyttävämpää kun yritetään olla vaatimattomia tääonnytvaantämmönen. Hitto vie, olkaa ylpeitä kädentaidoistanne! Se että arvostaa itseään ja taitojaan ei ole sama kuin leveily.

Kävinpä minäkin tsekkamassa uuden blogilistan. Vähän aikaa mietittyäni että mitä tämä muistuttaa tajusin: se on kuin joku myydyimpien levyjen top 40 lista. Kuka on viikon ykkönen, kuka laskee ja paljonko, ja milläs sijalla sitä eilen oltiinkaan. Tätäkö se nyt sitten on?

26 kommenttia:

 1. Anonyymi18.58

  Ihanan pirteä ja aurinkoinen takki!

  Olen ihan samaa mieltä omien töiden hehkuttamisesta, siitä vaan jos siltä tuntuu ja on tyytyväinen, sillä ei ole mitään tekemistä leveilyn tai leuhkimisen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi19.09

  Ihana takki ja HerraLaaduntarkkailija !
  t. lukija

  VastaaPoista
 3. tosi kiva ja keväinen takki, mistä kangas on? kyllä omasta työstä pitää olla ylpeä!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi20.18

  Hei! Opiskelen Joensuun yliopistossa käsityötiedettä ja olen tekemässä pro gradu –tutkielmaa neuleblogeista. Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät neuleblogia. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 26.5.2008 asti. Kyselyllä selvitetään blogien ja bloggaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä:

  Kyselylomakkeeseen


  Kyselyyn vastaajien kesken arvotaan kolme neuleaiheista palkintoa.

  Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen

  VastaaPoista
 5. hestia: pirteä se kyllä on, ei ainakaan voi väittää väritömäksi :)

  lukija: herra LaadunTarkkailija on tomeruutensa ohella myös lutuinen äitin pikku tahmatassu

  ziina: kangas löytyy Eurokankaasta, se oli jotain Skandinavian Design sarjaan kuuluvaa, löytyy myös sinivihreänä

  katja: kävin vastaamassa

  VastaaPoista
 6. Upea rotsi! Näyttää erinomaisia määriä pätevältä.
  Herra Laaduntarkkailija on aika lutuinen tosiaan.

  Ehkä se kuuluu tähän luterilaiseen ilmapiiriin, ämpyillä ja vähätellä itseään ja taitojaan. Henkilökohtaisesti koen elvistelyn virkistäväksi. Elämä nyt on vaan liian lyhyt.

  VastaaPoista
 7. Oikeastaan omista tekeleistään soisi olevan ilahtunut ja tyytyväinen silloinkin kun ne eivät vastaa odotuksia. Onhan ne joltisesta epäonnistumisestakin huolimatta tehty ja siirtyneet siten idean tasolta olemassaolevaksi. Kötöstyskin on kuitenkin parempi kuin ei mitään, ja virheissä voi näkyä kehitys. Käsitöissä on kyse paljon muustakin kuin itsetekemisen ja onnistumisen ilosta: hitauden kulttuurista, kekseliäisyydesta ja eri vaihtoehtojen harkitusta puntaroinnista, sitoutumisesta ja omistautumisesta, erehdysten ja erilaisuuden sietämisestä. Nykyaikana ne eivät ole lainkaan itsestäänselviä kansalaistaitoja.

  Mutta siis, piti sanomani: makea karkkitakki! :D

  VastaaPoista
 8. Ihana takki, onnittelut!
  Kyllä omilla töillä saa ja pitääkin hehkuttaa.

  VastaaPoista
 9. I-H-A-N-A takki! Kertakaikkiaan. Minäkin päätin ensi keväänä kunnostatua ja ommella takkini itse. Kangas on todella kaunis.

  VastaaPoista
 10. SuperWAU!
  Kyllä takista kelpooki olla tyytsi =D Se on ihan mahtavan pirteä.

  VastaaPoista
 11. wrs: meillehän on kautta aikojen opetettu kaikkea kel onni on se onnen kätkeköön ja vaatimattomuus kaunistaa. oliskohan aika ottaa se kynttilä pois vakan alta?

  maaru: tuo oli hyvin sanottu! ja kaikenlisäksi käsitöissä virheistä on niin helppo oppia ja se uuden opettelu on aina niin palkitsevaa, kun huomaa osaavansa.

  mammutti: tuon kanssa ei voi olla huonolla tuulella? :)

  Hemuli: älä odota ensi kevääseen, laita kone surisemaan jo nyt!

  wrath: ensin värit tuntuivat aikas ylipirteiltä, mutta ehkä sitä pitkän ja pimeän talven jälkeen vähän poweria tarvitaankin.

  VastaaPoista
 12. Ai miten syötävä takki! Ihana, ja ihana herra Laaduntarkkailija ja vaikka mitä :D

  Omia töitä saa hehkuttaa. Mie ainaki ajattelen niin, onnistumisestaan saa ja pitää iloita. Niih ;)

  Ja blogilista.. Voi whinetys potenssiin sata! En tykkää yhtään :(

  VastaaPoista
 13. Samaa mieltä hehkutuksesta, jos onnistuu saa sen todellakin näyttää ja kertoa! Siitähän se ilo välittyy muillekin. Ihana on tuo takki, muakin alkaa pikkuhiljaa nää ompelujutut iskeä ihan täysillä.

  VastaaPoista
 14. Niin, ja blogilista on ihan kauhea, en osaa yhtään käyttää, enkä tykkää. piste.

  VastaaPoista
 15. jatta: herra LaadunTarkkailija osaa myös olla hurmaavanmurhaava. Ainakin sunnuntaiaamuna kello kuusi kun on muka hyvä aika nousta ylös ja aloittaa päivä...

  jaana: hehkutus jos siltä tuntuu on paikallaan. samoin voi hyvin kertoa jos johonkin ei ole tyytyväinen. onnistuneesta työstä on ihan turha aikaa tikulla kaivelemaan "virheitä" jos joku ommel nyt on millin kierossa niin so what?

  Blogilistasta vielä, itse käytän blogien lukemiseen googlereaderia, se on kätevä. Blogilistalla tulee silloin tällöin vierailtua ja välillä sen kautta on löytynyt uusia mielenkiintoisia blogeja. Nyt koko listan tarkoitus jotenkin tuntui olevan vain se suurimman ja kauneimman listaus. Ei niinkään luettavan tarjoaminen. Mun blogi näyttää olevan sen mukaan päivitetty viimeksi maaliskuussa...

  VastaaPoista
 16. Hieno, hieno takki!
  Ja niin pirteä ja ihana kangas. Nyt tuntuu niin tyhmältä, että itse melkein aina valitsen omiin vaatteisiini jotain tosi pliisua väriä...
  Ja blogilistasta nykyisellään en minäkään tykkää tippaakaan. En yhtään ymmärrä, miksi ihan toimiva systeemi pitää muuttaa huonommaksi.
  Mutta sinun blogistasi sen sijaan tykkään kovastikin:o)

  VastaaPoista
 17. Anonyymi21.44

  Makee takki!
  Ja pitää hehkuttaa itseään, sitte hehkuttaa myös muita,hyvä kiertää!
  Ja pitäisi yrittää tehdä loppuun vaikka tulisi virhe tai muuten örvelö juttu,siinä oppii, ainaki muuttamaan suunnitelmaa ja sietämään epätäydellisyyttä.
  Minäkään en osaa ostaa kunnon värisiä kankaita, aina tulee pupu pöksyyn, mut yritän taas reipastua.
  -Sirpa-

  VastaaPoista
 18. Oi miten iloinen takki! Tosi hieno.

  Mä en jaksa Blogilistaa, se on ihan tyhmä. Tääkään päivitys ei näkynyt mulle millään lailla, mutta onneks Jaanan linkin kautta löysin tänne ihaleimaan sun upeaa takkia. Kohta palaa pinna lopullisesti listan toimimattomuuteen, kun se sakkaa nimenomaan perustoiminnassaan eli blogien päivitysten seurannassa. Plääh.

  VastaaPoista
 19. Anonyymi12.19

  Aivan ihana takki! Blogisi on muutenkin tulvillaan hienoja ja taidollatehtyjä töitä. Käyn niitä täällä usein ihastelemassa!

  VastaaPoista
 20. Iinu: hei, jokainen valkkaa itselleen niitä värejä missä viihtyy. Jonkun toisen päällä esim. turkoosinsininen vaate näyttää upealta, itselläni olo olisi lähinnä vaivaantunut.

  sirpa: varsinkin ommellessa virheistä oppii sangen tehokkaasti. joskus se jurppii ettei ilman myttyynmenneitä prokkisia opi mitään. mutta sitten kun onnistuu, nii voe pojat!

  vilma: niin, eikö se lista nimenomaan ole tarkoitettu blogien seuraamiseen? ja jos se ei siinä toimi niin mitä sillä tekee? Suosittlen sinullekin lämpöisesti googlereaderia. toimii.

  anonyymi: kiitos paljon! mukava että viihdyt

  VastaaPoista
 21. Joo, blogilista on ihan hanurista...kunhan saan aikaseksi, niin siirrän kaikki suosikit bloglinesin tarkkailun alaiseksi. Googleaki vois kokeilla.

  Mutta takki on hieno ja napit mätsää kivasti vuoreen. Kyllä tuommosesta voi ihan vapaasti paukutella henkseleitä; ei nimittäin kaikilla ole taitoja tai kärsivällisyyttä samaan. :)

  VastaaPoista
 22. Upea takki! Mulla on tuo samainen lehti ja kanssa tsekkailin noita lasten kokoja ja mietin että mahtuisikohan mulle.... :-)

  VastaaPoista
 23. amelie: nappien ja vuorin värin samanlaisuus on hämmästyttävä, koska olen ostanut kummatkin täysin erikeikoilla ajattelematta yhteensopivuutta. Yleensä jos haen samanväriä nappeja niitä ei löydy mistään.

  mari: tuo 170 cm kaava oli kädenteitä lukuunottamatta samaa kokoa kuin 38, niin ja sivuihin sentti kaksi lisää.

  VastaaPoista
 24. Ihana takki ja ehdottomasti omien töiden vähättely on ra-sit-ta-vaa!!! Toki välillä menee pahasti pieleen, mutta kun onnistuu niin mix pitää vähätellä?
  Upee takki tosiaankin!

  VastaaPoista
 25. amma: kyllä se niin on että turha vaatimattomuus hiiteen. eri asia on jos työssä tökkii joku tai siinä on maata järistyttäviä virheitä. sitten voi kyllä itseään arvostella. mutta se turha uikutus....

  VastaaPoista