keskiviikkona, huhtikuuta 02, 2008

Tää olis niinku täpinöissään.

Pääsiäisenä sain aikaiseksi kehiteltyä vallan tavattoman päähännouseman Modassa olleesta Marie-mekosta. Joten Thalia-lankaa metsästämään. Oli vähän huono tuuri, joko sitä ei ollut, tai oli just loppu, ei lähetetty Suomeen, lähetettiin Suomeen mutta järettömillä postikuluilla...

Kun päähännousema vaan pullistui, ja mekko tuli uniinkin asti, piti ottaa härkää sarvista, ja tilata maksoi mitä maksoi. Olin jo täyttämässä virtuaaliostoskoria kun tuli fiilis että pitää tarkastaa sähkisposti. No, ylläripylläri oli suuri kun Englannista oli tullut postia että ovat saaneet lisää lankaa, vieläkö kiinnostaa. No takuulla kiinnosti koska tarjous oli yli 20 euroa halvempi kuin tilaus jota olin just ollut tekemässä.

Suosittelen lämpöisesti Consider the Lily kauppaa. Valikoima ei ehkä ole se maailman suurin ja kaunein. Mutta hinnat ovat järjelliset ja postikulut! Puolen kilon paketti Englannista omaan postilaatikkoon n. 4,30 euroa! Hitto, sillä hinnalla saa edes Suomessa pakettia lähetettyä.


Ja entäs lanka sitten? Pehmoista, ihkua. Jännää että nauhalangastakin voi neuloa hyvännäköistä pintaa. Tosin muovipuikoilla neulottuna yhtä tuskaa.


Vaikka hinku aloittaa mekko olisikin kova, niin erään toisen prokkiksen kanssa on niin mielenkiintoinen vaihe menossa että aloitus saa odottaa. Tryffeli sai aikaiseksi riemunkiljahduksia. Eilen illalla pääsin etukappaleen ja kaarrokkeen sauman kohtaan, ja onnistuin. Ihan tosta vaan mututuntumalla. Shake baby, shake!

9 kommenttia:

 1. Valmiista mekosta sitten paljon kuvia, sillä mäkin olen saanut pakkomielteen siitä ;) Langan materiaali ja nyt vielä toi vaikea saatavuus vaan mietityttää...

  VastaaPoista
 2. Minä toivon ihan älyttömästi prosessikuvia tuosta tryffelistä. Ku itellä vähän (no ok...tosi paljon) himottas tehä semmonen, mutta en vielä tiiä mistä langasta (silke-tweed olis kiva).

  VastaaPoista
 3. Voi ei! Varsinkin kun minulla on ihan samasta mekosta päähänpinttymä jota sinä juuri pahensit!

  VastaaPoista
 4. Ihastelin myös tuota mekkoa kovasti ja ajattelin kokeilla siitä hieman lyhyempää, tunikan mittaista. No..tyssäsi sitten siihen, etten löytänyt tuota lankaa nettikaupoistakaan oikean sävyisenä. On kyllä niin kaunis, tulee varmasti ihana. Teen paraikaa sitä saman suunnittelijan huivia Novitan cocos-langasta :)

  VastaaPoista
 5. tiina, terhi ja helmineiti: soitin joku aika sitten priimaan (www.priima.net) ja siellä sanoivat että Thaliaa on tulossa olikohan se tällä viikolla. Tulee sinistä ja harmaatakohan se oli. (vai mikö se oli, hih) Mutta jos hinnan perusteella asiaa miettii niin tuo englannin kauppa on postikuluineenkin halvempi.

  Sinänsä tympeää että suomessa ilmestyvässä lehdessä on malleja joihin ei sitten täältä saa lankaa.

  Amelie: silke tweed olisi varmasti hyvää, ehkä kaksinkertaisena? Garnstudion sivuilta sitä saa tilattua. Villiinassa se ei taida olla valikoimissa?

  VastaaPoista
 6. Minä olen myös päättänyt haluta tuon mekon - kiitos linkkivinkistä. Saattaa napsua :D

  VastaaPoista
 7. Huih, miten hieno tuosta villapaidasta/takista tuleekaan!
  Ihana on mekkonen jota aloittelet, katselin kanssa kaiholla modassa sitä mallia, ei vain taitaisi minulta vielä luonnistua. Aika mielenkiintoista muuten että mainitsit langan olevan oikein pehmoista, minulle tuli jotenkin tosi vahvasti sellainen mielikuva modan kuvista että olisi ollut karheaa,siksikin ajattelin etten edes läde miettimään koko mekon tekoa. Hienoa että korjaantui mielikuva! Työn iloa molempiin projekteihin!

  VastaaPoista
 8. weirdrockstar: rock rock!

  Kanerva: sinne vaan Visaa vinguttamaan! Ainoa vaan että itse vähän hämäännyin niistä lankakuvista. Thalia-lanka näyttää kuvissa n. 5 cm leveältä ja ne sekaan pujotellut langat seiskaveikan paksuisilta...

  Tiuku: pidetään peukkuja etten onnistu sössimään sitä loppuvaiheessa. Thalia on oikeasti tosi pehmoista. Kun kerin vyyhteä kerälle tuntui kuin olisi sideharsoa kerinyt. Mutta saas nähdä miten se käytössä kestää. Noh, ei kait sitä nyt joka päivä käytetä?

  VastaaPoista