sunnuntaina, huhtikuuta 13, 2008

Lähetti kantoi minulle perjantaina työpaikalle paketin Japaninmaalta. Täytyy tunnustaa että iltapäivällä tuli tehtyä vähän muutakin kuin töitä.


Kirjojen mallit ovat pistäneet pään vallan pyörälleen. Vähän väliä huomaan istuvani jokin noista kirjoista sylissäni ja miettiväni miten yhdistellä malleja, ja oisko tuo vai tuo vai?


Valkokantinen kirja on mielestäni kaikkein paras. Toki noissa kahdessa muussakin on vaikka mitä aarteita, ja selitettynä kuvin ne neulomismerkit, jotka valkokantisessa on selitetty vain japaniksi. Ja ne merkit kuulkaas ovat pikkasen erit kuin meilläpäin maailmaa. Kaikenmaailman silmukankiertoja ja ihmevirityksiä.


Virkkauskirjassa on erilaisia neliöitä, ympyröitä, kolmioita sekä kuusi- ja kahdeksankulmioita. Sekä miten niitä yhdistellään pinnaksi. Kesää kohden virkkauskuume aina nousee eikä tämä opus kuumetta ainakaan laske. Onneksi symbolit näyttävät olevan tuttuja, niitä kun ei ole "suomennettu" missään.

Ken kirjoja halajaa niin Japanin Amazoniin mars. Hakusanalla knitting on hyvä aloittaa. Sivuja saa välillä englanninkielisenä, se auttaa ainakin tilin luomisessa. Kannattaa tilata useampi kuin yksi kirja, koska postikulut ovat aikamoiset, ne eivät kuitenkaan merkittävästi nouse jos lähetyksessä on useampi opus. Kirjat tulivat perille noin viikossa. Eli viisi kertaa nopsempaan kuin comin puolelta...

11 kommenttia:

 1. Tahtookans. Oih.

  VastaaPoista
 2. Upeita! Kylmät väreet ihan nosti käsivarsipörrön pystyyn ( kuinka niin puuttuva linkki???)

  VastaaPoista
 3. Tekee pahaa kattellakin noita kun TAHTOO!!! mistä tilasit?!?!?

  VastaaPoista
 4. Anonyymi14.27

  Kiehtovan näköisin neulemalleja. Haluttaisi kyllä tilata kirja tai pari, mutta nuo postikulut mietityttävät. Paljonko tuli postikuluja tuolle sinun kirjatilaukselle?

  VastaaPoista
 5. www.amazon.co.jp on osoite.

  Postikuluja en nyt enää tarkkaan muista, ne kun tulevat jenissä, jottain 8 400 jeniä taisi olla...jos loppusumman jakaa neljän kirjan kesken, niin yhden kirjan hinnaksi postikuluineen kaikkineen tuli himpun verran alle 20 euroa, mitä en pidä mitenkään pahana. Etenkin kun kaikki kirjat ovat 4-värisiä ja sivujakin yi sata per opus.

  Ennekuin laittaa tilaukselle ok niin kannattaa käydä valuttalaskurilla tsekkaamassa, ja laskureitahan löytyy googlettamalla.

  VastaaPoista
 6. Japanilaiset kirjat on kyllä ihania, voi kun niitä sais Suomestakin jostain... Haastan sinutkin mukaan harmaiden päivien karkoitukseen: http://elisanoo.blogspot.com/2008/04/keltainen-haaste.html .

  VastaaPoista
 7. Upeita, oi oi. Huh.

  VastaaPoista
 8. Jos ette halua maksaa postikuluja, Yesasia.com!!! Niillä on "free international shipping". Just saying... Tilasin sieltä kesällä, ja paketti tuli suht nopeasti. Hakusanalla "knitting" pitäisi tulla kaikkea kivaa esille... :)

  VastaaPoista
 9. Heidi: kiitos tiedosta, täytyypä tsekata toikin.

  nimim. inhoaa älyttömiä postikuluja

  VastaaPoista
 10. Ihania kirjoja. TUo palmikkokuva... wau. Tahtoo noita kirjoja, mutta ostoskiintiö on täynnä vähäksi aikaa. Kirjoja ja lankoja tullut tilailtua.

  VastaaPoista
 11. Nyt on omat tulossa! jihuu!

  VastaaPoista