keskiviikkona, maaliskuuta 19, 2008

Mummola on siirtynyt nettiaikaan, joten nyt voi lomillaankin vuodattaa ajatusten Tonavaa...

Eilen käytiin ihan vaan kahestaan siipan kanssa Jyväskylässä. Edelleenkin ihmetyttää että vaikka Oulu onkin asukasluvultaan Jyväskylää suurempi kaupunki niin kuitenkin Jyväskylän shoppailuanti on paaaljon Oulua suurempi ja mielenkiintoisempi. Tosin mukaan ei pahemmin mitään tarttunut, paitsi vähän lankaa. 


Oli niin herkullinen vihreän sävy että pakko oli ottaa mukaan. Sinänsä hämmentävä värivalinta, koska en mielestäni ole vihreä.


Puikoille on päässyt vähän uuttakin juttua. Lupauduin tekemään työkaverille pitsihuivin hänen häihinsä. Lankaa tilattiin yksissä tuumin Colourmartilta, kashmirin ja silkin sekoitusta. Tiesinhän minä että ohutta on luvassa mutta että näin ohutta. Lanka on paksuudeltaan sellaista vahvempaa ompelulankaa. Huoh. Mutta kyllä se tästä edistyy ihan kiitettävällä vauhdilla. Malli on Shetland Tea Shawl, A Gathering of Lace-kirjasta.

Ja ettei ihan olemattoman nikuttelemiseksi menisi niin pittää olla toinenkin projekti. Ihastuin ihan täysillä Ravelrystä löytämääni Truffle Cardiganiin


Lankana on se Colourmartilta hankkimani silkkilanka. En tiedä tuleeko palmikot tarpeeksi hyvin esille ja miten pesu niihin vaikuttaa. Kassellaan.

Lisäksi uusimmassa Modassa ollut Marie-mekko on aiheuttanut ylimääräisiä sydämentykytyksiä, mutta Thalia-langan metsästys, erityisesti oikea väri, on tuottanut tuskaa.

7 kommenttia:

 1. Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella... En ole koskaan käynyt ostosmatkalla Oulussa mutta oululaisten blogien lukemisen jälkeen tulisin sinne mielelläni!

  Ja tuo lanka on ihan minun vihreää! Mahtoiko päätös johtua Pikkulinnan ikkunassa olevasta korista täynnä vihreää lankaa?

  VastaaPoista
 2. Tuo Truffle-takki on huikaisevan hieno! Odotan innolla sen valmistumista! Tuo ompelulangan neulominen sen sijaan.... ;-)

  VastaaPoista
 3. Oulussa tanssitaan Suomen parasta Tangoa!

  Truffle Cardigan on käsittämättömän kaunis, muistaakseni olen klikannut sen R;ssä suosikkeihinikin. Ja uskon että silkkilangasta neulottuna onnistumisen tunteesta tulee perustavaa laatua oleva kokemus.
  Näin ainakin voisin ajatella.

  Tsemppistä olemattoman neulontaan.
  PS: Krokot on ihanat.

  VastaaPoista
 4. Maija15.57

  Jyväskyläläisenä pitää heti tulla väittämään vastaan: eihän täällä oo niin mitään shopattavaa! Missä kummassa te oikein olette eksyneet käymään?

  Oulussa sen sijaan on paljon kivoja pikkupuoteja, ja paikkakunnan kirppareitakin kaveri kovin kehuu. Puhumattakaan Stockmannista, jonka puute kyllä ajaa heti pois Jyväskylästä.

  Että siis mistä katsoo ja kuka katsoo. :D

  VastaaPoista
 5. terhi: en oikein teidä mistä se vihreä sai innoituksensa. hiplasin pikkulinnassa ensin Silke-tweediä, mutta sitä ei ollut kuin yksi kerä, ja siitähän saa vain pahan mielen.

  marsvin: se tryffeli on tosi ihku. taitaa vaan vaatia jonniin verran veivaamista. ompelulangan neulominen on ollut yllättävän iisiä. saas nähdä kun kerroksella on reippaammin silmukoita että mikä on fiilis...

  weirdrockstar: toivotaan näin. ai tanssitaanko oulussa tangoa? tuota en tiennytkään

  maija: ja musta kun tuntui että J:kylän keskustassa on vaikka mitä pikkuputiikkeja joita pällistellä. tuntuu että oulusta ne puuttuu kokonaan. ehkä se että siellä pyörii joka päivä, tekee paikasta niin arkipäiväisen että kaikkialla muualla tuntuu ruoho vihreämmältä. Oulussa on kyllä hyvät kirpparit, pelastusarmeijalla ja kontilla varsinkin. niitä en ole Jkylästä löytänyt.

  VastaaPoista
 6. Sitä on käyty ihan lähituntumassa sitten kylässä:) On täällä kirppareita, muttei ihan keskustassa, isoin on Laukaantien varressa. Mitkä pikkuputiikit?!?!? Kauppakeskuksia keskusta pullollaan...

  VastaaPoista
 7. Tiina: tuli käytyä siinä Laukaantien kirpparilla. Sieltä löytyikin erinäisiä komponentteja. Oulun keskustassa ei ole yhtä ainutta kauppakeskusta, Galleriaa ei voi hyvällä tahdollakaan sellaiseksi sanoa. Ja kyllä Jkylässä on paljon pikku putiikkeja, esim. väinönkadulla.

  VastaaPoista