keskiviikkona, tammikuuta 02, 2008

Uuden Vuoden päivä on varmasti vuoden hiljaisin päivä. Ulkona ei kuulu ääntäkään eilisillan mölyn jäljiltä. Ihmisiä ei näy missään. On vain rikkumaton rauha.


Auriko yltää nipin napin puitten latvojen ylle.


Vuoden ensimmäinen työ on valmistunut.


Amerikan pastilleja
Lanka: Sandnes Garn Sisu
Puikot: 2,5 mm
Fiilis: ihkut!


Ensinnähän näistä piti tulla ihan toisenlaiset. Mulla oli ajauksena piparkakku-ukot, mutta se ei sitten oikein lähtenyt. Olin suunitellut niihin sukkiin tämmösen palloraidan, ja kun näin sen neulottuna purin kaiken alkutekijöihinsä ja aloitin palloilla. Hyvä niin koska tykkään näistä kovasti. Toisaalta piparkakkutalojen katoissahan käytetään monesti amerikan pastilleja koristeena, joten kovin kauaksi ei alkuperäisidesta ajauduttu.Ravelryssä oli semmonen ryhmä joka neuloo tyhjentäen lankavarastoa. Tosin uuttakin saa ostaa jos on tarvis mutta ensin tutkitaan tarkkaan omat varastot. Kuulostaa tarpeeksi vapaamuotoisilta säännöiltä. Ryhmään kuitenkaan liittymättä päätin haastaa itse itseni tyhjentämään varastojani samoilla säännöillä. Ensimmäisenä jämistä syntyvät tämmöset lapaset. Katsotaanpa sitten vuoden lopussa kuinka paljon ja mitä jämistä syntyi. Laitan tuohon sivuun lista missä asiaa seurataan. Jos haluat haastaa itsesi niin ole hyvä vaan. Mitään kilpailua tästä ei kuitenkaan tehdä.


Kirjava lanka on muuten Novitan vuosikerta 7-seikkaa. Jo 90-luvulla osattiin sahalaitakuviolankojen valmistus :P Tämmösiä kuvia muuten vilisti aamulla silmissä, hälvenivät tuhdilla annoksella Buranaa.

15 kommenttia:

 1. Ihanan suloiset :D

  VastaaPoista
 2. Anonyymi9.22

  Voi ku suloiset ja arvaa alkoiko tehdä mieli ranskan pastilleja!? Tai amerikan, ihan sama ;D

  Marsvin

  VastaaPoista
 3. Jatta: mun tekisi mieli tehdä vaikka kuinka monta versiota näistä, valkoisia pylpyöitä punaisella pohjalla, vaaleanpunaisella pohjalla...

  Marsvin: mitä veikkaat, kuinka monta minuuttia meni kun tuo karkkipussi oli tyhjä? :DD

  VastaaPoista
 4. Ihkut! Saispa ylimäärästä lomaa, että vois vaan toteuttaa itseään sohvalta käsin puikot kourassa. Tekisin tuommoset pylpyrälapaset.

  VastaaPoista
 5. Amelie: työnantajaltahan voisi anoa ylimääräistä neulontalomaa?

  VastaaPoista
 6. Ihanat! Aivan mahtavat!

  Mä en uskalla edes ajatella, kuinka paljon mulla on lankaa... Liian paljon. Tosin perheenjäsen on lankatehtaalla töissä ja suurinta osaa langoista en ole edes koskaan valinnut. Jos vaikka yrittäisin edes inventoida kaiken tänä vuonna...

  VastaaPoista
 7. makoisat sukat :)

  mulla on pyörinyt ihan sama haaste mielessä. lähinnä, kun olisi tarvetta parille tyhjälle laatikolle, jotta saisi muutakin tavaraa säilöttyä kuin lankaa :D joten ei auta kun alkaa neuloa, että tyhjenee. mutta minnes ne neuleet sitten laitetaan...............

  VastaaPoista
 8. Mursuliina: tuo on kieltämättä ongelma kun neuloo lankalaatikkoa tyhjäksi. Pitäisi opetella neulomaan enemmän toisille.

  Mutta kun itelle on kaikkein helpoin tehdä...

  VastaaPoista
 9. Tosi kivat sukat. Oon tähän mennessä käyttänyt vaan yksivärisiä palloja omissa palloneuleissani (lapasissa), pitääkin kokeilla kahta väriä.

  VastaaPoista
 10. Aivan upeat nuo amerikanpastillisukat!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi22.19

  Vau mieten hieno kuva! Vaikka näytön taustakuvaksi...
  Sukat ovat hienot. Ja taitaapa olla uusi tuo Nulovanartun alkukuvakin ?
  Seurataanpa mitä lankavaraston tyhjennyksestä syntyy. Minun pitäisi ottaa kangas- ja tilkkuvaraston tyhjennyshärdelli, mutta miten.,
  -mummo-

  VastaaPoista
 12. memmu18.17

  myytkö noita muumimukeja? ilmoittele! merjap77@luukku.com

  VastaaPoista
 13. Memmu: muumimukit eivät ole myynnissä.

  VastaaPoista
 14. Amerikanpastilleja jalkoihin... hmmm.. kuulostaa herkulliselta. :D 'Maistuis' varmaan mullekin. Ihanat sukat.

  VastaaPoista
 15. Aivan ihanat pastillisukat :D
  Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista