lauantaina, joulukuuta 15, 2007

Minnuu niin kovasti nyppi kun Lohikäärmehuivi ja Juniper-lanka eivät tulleet keskenään toimeen. Siitä suivaantuneena hankin uudet langat huivia varten. Se on ollut jo hetken valmiina ja käytössäkin, mutta siitä sitten toisella kertaa.

Juniper-langalle oli siis keksittävä käyttöä. Kaksi aloittamatonta kerää pääsivät takaisin lankakaupan hyllylle, jäljelle jäivät kolme tuumailemaan uutta uraa. Ja kuinkans ollakaan, Hurmaavat huivit kirja riensi apuun, ja alunperin tupakoitsijan keuhkolta näyttänyt mytty nosti vihdoin hymyn huulille.


Neule on sileää oikeaa, jossa jokaisella oikealla kierroksella neulottiin reikiä jonoksi, joihin sitten pujoteltiin samettinauhaa. Nauhasta vielä päihin hapsut, jotka tosin eivät kuvassa erotu kovinkaan hyvin. Nappi-Kikassa oli kaikki tavarat -40 % niin sain 10 metriä samettinauhaa suht eduliseen hintaan, muuten en olisi varmaan edes raaskinut sitä ostaakkaan. Napit kaivelin omista kätköistä.

Nyt rouva on tyytyväinen. Juniper on sen verran möykkyistä ja kirjavaa lankaa ettei siitä kannata sileää monimutkaisempaa tehdä. Saas nähdä miten se käytössä muhjantuu. Mukavalta se kuitenkin kaulaa vasten tuntuu ja on lämmin.

Eestiläisneulekirjasta - pitkän taistelun jälkeen - pääsivät puikoille ensimmäisenä Lailan sukat *tohkeissaan*

7 kommenttia:

 1. mulla on kanssa juniperia kotona ja olen yrittänyt siitä vaikka ja mitä aina baskerista useammanlaisiin huiveihin. mut ei. aina se näyttää epämääräseltä läjältä :D kerällä niin nätti. ehkei ole tarkoitettu neulottavaksi.

  VastaaPoista
 2. Minustakin se näytti kerällä tosi kauniilta, liki söpöltä. Neulottuna sit vähän vähemmän söpöltä.

  Tuokin huivi näytti aluksi onnettomalta mutta samettinauhat ja napit saivat sen jotenkin ryhdistäytymään ja näyttämään taas kivalle.

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää!

  VastaaPoista
 4. tiina tilli mössönpoijaasta21.06

  Ounou, lopettaako Nappi-Kikka?! Jostain ihmeellisestä syystä munt tunnetaan aina nappikaupoissa joissa käyn, jopa niin että ne tädit tervehtii kun kävelee vastaan kadulla, ja Nappi-Kikka oli yks ekoja jossa niin kävi :) Ja sain alennuksetki aina.

  VastaaPoista
 5. Tiina: oikeammin omistaja vaihtuu, eiköhän niitä nappejakin jatkossa saa. nyt on hyvä aika käydä hamstraamassa kun prosemteilla saa.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi23.16

  hain kympillä nappeja. aivan liikaa. :)

  tiina

  VastaaPoista