sunnuntaina, joulukuuta 23, 2007

Joulujutut alkaisivat olla loppusuoralla. Suklaakakku, se johon laitetaan puoli kiloa suklaata ja kompataan kermalla, voilla sekä sokerilla, on valmis. Kinkku alkaa olla sulanut, ruisleipätaikina on tekeytymässä ja laatikkososeet odottavat pakkasessa. Lahjat odottelevat säkissä joulupukkia tulevaksi ja siivouskin on hoidettu. Joten nyt voisi varmaan oikaista itsensä sohvalle ja avata konvehtirasian tyynen rauhallisesti. Huomenaamulla sitä säpinää sitten riittääkin, ja veikkaanpa että jälkikasvu kipeilee iltapäivän piiiitkinä tunteina seinille.

Ennihuu, Laila-sukat valmistuivat muutama päivä sitten ja ovat olleet siitä lähtien käytössä.

Laila's socks


Malli: Folk Knitting in Estonia, Nancy Bush
Lanka: Sandnes Garn Sisu, oranssinruskea ja luonnonvalkoinen. Ruskeaa n. 1,5 kerää, valkoista vajaa yksi.
Puikot: 2,5 mm
Fiilis: tykkää niin hirmusti!


Malli on todella yksinkertainen, oikeastaan pelkkää raitaa ja pilkkuraitaa. Kirjoneuletta siis vain nimeksi. Yksinkertaisuudestaan huolimatta näyttävät ja kauniit. Mun kerrostiheys ei ollut (taaskaan) edes sinnepäin joten kärkeen ei tullut läheskään niin paljoa kuviotoistoja kuin alkuperäismallissa. Mutta mitäs siitä! Siks toisekseen mun jalka on jotenkin mystisesti pienentynyt viime vuosina. Ennen koko oli jotain 38-39, nyt 37-38.


Sukat valmistuivat tosi vauhdikkaasti, ei tainut mennä kuin pari iltaa ja muutama työmatka bussilla. Haluan ehdottomasti toiset eri värityksellä!

Sain muuten uuden kameran (kiitos äiti ja isä), ja innosta pinkeenä piti räpsiä kuvia, joiden myötä haluan toivottaa Sinulle lukijani oikein hyvää, rauhallista ja rentouttavaa joulua!

6 kommenttia:

 1. Hyvää joulua !

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat ja ihania kuvia. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 3. Suloisia sukkia ja kuvia; varsinkin sammakko sysäsi sydämen syrjälleen! Iloista joulunaikaa ja tikkujen tuoksetta!

  VastaaPoista
 4. Hyvää ja rauhallista joulunaikaa!!

  VastaaPoista
 5. Makoisaa joulunaikaa! Mistä tuo kaunis lyhty on tehty?

  VastaaPoista
 6. Hansu: olen ostanut sen joskus Indiskasta, se on tehty erilaisista peltipurkeista, mm. Giletteä näkyy olevan

  VastaaPoista