keskiviikkona, marraskuuta 07, 2007

Viikko sitten kävimme katsomassa kolmiviikkoista tyttöä, ja hyvänen aika miten pieniä ne vauvat ovatkaan! Meidän pikkupötkylä jo pärisee taaperokärryjen kanssa ympäri huushollia ja änkeää itsensä paikkaan kuin paikkaan. Ja suuttuu huit hiiteen jos ei saa nuolla vessaharjaa. Eikä halua vauvatella, ei sitten yhtään. Vauvalelut on ihan pöh. Parhaita ovat isoveljen lelut, joihin ei oikeastaan saisi koskea.

Palatakseni tyttövauvaan, piti sitten tarttua puikkoihin ja tehdä rimpsrenssamekko pikkuiselle. Itse en muista erityisesti lapsena leikkineeni prinsessaleikkejä, mutta vähän tällä sai toteutettua pientä sisäistä kruunupäätä.


Malli: Sandnes Garnin ohjevihkosesta
Koko: 2-3 kuukautta (ehkä)
Lanka: Gjestall Spinneri Soft Cotton (kirpparilöytö)
Puikot: 3 mm
Fiilis: söpö

Lanka oli ihanan pehmeää merseroiduksi langaksi, kuin pumpulia Tennesseen jälkeen. Tosin säikeitä sai vahata ihan urakalla. Tiheys ei tietty passannut alkuperäisohjeen (Lanett) kanssa yksiin sille seinällekään, joten silmukkämääriä piti muuttaa. Virkkasin hiha- ja pääntielle viuhkoja ja muita sellaisia omia pikku kätösten jälkiä tuli jätettyä. Söpö siitä kuitenkin tuli. Toivottavasti on oikean kokoinen. Vauvan vaatteet kun aina näyttävät tolkuttoman pieniltä ja sitten se sittiäinen kuitenkin hukkuu niihin.

Kylppärin silikonisaumat pitäisi uusia. Soitto Rakentaja Ranelle. Sanoi että maksaa 500 euroa. Imeköön ikeniään. Haettiin saumausaineet ja muut värkit rautakaupasta (35 e) ja alettiin ite hommiin. No, onhan se nysväämistä mutta 500 euroa! Pah, pyh ja PÖH!

4 kommenttia:

 1. Lääh miten paljon olet ehtinyt viime käyntini jälkeen. Ihania juttuja. Laittaisin kisaan punaisen takin. Samanhenkinen on Gurdun Sjödenin uudessa mallistossa. Tosi ihana. Siis tuo sinun on.

  VastaaPoista
 2. Matroskin: itseasiassa se on saanut innoituksensa Gudrunilta, pari vuotta sitten tosin.

  VastaaPoista
 3. Madde0.41

  Hei, noista silikonisaumoista kun mainitsit, ni saitteko vanhan silikonin hyvin pois, ja jos, niin miten?! Ihan törkeen kallista kyllä jos pitäis yhestä saumotuksesta maksaa 500 €! Aika kova hinta (ellei teillä oo hehtaarikylppäri :)).

  VastaaPoista
 4. Madde: meillä ei todellakaan ole hehtaarikylppäri...

  Oli siinä aikamoinen repiminen, mattopuukolla ja sormet verillä. Kaksi iltaa siinä meni. Nyt on silikonit paikoillaan ja odotellaan kuivumista. Ja kauhun sekaisin tuntein mietitään menikö joku mönkään :)

  VastaaPoista