perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Potkasin pojat ulos pihalle pulkkamäkeen ja siivosin raivokkaasti. Siivoamiseen yllyttivät eilen kirjastosta kotiin raahatut kirjat.


Mhhh, voi kun meilläkin olisi tuplaten tilaa. Tai edes yksi makuuhuone lisää. Tai kunnollinen eteinen johon mahtuisi riisumaan ja pukeutumaan, säilyttämään kaikki lapaset, pipot ja toppahaalarit. Tai muutama, edes yksi komero lisää jonne sulloa jaloissa pyöriviä tavaroita.

Toisaalta tykkään kodistamme vallan kauheasti, kaikista 75 ja puolesta neliöstä. Muistan kun viitisen vuotta sitten etsiskelimme uutta kotia ja sitten tämän äkkäsin. Hitaampaa olisi hirvittänyt vauhti millä kodin ostimme varsinkin kun entinen oli vielä myymättä. Vähänhän siinä piti kynsiä purra, vanha meni kaupaksi kahtaa viikkoa ennen määräaikaa.

Toisaalta on hassua että meidän kodin paras juttu on oikeastaan talon seinien ulkopuolella. Meidän olkkarin sohvalta kun näkee meren. Se on ehdottomasti se paras juttu.

No, löytyi sielä kirjastosta vähän tuoreitakin kässäkirjoja. Hurmaavat huivit kirjaa olen muutamaan otteeseen kirjakaupassa pyöritellyt. Ihan hauskoja ideoita. Miinusta siitä että suurin osa huiveista on kuvattu mytyssä, joten on pikkasen vaikea arvioida miltä se huivi sitten oikein näyttää. Tai ehkä juuri siksi ne ovat mytyssä :)


Huovutuskirjassa oli paljon kivoja malleja. Mulla on pitkään kaihertanut mielessä jokinlainen huovutettu paita/takki. Mutta kun ei ole hajuakaan minkä kokoista pitäisi tehdä että huovutuksenkin jälkeen vielä päälle menisi, niin on sitten jäänyt tekemättä. Kirjassa käytetään Rauma finullgarnia, onko kellään mitään tietoa millaista se on? Ajaisiko huovutusjutuissa rakastamani Tove saman asian?

Pesukoneessa pyöri muutama pari lapasia. Tuossa just äsken setvin että kuka on pari kenenkin kanssa. Aluksi kun näytti siltä että koneesta tuli ulos neljä oikean käden lapasta...

Ps. Hesarin kässä-äänestys päättyy tänään. Sanokaa mitä sanotte, mutta minä olen iloinen ettei se #€%&:n silkkitunika ole enää johdossa.

5 kommenttia:

 1. Tuota kässä-äänestystä olisi ollut helppo manipuloida kenen tahansa ja ilmeisesti niin kävi tuon tunikan kohdalla. Äänestämään olisi siis pystynyt kuinka monta kertaa tahansa, kunhan aina välillä poisti selaimen evästeet, oli siis evästeen avulla tuo tarkistus, oletko jo äänestänyt. Ei siis kannata paljon arvoa antaa koko kisalle. Itseäni suututti se, että pyysivät lähettämään 1-2 Mt:n kuvan ja sitten käyttivät kuvien pienentämiseen surkeaa filtteriä, joka sai kuvan epätarkan röpelöiseksi.

  VastaaPoista
 2. Laura14.01

  HS:n käsityöäänestyksessä on tosiaan tainnut mennä jotain pieleen. Keskimäärin kaikki työt ovat saaneet alle 1000 ääntä ja johdossa olevat jopa 4000 ääntä, mikä vaikuttaa hieman erikoiselta, kun miksi joku kävisi äänestämässä vain yhtä työtä paitsi manipuloidakseen äänestystä. Mutta sinänsä oli hauska idea, harmi, että ihmiset ovat epärehellisiä. Ja olihan se jännä katsoa miten erilaiset työt viehättävät eri ihmisiä.

  VastaaPoista
 3. Lankakomero&Laura: minusta on ollut kiva seurata millaisia töitä kisassa on ollut mukana. Jotkin ovat erittäin taidokkaita, osa niitä kivoja ja osa..nooh, vähän vähemmän taidokkaita tai kivoja. Mutta makunsa kullakin, makuasioista kun voi kiistellä taivaan tappiin.

  Tiijä sitten äänten manipuloinnista tai jostain, mutta en tiedä olisko itse kiva voittaa kisaa itse itselleen antamilla äänillä.

  VastaaPoista
 4. Rauma finullgarnista: Ostin sitä loppukesästä Bergenin matkalta ja siitä asti olen harmitellut, ettei sitä käsittääkseni Suomesta saa. Se on aivan mielettömän ihanaa neuloa ja värikartta on käsittämättömän laaja. Huovutusta en ole kokeillut. Lanka on ehkä hitusen tovea ohuempaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Särmä! Pitänee sitten Tovella kokeilla.

  VastaaPoista