keskiviikkona, syyskuuta 19, 2007

Uutisissa oli, että keskiviikko on suomalaisten mielestä se tyhmin päivä. Pitää paikkansa. Tänä(kin) aamuna niin väsytti ja sitä yhtä toista v-sanaa kans. Jälkimmäinen tunnetila johtui huivista, jonka eilen illalla pingotin ja jo silloin kirvasin.


Flower Basket Shawl
Evelyn A. Clark

Lanka: KnitPick's Baby Alpaca, sävy Autum, 100g
Puikot: 4 mm
Koko: n. 140x67 cm, eli nysä
Fiilis: tympii. Ja alpakka taitaa taas kutittaa :(


Huivi oli varmaan maailmankaikkeuden rumin puikoila ollessaan. Kovasti vaati uskoa, että kyllä tästä huivi tulee. Lisäsin reippaasti mallikertoja, mutta en sitten kuitenkaan tarpeeksi. Kaksi tai kolme kuviokertaa lisäksi ei olisi ollut pahitteeksi. Lankaakin olisi ollut.

Nyt jos olisin reipas ja kaikkea, purkaisin reunuksen ja neuloisin ne puuttuvat mallikerrat. Mutta en tiijä. En taida olla niin reipas. Muutenkin pitsin purkaminen on erityisen pelottavaa. Sieltä kuitenkin joku silmukka tai kaksi karkaa omille teilleen, ja sitten tämä täti saa sellaset pömpelit ettei Richterin asteikko riitä.

7 kommenttia:

 1. Anonyymi10.27

  Pömpelit!!! Mahtava sana!

  Minusta huivi on hurjan kaunis ja sopii syksyyn erinomaisesti. Enkä mäkään uskaltais purkaa pitsiä. Mun ensimmäinen pitsihuivini ulottuu just ja just kaulan ympäri *tirsk*

  Marsvin

  VastaaPoista
 2. rebekka10.42

  Onpa ihanan näköinen, tuo värikin on niin lämmin!!

  VastaaPoista
 3. Kaunis siitä tuli silti :) Eikös oo ihmeellinen toi pingotuksen voima...

  Mä olen joskus miettinyt että ennen reunusta pitäisi laittaa elämänlanka neuleeseen... tai useamminkin ja sitten ottaa ne pois vasta pingotuksen jälkeen kun näkee että se varmasti onnistui. En ole vielä ollut niin viisas kuin olen suunnitellut :-D Mä inhoan myös pitsin purkamista ja yritän välttää sitä viimeiseen asti.

  VastaaPoista
 4. No, minusta tuo huivisi on tosi kaunis. Väri on upea ja koko sopiva kaulahuiviksi.

  VastaaPoista
 5. No onhan se veemäistä purkaa pitsiä. Tosin minusta on kiva metsästää niitä karkulaisia, ku joutuu vähän pähkäilemään, että saa kuviot taas oikein. Tykkään kyllä myös lukea ohjekirjoja ja derivoida, että ehkä mulla puuttuu päästä joitaki nippeleitä.

  Tuommoset pikkuhuivit on ihan kivoja kaulahuiveina takin alla. Väriki on nätti. Ja jos et ite tykkää, niin pistä pukinkonttiin.

  VastaaPoista
 6. Pömpelit on hieno sana! Kuvaa hyvin mielentilaa...

  En taida vahinkoa kuitenkaan kiertämään, pystyy sitä noinkin pitämään. Menee kaulan ympäri, mutta se olisi parempi jos olisi isompi. Tällä kertaa size matters.

  VastaaPoista
 7. lotta19.52

  Hienohan toi huivi on :o. No pain, no gain... Ihanan lämpimältä ja kauniilta ja syksyseltä näyttääpi minusta.

  VastaaPoista