keskiviikkona, syyskuuta 26, 2007

Pari päivää sitten kävin vaihteeksi Second Top Boutiquessa penkomassa. En löytynyt mitään itselle sopivaa mutta tämä suloistakin suloisempi tyttöjen, koko 62 cm, takki oli pakko ottaa mukaan. Täysin epäkäytännöllinen kapistus näin äiti-ihmisen näkökulmasta, mutta niiiiiin söpö ja kaikkea. Eikä sille ole käyttäjääkään...


Pojan kanssa on moneen kertaa puhuttu mitä tarkoittaa kallisarvoinen. Ettei se tarkoita pelkästään kallista vaan myös erittäin tärkeää, aarretta, kuten vaikka Kissuli-täkki pojalle. Samalla tuli sitten mietittyä mikä olisi minun "aarre". En osannut päättää vain yhtä, joten tässä muutama.


Smurffi, smurffitalo, Fabuland lego norsu ja MyLittlePony. Kaikki 80-luvun alkupuolelta. Muistan vieläkin kun joulun alla tellussa pyöri MyLittlePony mainos. Voi onnea ja iloa kun poni tuli paketista! Mun mielestä nykyajan ponit ovat jotenkin kummallisia. Tuo on se Oikea.


Muumimukeja. En oikein tiedä miksi aloin ostella näitä 90-luvun alussa. Kait ne vaan olivat niin kivoja. Näitä ei muistaakseni ole käytetty, ja harmittaakin kun niille ei ole "näyttelypaikkaa", siellä keittiönkaapin perällä kököttävät. Välistä ovat jääneet ne isokuvioiset mukit, niistä en vaan jotenkin tykännyt. Nuot ensimmäiset mukit ovat nykyisin käsitykseni mukaan aikas arvokkaita, joten nämät lienevät ne kalleimmat astiat meidän huushollissa :)


Viinasika kokoelma. Me hurahdettiin noihin vuosia sitten, mutta nyttemmin keräämien on jäänyt, koska sikoja ei löydy ja niitten hinnat ovat kuusinkertaistuneet. Puristelasiset maksoivat ennen 40 markkaa ja suupuhalletut 300. Nyt hinnat ovat samat mutta euroissa. Että se siitä keräilystä.


Mummon luumusoppakulho. Tähän kulhoon edesmennyt mummoni teki aina luumusoppaa jälkiruoaksi.


Se minkä ehkä kuitenkin tulipalon sattuessa ensimmäisesä tavaroista yrittäisin pelastaa olisi mummolta peritty lipasto. Näitä lienee Suomi pullollaan, mutta kuitenkin. Lipaston on mummoni raahannut evakkovaunuissa sieltä rajan toiselta puolen. Jostain syystä siitä on tullut minulle erittäin tärkeä. Varmaan siksi kun mummoa ei enää ole, niin on kuitenkin jotain, mistä hänet aina mieleensä saa.

19 kommenttia:

 1. Anonyymi11.08

  Voi, mummo ja evakkoperintö! Minunkin mummoni ja ukini olivat evakkoja Käkisalmesta. Minullakin on mummon perintöastioita ja koruja. Niisk. Ihana kuvakavalkaadi!

  Marsvin

  VastaaPoista
 2. Ihania aarteita sulla! Mä muistan vieläkin kun naapurin tytöillä oli tuollaiset smurffitalot (toisella puna ja toisella vihreäkattoinen). Mä olin niin kateellinen kun mulla ei ollut...

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva nähdä aarteitasi, mukava postaus!

  VastaaPoista
 4. Mulla vähän harmittaa etten hommannu itelle tuota talviyö-mukia. Se on ainoa muumi-kuvallinen muumimuki, josta tykkään. Ku minun mielestä muumit on ärsyttäviä hyssyttelijöitä, niin olen haalinu itelleni vain hattivatit, haisulin ja tuon alimpana oikealla olevan (hipsu&tipsu, tiivi&taavi...ei muista). Nipsunki voisin huolia, mutta seki on vähän sellanen inisijä. ;) Pikkumyy ja hemuli ois kivoja tuolla uudella tyylillä tehtyinä niinku hattivatit. En tykkää jos on paljon pieniä yksityiskohtia noissa kuvissa.

  Missäs tuo second top muuten on? On menny ihan ohi multa.

  VastaaPoista
 5. MyLittlePoneilla minäkin lapsena leikin... missäköhän ne nyt majailevat? Ja tuo lipasto on nätti. Yleensä ne eivät kiinnitä huomiotani mutta nuo pienet vihreät lasiovet! Vau!

  VastaaPoista
 6. Ihania tavaroita..
  Ja mikä se on se Second Top Boutique?

  VastaaPoista
 7. Second Top Boutique on Linnakadulla täällä Oulussa oleva Pelastusarmeijan pitämä käytettyjen vaatteiden myymälä. Valikoima on lähinnä merkkivaatteita, jotka ovat todella hyvä kuntoisia ellei käyttämättömiä ja kengät suurimmaksi osaksi täysin käyttämättömiä. Hinnat ovat kalliimpia kuin tavallisesti kirppiksillä - tätä kun ei jotenkin voi edes sanoa kirppikseksi - mutta toisaalta onko esim. 13 euroa uusista talvikengistä liikaa? Ei minusta.

  Amelie: ei muumit ole piipittäjiä, ei ainakaan oikeissa muumikirjoissa. Pikku Myy on kyllä rautaa!

  VastaaPoista
 8. Silmät oikein levähti auki, kun näin tuon lipastosi. Meidän porukoilla on liki samanlainen. Ainoastaan pikkukaappien alla ei ole laatikkoa ja lasit ovissa ovat keltasävyiset. Mun aarteeni on ehkä äitini kutoma mekkonen, joka on myös 1v kuvassani.. :)

  VastaaPoista
 9. TUO LIPASTO! Mulla makaa tuollaisen ihan samanlaisen lipaston raato mökillä ja odottaa kunnostusta. Pappa on joskus tuonut sen kaatopaikalta. Onpa se tosissaan hieno. En ole ikinä aikaisemmin nähnyt sellaista kunnossa.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi20.14

  Mulla oli pienenä toi just sama My Little Pony!

  T. yksi lukijasi

  VastaaPoista
 11. Hih, meilläkin on muuten aikaslailla samanlainen lipasto(vetimet vaan soikeammat)...ja ylläri, sekin evakko-mummini perintöä! ;)Kaluste on minulle yksi rakkaimmista.

  VastaaPoista
 12. Ainiin..ja poneista. Nykyponit on tosiaan kummallisia! Entisenä ponifanina järkytyin jossain vaiheessa kun huomasin miten ponit on stailattu uusiksi...ihan ufon näköisiä. :| Samaa sarjaa bratzien ynnämuiden kanssa. Semmoista molluskamuotoilua.

  VastaaPoista
 13. Tuosta lipastosta, itse olen nähnyt kolmea-neljää eri versiota. Ilman pikku laatikoita, erivärisillä lasiovilla ja puisilla vetimillä. Ollut ihan yleinen malli 30-40-luvuilla, eri variaatioineen.

  Jatta: kotoa löysin legojen seasta legon mainosvihkosen jossa oli Fabuland legoja. Voi että ne olivat niin söppösiä että! Muistan että olisin kovasti lapsena halunnut semmosia. En sitten saanut :(

  VastaaPoista
 14. Mun äidillä on tuota Alia täydellinen kahviserviisi. Inhosin sitä lapsena ja nuorena, nyt voisin ottaa kaappeihin ihan mennen tullen.

  VastaaPoista
 15. Kirsiär: niin se ikä tekee tepposet. Kohta me kaahotetaan täysillä Myrna-astioitten perässä...

  VastaaPoista
 16. Samanlainen lipasto löytyy myös meiltä, lähtöisin se on siipan mummulta. Viime syksynä puhdistin lipaston ja maalasin uudelleen. Alkuperäinen väri taisi olla tuollainen mikä sun lipastossa, mutta joku oli sen maalannut valkoiseksi (ei muuten pukenut yhtään). Nyt on taas ruskea.

  Myös vanhemmiltani löytyy samanlainen, tosin peili ja pikkukaapit ovat äitini murheeksi kadonneet.

  VastaaPoista
 17. Anonyymi2.32

  Moikka! Muistatkos miltä vuodelta on muumimuki, joka on kuvassasi vasemmalla ylimpänä, se oranssi? Ja mahtaako sillä olla jokin nimi?

  VastaaPoista
 18. Anonyymi21.42

  Täältä löytyy muumimukit, nimet ja valmistusvuodet:
  http://www.arabia.fi/web/Arabiawww.nsf/file/astiasarjat_muumi-valikoima_muumit_mukit_kautta_aikojen/$file/muumit_mukit.pdf

  VastaaPoista