lauantaina, toukokuuta 26, 2007

Olen värkännyt puuvillaneuletakkia kuin Iisakin kirkkoa, eikä tämäkään tunnu valmistuvan koskaan. Tosin hihoja on purettu ja neulottu eestaas mutta silti. Kyllästymispiste on jo nurkan takana vaanimassa. Eikä yhtään helpota se että mielessä pyörii yhtä jos toista neulottavaa.


Kirjastosta löytyi (oho, löytyi tällä vuosituhannella julkaistu käsityökirja!) Koukussa virkkaukseen -kirja, jonka anti on ollut vähintäänkin ilahduttava. Olisi useampikin juttu joita olisi kiva virkata: helmillä koristeltu veska, kukkia ja sitten tietty taas yks ikuisuusprojekti, tilkkutäkki virkatuista paloista. No ei siihen tarvittaisi kuin liki 300 palasta...Erika-täti on ilmeisesti saanut sponssiapua Rowanilta, kukapa muuten virkkaisi tyynyn Summertweedistä tai kylppärin maton Big Woolista? Käsittääkseni kumpikaan ei ihan niitä halvimpia lankoja ole. Noin niinkuin tyynyksi tai matoksi.

Meidän pienin se on ymmärtänyt öitten tarkoituksen: nukkuminen. Tai on se ennenkin nukkunut yönsä hyvin, mutta aina vaan paremmin. Poitsu menee nukkumaan kello 20, herää viideltä syömään ja jatkaa sitten uniaan aamu puoli kahdeksaan. Hyvä vauva!

4 kommenttia:

 1. Olet tehnyt aivan mielettömän ihania töitä viime kuukausina! ja vielä aika tuoreena kahden lapsen äitinä! WOW! Varsinkin Kiekura ja lintuhousut jättivät mieleen halun: voikun mäkin osaisin joskus! Sinun tikkauksesi ovat mielettömän tarkkoja ja hyviä! Sitä trikoopaitojen kukkajuttua mietin kovasti, että mitenköhän se menee, enkä tajunnut edes sinun ohjeesi luettuani. Miksi siihen pitää laittaa sitä Soluwebiä???

  VastaaPoista
 2. Harvemmin tosiaan löytää tämän vuosituhannen käsityökirjoja kirjastosta. Yleensä joutuu varaamaan.

  Joku aika sitten tein mahtavan löydön: Lis Paludan - Fri Virkning. 90 sivua pelkkää inspiraatiota på svenska. Suosittelen. Tuon kirjan huolisin hyllyynki, vaikka onki julkastu 1980 ja kuvat on sen mukaisia. Pitää varmaan koluta antikvariaatteja.

  VastaaPoista
 3. Stricker: siihen soluwebiin piirretään kuvio tikkausta varten. tietää mistä kohtaa surruutella. ja se lähtee vedellä pois, joten tikki ei kärsi repimisestä. Taustapuolella oleva irtirevittävä tukikangas taas estää trikoota ja muutakin kangasta venymästä.

  Amelie: mulla oli tuo sama Fri virkingin just lainassa (luin sitä aina iltasaduksi) ja se oli huippuinspiroiva. Tosin mitään en ole saanut sillä saralla aikaiseksi....

  VastaaPoista
 4. jantta13.34

  Kaunis on kyllä. Jaksahan pakertaa loppuun:)Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista