sunnuntaina, tammikuuta 14, 2007

Tänään aiheena voisi olla vaikka: 007 ja Kun mikään ei onnistu.

Kävin Modassa olleiden kirjavien dominoneulesukkien kimppuun. Hymy hyytyi jo ekan neliön jälkeen, kun olin lankoineni aivan väärässä kohdin jatkaakseni työtä. Pyörittelin ja pyörittelin, mutten saanut hommaa toimimaan niinkuin ohjeessa. Tästä suivaantuneena tein omia systeemejäni ja homma alkoi sujua. Kunnes päästiin kantapäähän. Minähän ole mitään lyhennetyn kierroksen kantapäitä harrastellut ja ohje oli täyttä hepreaa. Tein jotain sinnepäin siis ja sain toiseen reunaan mahtavat reiät aikaiseksi. Tässä vaiheessa alkoi jo koko sukka "hieman" harmittaa. Urheasti vaan loppuun saakka Nyt se on valmis, mutta en oikein tiedä jaksanko/haluanko tehdä sille kaveria. Kauhea työ eikä kuitenkaan mitään vautsivau fiilistä. Tuon kuvan värit ovat sitten ihan....


Mutta se mikä eniten harmittaa on sitten ihan oma juttunsa. Jokainen päiväkotilainenhan osaa huovutella käsissään pikku huopapalloja. Mutta minulta se vaan ei meinaa onnistua. Saan aikaiseksi Suursyömäriltä näyttäviä palleroita, oikeassa yläkulmassa näkyy yksi sellainen suu auki mollottava. Pallot eivät vaan muotoudu palloksi. Mikä syynä? Liian paljon villaa/vettä/saippuaa? Vai liian vähän? Kertokaa nyt joku. Onhan se vähän noloa, kun leikki-ikäiset tekevät tosta vaan tämmösiä ja minä en saa aikaiseksi...melki hävettää tunnustaa. Toisaalta, pitäähän minullakin niitä heikkouksia olla ;P


Käänteitä parempaan on kuitenkin tiedossa. Kävin sohva vol. 2 kimppuun ja nyt näyttää hyvältä! Kasaaminen on tosin vielä vähän kesken, sitten kun on valmista saatte kuvia. Mutta sitä kirjahyllyntekelettä en näytä, en! (Mitä teit lauantai-iltana? Noo, sahasin jäätelötikkuja.)

9 kommenttia:

 1. Aah, lohduttavaa tekstiä - minäkään en ymmärtänyt sitä kantapään ohjetta.... Tein tiimalasin ihan omalla sovelluksella... Yritän tänään väkisin aloittaa parin, tai muuten jää tekemättä...

  VastaaPoista
 2. Huovutetuissa palloissa auttaa se että tekee vähitellen: ensin huovuttaa möykyn, jonka ympärille sitten kietoo vähän lisää villaa jne. Vetää voi olla liikaa, huovutettavan pallon pitäisi tuntua napakalta pullalta käsissä kun se alkaa huopua ja sitten vielä kovemmalta huopuessaan. Mutta hyvinhän moni noista on onnistunut, nuo suursyömäritkin varmaan ovat pelastettavissta pienellä lisävilalla päälle :)

  VastaaPoista
 3. Oon suunnitellu tekeväni tuommosia palleroita koruiksi tai ihan vaan pölynkerääjiksi, ku aattelin, että sehän on vallan helppoa ja nopsaa. Ilmeisesti pitää sitten varata hieman enemmän kärsivällisyyttä ja aikaa, ku olen suunnitellu.

  Ullassa on muuten tosi hyvä tiimalasikantapään (kuvallinen) ohje, jonka avulla minä sen opettelin neulomaan.

  VastaaPoista
 4. Hih, onnellista ettei tuo Modan ohje ollut muillekkaan niin selvä! Ihmettelin sitä itsekin ja delegoin eteenpäin.

  Nuo huovutetut pallot on hienoja! Itte olen kans palleroita huovutellut, niistä on tullut koruja ja nappeja! Ihan vaan huopatuhvero kouraan ja sisukasta pyörittelyä. onnistuu mukavasti hyvä elokuvan aikana ja saattaa aiheuttaa karpaalikanava-oireyhtymän ärsyyntymistä sekä jännetupintulehdysta. kokeiltu on. herkät ranteet :D

  Olen ihaillut sun Blogia tässä oikein urakalla, ihan päivittäin täytyy käydä kattomassa että mitä oot saanu aikaan!

  ja on mukavaa lukea että joku välillä kiroilee ronskisti, kun ei ne käsityöt aina niiiin hempeitä ja helppoja ole!

  Seuraava prokkis on muuten siitä uusimmasta modasta, helekatin hyvännäkönen huopakangas-kevät takki. Se marjapuuron värinen! (ajattelin toteuttaa kyllä toisella kankaalla, ohje vaikutti helpolta ja nätiltä!)

  Mut tulipas juoruttua!
  Tsemppistä touhuihin!
  Piuku

  VastaaPoista
 5. Mulla ei onnistu minkäänlainen pallerotuotanto. Ikinä. Esim. sämpylät ja pullat - ihan kamalaa. Huopapalleroita en ole kokemusteni kyynistämänä edes kokeillut.

  VastaaPoista
 6. Ainiin, kokeiles muuten niiden huopapalleroiden kanssa ettet purista liikaa. Hellempi ote ja pitkäkestoisempi veivaus.

  Piuku
  www.piukunen.vuodatus.net

  VastaaPoista
 7. Kiitos pallero-ohjeista. Kaulakorun tapaista minä näistä ajattelin. Saas nähdä kuinka kauan kestää saada tarvittava määrä seulan läpäiseviä pallukoita aikaiseksi. Ja varsinkin kestääkö kädet, saippuaa ja veivaamista.

  Täytyy tsekata se Ullan ohje. Kirjoitettuna ohje oli kamalaa luettavaa, johon minun luentunymmärtämiskykyni ei enää tapunut.

  VastaaPoista
 8. Joo, villapallot on raivostuttavia! Vaikka huovutankin tosi paljon, niitä en saa aikaiseksi. Mitäs jos panisit naperot alihankkijoiksi?

  VastaaPoista
 9. Minä tein laiskannaisen huopapalleroita. Pyörittelin hahtuvaa pikkupalloiksi ja tönäisin pesupussissa pyykkikoneeseen. Ihan hienoja tuli, eikä mennyt hermot.

  VastaaPoista