sunnuntaina, marraskuuta 26, 2006

Voi kökkö. Aamulla yhdeksältä on vielä niiiin pimeää, että itku meinaa tulla. Lumi takaisin ja heti!Haalarit kuitenkin alkavat olla valmiit. Kunhan vielä löydän jostain valkoisten pikkunappien kätköni niin siinä se. Noitten lehtien pariksi teen vielä kukkaset, mutta niitten värityksen paljastan kaikelle kansalle sitten vähän myöhemmin.Malli: Novita 3/98
Lanka: Lanett
Puikot: 2,5 mm
Kommentit: Ohje oli vähintäänkin tulkinnanvarainen. Tästä syyttävä sormi kuitenkin ehkä Dale Baby Ull-langan valmistajalle, jolta ohje on lehteen saatu. Tässä pieniä huomioita matkan varrelta: Jos ohjeen mukaan teet niin lahkeitten reikäneule ei osu yksiin vartalon kanssa. Sitten kainaloitten alle piti mukamas tehdä saumat vaikka muu neule on pyöröä. (En tehnyt saumoja) Eikä niitä saumoja ohjeen mukaan ommella kiinni ollenkaan!? Ja kaiken huippu: jos vartalon yläosassa tekisi niinkuin ohjeessa sanotaan, ei siitä tulisi mallin mukaista ollenkaan. Lopuksi vaan käsketään poimia silmukat kädenteiltä ja neuloa neljä kerrosta. Yleensä kyllä kerrotaan paljonko niitä pitäisi poimia....(Vaikken minä niitä niin tarkasti laskekaan.) Tympeetä tehdä ohjeesta, jossa on niin paljon kaikkea omituista, aika menee sitten siihen kun pähkäilee miten tämä ja tämä kannattaisi tehdä. Saas nähdä miten takin kanssa käy.

Aamulla paketoin joululahjoja kun pojat olivat ulkona. Pienempi kun hokasi eilen miksi polkupyörässä on polkimet. Juu, kaikki lumi on sulanut pois. Paketoidessa ymmärsin, ettei minua huolittaisi edes Parkumäen Pyllistys ry:n paketoijaksi lähimarkettiin.

Edit: vaikka jotkut kirjoitusvirheet ovatkin riemastuttavia, niin toiset lähinnä vain noloja. Siksi muutama korjaus.

7 kommenttia:

 1. Minnie12.51

  Onpa suloinen vauvan haalari! Näyttää isotöiseltä, siksi todella arvokas työ ja kaunis myöskin.

  VastaaPoista
 2. Haalarissa on varmaan mukava näppituntuma, ku on Lanettia. Ja on sen näkönen, että tuota pitävät vielä lapsenlapset ja niitten lapset.

  Tämä keli on kyllä aika mielenkiintonen vuodenaikaan nähden. Mutta eipä ainakaan tartte sukkahousuviritelmiä, ku menee ulos.

  VastaaPoista
 3. kauniin ja raikkaan näköinen haalari! minä yritin kanssa tuossa tunti sitten näpsiä kuvia mutta oli aika pimeetä sisällä. aurinkoinen päivä olisi kyllä piristys!

  VastaaPoista
 4. Suloinen! Joo, lumi takaisin ja äkkiä - lumitöiden uhallakin...

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka suloinen.

  Mua harmittaa, kun mun elämään ei lasten "vauva-aikaan" kuulunut kutominen ts. en sillätavoin nauttinut siitä. Esikoiselle neuloin silloin yhden villatakin... Kaikki muut vauva-villavaatteet oli muiden tekemiä:(

  Musta olisi aivan mielettömän suloista ajatella tekevänsä vauvan vaatteita omalle nyytille..

  Ei, minulla EI ole vauvakuumetta...

  VastaaPoista
 6. Lanett on kyllä kivan tuntuista ja sopivaa varsinkin vauvojen vaatteeisiin.

  Lisäksi se on hyvin kestävää. Esikoisella on useampikin Lanettista tehty artikkeli ja ne ovat paljon käytettyinä edelleen loistavassa kunnossa. Ainoa miinuspuoli on 2,5 mm puikot...

  VastaaPoista
 7. Ihana haalari. Mun äiti neulo ton koko setin meidän pojalle keväällä, siihen kukat tuli sinisellä. Voi että oli söpön näkönen vauva, nyt se on jo pieneksi käynyt, mutta paketoitu varastoon odottamaan seuraavaa spesiaalia käyttäjää. Ei oo siis vielä tiedossa kuka käyttää sitä seuraavaks.

  VastaaPoista