tiistaina, marraskuuta 14, 2006

Liennytyslapasia. Niinkuin sanottu, suuren työn jälkeen on mukava tehdä jotain nopsaan valmistuvaa ja mielellään suurilla puikoilla. Tällä kertaa tuli lapasia Muoriskalta vaihdetusta Lovikka-langasta. Lapaset on neulomisen jälkeen harjattu ja nakutettu neulalla huovutusvillasta kuviot. Punaiset ovat olleet jo käytössä. Ovat mukavan pehmoiset. Miinuspuoli se, että venyvät käytössä, varsinkin jos yhtään kastuvat.


Malli: no, ihan tavallinen lapanen, 20 silmukkaa aloituksessa
Lanka: Lovikkagarn, vajaa 100 g per lapaspari
Puikot: 8 mm hile Addit
Fiilis: tuli ihan kivat ja nopsaan!

Sitten pitäisi väkertää vielä muutama artikkeli pukinkonttiin.

Eilen kävin ultrassa katsomassa mitä meidän vesselille kuuluu. Siellä se oli tuhannen mutkalla ja ahtaammaksi vaan käy. 1,5 kiloa oli jo painoa. Vielä pitäisi tulla saman verran lisää ennen valmistumispäivää.

Bloggeri kauppaa beta-versiota, olisi kiva kuulla kokemuksia. Täytyy varmaan eka tallentaa kaikki jo tehdyt sivut, mun tuurilla koko blogi tietty katoaa taivaan tuuliin. Samoin olisi kiva tietää mikä on Google Account, jäi vähän epäselväksi?

6 kommenttia:

 1. Google Account on käsittääkseni googleMailin (eli gmailin) käyttäjätunnus. Betasta olen joistain blogeista lukenut, tuntuu toimivan ihan hyvin.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi20.06

  Mä olen tykännyt Betasta, on jotenkin nopeampi, muuten aika samanlainen kuin vanhakin. Mä vastasin siinä vaan kaikkiin yes, vaikken oikein tiennytkään mistä oli kyse niissä google accounteissa ja hyvin sujui;-)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi20.20

  Siirryin Betan käyttäjäksi eilen. Tuttuun tyyliin napsuttelin vaan next, next, ok, next... Luotin siihen, että koodiorjat on tehneet siirtymisestä helppoa ja vaivatonta.

  Eniten vaivaa oli tuossa Google Accountissa. Jäi vähän epäselväksi koko homma, ku en jaksanu lukia, mutta nykyään kirjaudun Bloggeriin sähköpostiosotteella (Yahoon, en tiiä oliko osotteella väliä) ja kommentointi tapahtuu samalla tunnuksellä. Vanhalla Bloggerin tunnuksella ei kai tee enää mitään.

  Ensimmäinen uus ominaisuus, jonka hoksasin tais olla se, että postauslistan perässä näky montako kommenttia on tullu. Oli kai sielä muitaki uusia juttuja, mutta sudoku combat kutsui seireenin lailla luokseen, niin jäi sitten siihen se homma.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi20.22

  Mä tykkään Betasta, kuvien lataus ja postin julkaisu ovat toimineet oikein hyvin. Huomattavasti vähentyi kiroilu blogia kirjoittaessa kun siirryin Betaan, se plussapuolena vielä.

  Google Account on Googlen yleinen asiakas"tili". Sitten kun Google Account on olemassa niin Googlen palveluja voi käyttää kaikkia samalla salasanalla. Esim, mulla on sama salasana Gmailiin ja BloggerBetaan. Mitään palveluista niistä ei ole pakko luoda, palveluista voi valikoida itselleen sopivimmat. Gmail on mun mielestä ainakin tosi hyvä sähköposti, siinä on ainakin reilu postilaatikko, 2,5 Gb.

  Tulipas myyntipuhe :-D

  VastaaPoista
 5. Anonyymi7.41

  Niinkuin villasatu sanoikin, Google account on yleinen asiakastili. Itselläni sama tili toimii bloggerissa, e-mailissa, Googlen kalenterissa ja Google Analytics:ssa (eli siis nettisivun liikenteen seurantaa).

  On aika kätevää, kun ei tarvitse muistaa kuin se yksi ja ainoa salasana.

  Ja blogger betasta ei ole pahaa sanottavaa, ainut huono puoli siirtymisessä on se, että osan muokkauksista, mitä on tehnyt sivulle käsin HTML- koodiin joutuu tekemään uusiksi. Tosin eipä siinäkään kovin kauaa mennyt.

  VastaaPoista
 6. Oukei, taidan siis minäkin painella vain next nappulaa ja katsoa mitä tapahtuu.

  VastaaPoista