maanantaina, syyskuuta 18, 2006

Pitsisukkiin palatakseni, sukkien viehätys lienee siinä etteivät ne ole kovin pitsiset vaan pikemminkin verkkosukat. Ei liian hörselöiset. Siksi toisekseen, en ole vielä kekkaloinut julkisilla paikoilla korkkarit-villasukka -yhdistelmällä, se tuntuu vielä jotenkin pöljältä yhdistelmältä. Mutta jos sukat ovat tarpeeksi ohuet, saattaisi se jopa toimia.

Purin se kolmannen pyörän eli sukan pois kuleksimasta ja tein siitä sormikkaat.
Pitäisi vielä vähän näyttää höyryä noille, lanka kun oli aikas kikkaraista kun sitä neuloin ja se kyllä näkyy. Mutta muuten noista tuli jotenkin kivasti vanhanaikaisen näköiset. Mallia sormikkaan tekemisestä otin viime syksyn Voguesta ja kukan mallia katsoin Jackpotin sormikkaista. Ko. firman sormikkaat maksoivat kaupassa n. 35 euroa ja näiden hinta ehkä jotain 3-4 euron luokkaa. Lankana siis vääränkokoisesta pitsisukasta purettua Sisua.

Sitten Niksi-Pirkka osioon, tai olisiko se sittenkin Niksi-Narttu...
Mitä tehdä kun siippa ei osoita valtaisaa innostusta merinosilkkivyyhden kerimiseen? Valjastetaan pyykinkuivatusteline hommiin. Ja todetaan, että se täyttää tehtävänsä hyvin. Ei narise eikä valita.

Onpas karsea kuva.


10 kommenttia:

 1. Ihanat lapaset, ihana takki ja tosi kiva vinkki vyyhdinpitäjäorjaksi!

  VastaaPoista
 2. mahtava innovaatio ;-) eikä taatusti väitä vastaan!

  Sormikkaat ovat loistava pari sukille!

  VastaaPoista
 3. Minä kerin useimmiten langat laittaen vyyhdin omien polvien ympärille, on minusta se sujuvin tapa. Omistan vyyhdinpuutkin, mutta jollei ole useampia vyyhtejä kerittävänä, en niitä viitsi käydä virittelemään.

  VastaaPoista
 4. Lankakomero: olen käyttänyt selkeämmissä tapauksissa kuin merinosilkki tuolinselkämystä ja omia jalkoja on myös kokeiltu. Mutta tällä hetkellä tuo vuokralainen hieman rajoittaa kumartelua ja muunkinlaista kykkimistä.

  VastaaPoista
 5. Nätit on lapaset! Kutittaako toi Sisu muuten pahasti? Mä pohdiskelen tässä nimittäin eri lankavaihtoehtoja noihin samaisiin polvisukkiin, enkä haluais joutua koko ajan raaputtaan pohkeita. Ihmiset luulee muuten että mulla on krooninen pissahätä, jos hinkkaan jatkuvasti jalkaa toista vasten kutiavien sukkien takia. :D

  VastaaPoista
 6. Vilma: ei ne ainakaan minua kutita. Sisu on "karheusasteeltaan" jotain seiskaveikkaa/nallea tms. Ja varsinkin jos sukkiksia alla pitää niin ei kutita varmasti. Lanett on tietty vähän ohuempaa (merinovillaa) eikä taatusti kutita. Tosin siinä ei ole tekokuitua, jota sukissa on hyvä olla vähän niin pysyvät paremmin ehjinä. Kokeile pohkeisiin ennen ostoa :)

  VastaaPoista
 7. Minä olen tuommosia sormikkaita vähän suunnitellu. Tosin ilman sormia eli niinku lapasina. Sormikkaita on inha neuloa enkä edes osaa pitää niitä. Tulee melkein yhtä kummallinen olo ku varvassukista.

  VastaaPoista
 8. Olen keriessäni istunut sohvalla ja tukenut jalkapohjat sohvapöydän reunaan keriessäni polvien ympärilta lankaa, mutta tosiaan taitaa tuossa asennossakin tulla masu eteen.

  VastaaPoista
 9. Jestas kuinka kauniit sormikkaat!

  VastaaPoista
 10. Kauniit ovat sormikkaat, todella!

  VastaaPoista