perjantaina, syyskuuta 15, 2006

Menin sitten ja ostin sen Takin.

Kaksi alinta nappia ei mene kiinni mutta luotan siihen, että rantapallomaha katoaa muutaman kuukauden sisään.

Tää on ihq. Mutta eikö teidänkin mielestä takki oikein huuda kaverikseen violettia huivia, hanskaa ja myssyä/pipoa? (Tähän kohtaan kollektiivinen joo-hönkäys).

Tiedän, että joukossamme vilisee imeldamarcoseja niin ihan vaan kiusaksi lähikuva kengistä.


Näitä kuolasin pitkään Andiamosta. Kunnes tulivat aleen niin ostin pois kuleksimasta. Saappaat ovat ehkä ne rakkaimmat kengät, jotka kaapistani löytyvät.

2,5 millisillä puikoilla nyhertämisen jälkeen oli mukava tarttua läpikuultaviin, kultahileillä ja ilmakuplilla varusteltuihin kasimillisiin Addeihin ja tekaista pipo.


Lankana on Pirtin kehräämön hahtuvalankaa. Ohje taitaa mennä niin, että luodaan sopiva määrä silmukoita. Neulotaan mukava mitta ja sitten kavennetaan silmukat pois kuleksimasta. Yhdestä piposta jäi sen verran lankaa, että kysäsin siipalta tahtoisko hän samanlaisen, no ilman kukkakoristetta siis. Hää kokeili pipoa peilin edessä ja teki tilauksen. Lapsi innostui piposta kans ja poseeraa. (Näyttää ihan kurpitsalta.) Oikea yhden koon ihme koko piippa.

Olen kierrellyt merinosilkkikerääni kuin kissa kuumaa puuroa. Eilen illalla sitten uskaltauduin tekemään pienen koeneulonnan. Tuli vähän fiilis: kas kun ostanut Gütermanin ompelulankaa...Taitaapi käydä niin, että pakotan siipan auttamaan toisenkin vyyhdin kerimisessä ja teen huivin kaksinkertaisena.

Villasatu on urhoollisesti nykertänyt POW-huivin yhdellä säikeellä. Veikkaan kuitenkin, että minun pitäisi käyttää mielialalääkkeitä kun 10 tunnin äheltämisen jälkeen valmista olisi yksi sentti. Mikä sitten olisi sopiva puikkoko kaksinkertaiselle? Neja oli käyttänyt ihastuttavassa huivissaan 4,5 millisiä, mutta se tuntuu uskomattoman paksuilta. Kaunista jälkeä on kuitenkin tullut.

10 kommenttia:

 1. http://mennahuu.vuodatus.net/blog/181619

  http://mennahuu.vuodatus.net/blog/172632


  Noissa huiveissa on käytetty kaksinkertaista Merinosilkiä ja 5 mm puikkoja.

  Hienoja nuo pipot!

  VastaaPoista
 2. Iiiih mitkä kengät. Ja takki! Nyt syksyllähän voi flaneerata kaupungilla takki auki.

  Teen/luulen tekeväni/olen tekevinäni Icarusta yksinkertaisesta Merinosilkistä kolmosen puikoilla. Mun käsialani on ns. normaali, solahtaa siis usein suosituspuikkokokoihin.

  Ja kiitos yksityiskohtaisesta pipo-ohjeesta :)

  VastaaPoista
 3. Ei se niin kamalaa lopuksi ollut kuin miltä tuntui mallitilkkua nykertäessä (siis yksinkertaisella neulominen),
  mun käsialalla kolmosen puikot teki rumaa reikäistä jälkeä...
  siihen tottuu yllättävän nopeasti - ja alkaa haluta lisää ;-)

  VastaaPoista
 4. niin piti sanomani että hyvä kun vei tuon takin kotiin, se tulee varmasti juttuun noiden ihanaisten saappaiden kanssa.

  VastaaPoista
 5. Merinosilkkiä on niin ihana neuloa että aloin jo tekeen seuraavaa huivia:) Meinasin jo ottaa käyttöön 5mm puikot, mutta tyydyinkin edelleen 4,5mm. Jotain tuota luokkaa minä suosittelen kun en jaksa ainakaan itte pienemmillä nyhertää. Niin ja käsialani on ehkä ihan sitä normaalia, ei tiukkaa eikä löysää.

  Kivoja pipoja ja kaunis takki:)

  VastaaPoista
 6. KirsiÄr: olehyvävaan! Suurpiirteisyys olkoon hyveemme!

  Villasatu&Neja: kokeilussa lähinnä hävetti kuinka monta silmukkaa sain tiputettua puikolta ja varsinkin: jo muutaman silmukan luominen sai käpälät kipeiksi. Kyllä minä vielä alan. Joskus kun saan tarpeeksi kerättyä rohkeutta. Mutta kaksinkertaisella langalla.

  VastaaPoista
 7. On tosiaan ihana takki! Ja sun kenkäs, tuossa alempanakin keekoilevat keltaiset popot, ai jai herkkua!

  VastaaPoista
 8. Wuuhuu! Saapikkaat saavat varauksettoman suosioni osakseen - en ihan olis valmis väkivaltaisiin tekoihin saadakseni nuo omakseni mutta melkein. Ja kyllä vain, just semmoinen huivi kuuluis kuvioon.

  VastaaPoista
 9. AnneV: onneksi et, koska näitä saatettasiin puolustaa hyvinkin ärhäkkäästi :)

  VastaaPoista
 10. Hienot kengät ja hieno takki!

  VastaaPoista