torstaina, elokuuta 24, 2006

Viime päivät olen värkännyt pikkupikku haalarin parissa.

Lankana on Novitan vuosikerta Softya, jonka Sia kesän korvilla lähetti omia varastojani täydentämään. Softy on pöly-amin ja tencelin sekoitusta ja aivan ihanan pehmoista ja vaikka se on pörröistä, niin höytyvät pysyvät kiinni langassa eivätkä leviä ympäri huushollia.


Malli on Phildarista, jota sitten muokkasin silmukkamäärien osalta kun tiheys ei käynyt ollenkaan yksiin. Puikkosuositus tälle langalle on viisi, mutta niillä puikoilla neuleesta tulee turhankin ilmavaa. Vauvan haalariin halusin jämäkämmän pinnan, joten teen työtä niinkin pienillä puikoilla kuin 3,5. Pinta on kuitenkin joustavaa, mutta sormet eivät enää mene silmukoiden läpi. Malli tehdään yhtenä kappaleena alkaen lahkeesta. Kainaloiden kohdalla lisätään silmukoita, että saadaan hihat aikaiseksi.

Vielä pitäisi ommella sivu- ja haarasaumat, neuloa joustimet hihansuihin ja kiinnittää napit takakappaleen halkioon. Niin ja päätellä muutama langanpää.

Elokuun illat tarjovat huikaisevan kauniita auringonlaskuja olohuoneen sohvalla köllöttelijälle. Kohta tulevat ne illat kun taivas on kuin tulessa ja meri myötäilee hehkua. Tältä se näytti eilen illalla n. 21.30.

Huomenna nokka kohti Keski-Suomea ja Laukaata. Lauantaina on ystävän häät Jyväskylässä. Täytyy muistaa ottaa nenäliinoja mukaan.

2 kommenttia:

  1. Onpa pehmosen näkönen haalari.

    Kiva ku lapsi saa jonku muun värisiä vaatteita ku vaaleanpunasia/-sinisiä. Kaverin vaaville teki mieli tehdä joku vähän erilaisemman värinen vaate, mutta tuoreitten vanhempien maku ei välttämättä kohtaa minun makua, niin pitäydyin sitten peruspastelleissa.

    VastaaPoista
  2. Esikoisella taisi olla vauva-aikana tasan yksi vaaleasininen vaatekappale. Sillä oli jopa yksi vaaleanpunainen yöhaalarikin... Mua vähän tympii miten vauvojen vaatteissa ollaan niin tyttöä tai poikaa. Ja miksi, oi miksi aina pitää olla pastellivärejä vaan? Ne on jotenkin niin kylmiä värejä. Ruskeat, oranssit ja tummat punaiset näyttävät vauvojen (ja isompienkin lapsien) päällä kauniilta.

    VastaaPoista