perjantaina, elokuuta 04, 2006

Turve-neuletakki.
Malli: oma (no, okei Phildarista katson apua kädentien muotoiluun)
Lanka: kaksinkertainen hahtuva Villiinasta, menekki vajaa kaksi kiekkoa eli n. 300 grammaa (!)
Napit: kookosnapit, Oulun Ompelutalosta
Tuoksu: voimakkaan maalaismainen

Olen todella tyytyväinen takkiini. Hahtuvaa oli mukava neuloa ja valmis takki ei paina paljoa mitään. Sitten pari poseerauskuvaa.

Taka- ja etukappaleen reunat eivät synkkaa värien kanssa, mutta vyötärön kohdalla ollaan jo samoissa kohdin. Tämä lienee aina ongelma vähänkään raidoittuvan langan kanssa. Ongelma tietty ratkeaisi jos neuloisi kappaleet kainaloihin asti yhdessä, mutta silloin raidoista tulisi liian kapoiset. Nyt tykkään kun etukappaleelle ei tullut yhtään kokonaista värikiertoa. Tuo harmaa on värien keskikohta, ja raidat menevät symmetrisesti siitä molemmin puolin, ominaisuus josta pidän.

Gudrun se taas lähetteli kuvastojaan. Menin ihan mykäksi. Frida- ja Jacquardia&brokadia-mallistot ovat hienoja. Tosin eivät mahdu minun budjettiini. Katalogia olen lukenut iltasaduksi itselleni ja huokaillut...

Lopuksi vielä poseerauskuvissa takana keikistellyt miekkalilja. Tänä kesänä on ainakin ollut tarpeeksi aurinkoa, että tämäkin kaunotar kerkiää avautua täyteen loistoonsa.10 kommenttia:

 1. hirmu kaunis takki! Mä sitten tykkään tuollaisesta värien vaihtumisesta, liukuvärjäystä se kai on... Ton kanssa toivois kylmiä ilmoja että vois pitää jatkuvasti päällä, vai mitä?

  VastaaPoista
 2. Anonyymi12.19

  Onpas kaunis takki. Miten ei ole tullut mieleen kutoa hahtuvasta takkia :-o Hieno!

  Marsvin

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno. Helmineule on aina jotenki kivaa noissa reunuksissa.

  Sain hyvät naurut tuosta kukkakuvasta, ku luin, että siinä pitäs olla "takana keikistellyt miekkailija". Liian väsyneenä ei sais tulla töihin, varsinkaan perjantaisin. Aiheuttaa lukihäiriöitä ja aikaansaamattomuutta.

  VastaaPoista
 4. kaunis on takki! minä tykkään kanssa noista värien vaihdoista.

  VastaaPoista
 5. Ihanan syksyinen villatakki, nuo tupsut on kivat :-)

  VastaaPoista
 6. hah hah amelie! piti ihan käydä tarkistamassa olinko kirjoittanut sanan oikein-väärin vai miten. en edes yrittänyt kirjottaa kukan toista nimeä gladiolous...tai kirjoitetaanko sitä edes noinkaan :D

  marsvin, tämä oli eka kokeilu isoksi neuleeksi hahtuvasta. neulepinta tuntuu ihan "oikealta" mutta käyttö paljastaa pysyykö takki kasassa vai kuinka äkkiä kuluu puhki.

  VastaaPoista
 7. Gudrun veti mykäksi, mutta niinpä veti sinun applikoitu takkisikin. Aivan mielettömän upea! Ja hahtuvaneuleessakin oli ideaa. Mistä se olikaan peräisin?

  VastaaPoista
 8. Juuli, hahtuva takki on sellainen sekasikiö. Phildarista kädentien muotoilut, tupsunauhat kaupasta ostetusta takista ja loput omasta päästä. Hirmu yksinkertainen malli, pääpaino langalla.

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis takki! Mullekin ihan uusi oivallus, että hahtuvasta tosiaan saa jotain muutakin kuin villavaippahousuja ja lapasia :D

  VastaaPoista
 10. Voi että kuinka kaunis takki! Upea! Gudrun se on mullakin yöpöydällä huokailtavana... ;)

  VastaaPoista