tiistaina, elokuuta 08, 2006

Siitä se sitten lähti ja kirmasikin aika kauas.

Onhan kaikille nyt käynyt selväksi miten innostunut olen tästä hahtuvasta, ja varsinkin siitä että vihdoin löysin konttineulehuiville sopivan langan?

Konttineulehuiviin törmäsin eka kerran Scarf and style kirjan Lady Eleanor-mallissa, ja ihastuin heti. Sen jälkeen on lankaa arvottu ja vatvottu. Nyt kun olemme toisemme löytäneet ei innolla ole rajaa. (Ymmärretäänhän mua? Minä nyt vaan joskus innostun asioista niin kauheasti, että pulputan kaikille silmät ja korvat täyteen innostustani. Jospa blogi-piireissä saisin enemmän ymmärrystä leuhottamiselleni, kuin "oikeassa elämässä". Tarkoitushan ei ole leuhkia ja olla itserakas, olen vaan niin lapsellisen innostunut jostain mielestäni hyvin onnistuneesta/kauniista väreistä/haastavasta mallista, että vaahtoan tsunamin lailla).

Lisäksi hahtuva jaksaa yllättää riittoisuudellaan. Eilisessä postauksessa oli ne "pikku nöttöset". No, niistä riitti neulottavaa tuohon toiseen tumman vihreään raitaan saakka (n. puolessa välissä). Haluan huiviini samanlaiset reunahärpöttimet kuin Lady Eleanor-mallissakin ja ne ehkäs teen Lett Lopi langasta, siinä on vähän samaa tatsia kuin hahtuvassa. Mutta katsotaan sitten kun huiville on tullut metrin verran lisää pituutta.

Niin ja konttineuleelle löytyy Kristelin tekemät erinomaiset ohjeet Ulla-lehdestä.

5 kommenttia:

 1. Anonyymi10.56

  Joo joo, Lade Eleanor on I-HA-NA ja sun huivista tulee myös tosi kaunis! Osaispa itsekin.

  Marsvin

  VastaaPoista
 2. Moniväriset langat sopii kyllä tosi kauniisti konttineuleeseen. Kaunis huivi! (pitäisköhän ostaa lisää hahtuvaa.. ;D )

  VastaaPoista
 3. Tulee muuten nätti huivi.

  Meidän suvussa tuo konttineuleen osaaminen tuntuu olevan osoitus siitä, että on tosineuloja. Äidin himoneulojasisko (pieni ja äkänen) alko minun parhaaksi kaveriksi viime jouluna ku neuloin ja kyseli heti, että osaanko konttineuletta. Se on kuulemma opeteltava. Samainen täti on neulonut itelleen jakkupuvun konttineuleena ja kaapit pursuaa mummon konttineulesukkia, joten sukurasitetta kyllä löytyy.

  VastaaPoista
 4. Ei konttineule mielestäni ole mitenkään vaikeaa. Kyllä jotkut pitsineuleet ja palmikot vaativat paljon enemmän tarkkaavaisuutta. Meiltäkin löytyy yhdet mummon kaiman kummin tekemät konttisukat.

  Sitä toki neuloessani olen miettinyt miten konttineuleeseen esim. tehdään kädentien muotoilut yms. Saati sitten sukat, kuinka ne neulotaan pyörönä? No, en jaksa vaivata päätäni, otan sitten selvää jos joskus tulee tarvis.

  VastaaPoista
 5. Tosi upea. Ihan villinä heittona: ne reunarimpsut vois olla aika hienot jostain silkkityyppisestäkin langasta. Ehkä.

  VastaaPoista