keskiviikkona, kesäkuuta 14, 2006

Täällä kuulkaas virkataan niin, että kohta on olkapää sijoiltaan. Tosin aina välillä iskee kauhea epäilys: tuleehan tästä kiva? Eihän mun tartte 10 kiloa ostaa trikookudetta? Tuleehan tämä valmiiksi?

Täytyy muistaa seuraavalla kerralla laittaa joku esine tms. selventämään mittakaavaa. Sillä kuvassa nuo näyttää pikku kahvikupposen alusliinoilta. Asiaa ehkä selventää kun kerron, että terassin lankut ovat n. 8 senttiä leveät ja isoin kukkapylpyrä, jos ei matoksi asti pääse, passaa hyvin ruokalautasen alle ja vielä jää kaaret näkyviin. Lehtiäkin koitin tehdä, mutta se ei oikein onnistunut, muistaako kukaan nähneensä missään virkattuja lehtiä?

Kiinnityssysteemiä vielä mietin, ompelisinko palaset langalla toisiinsa ja tekisinkö ketjusilmukoilla randomkiekuroita, joilla yhdistäisin palaset. Tiijä tuota. Varmaa kuitenkin on se, että kaikki on eka virkattava ja sitten mallallaitava paikoilleen. Hieman on ufo mahdollisuuksia olemassa, hus pois vihreät miehet ja koukku heilumaan!


4 kommenttia:

 1. Anonyymi14.18

  Onnistuisiko lehti sillä tavalla, että virkkaat ketjusilmukoita lehden halutun pituuden verran, sitten käännyt takaisin ja virkkaat muutaman piilosilmukan, sitten kiinteitä muutamia ja sitten pylväitä ja tuplapylväitä jne. Sitten puolenvälin jälkeen teet kaiken toisinpäin, niin jälki suippenee kohti kärkeä. Sitten virkkaat ketjusilmukkapötkyn toisen puolen samalla lailla kuin edellisen.....
  Jos ketjusilmukkarivi on liian kapea lehtiruodoksi, niin voihan sitä ensin virkata yhden kerroksen kiinteitä ja sitten virkata hässäkän ympäri, kuten edellä on yritetty kuvailla.

  Ja tähän ohjeeseen kannattaa suhtautua varauksella, koska se on omasta päästä.

  VastaaPoista
 2. Tuohon tyyliin virittelinkin, mutta lopputulos oli vähän...pitää vielä miettiä. Kiitos kuitenkin vinkistä. Ehkä jonkun lärpykkeen saan aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. ShamanCat15.51

  Hei!
  Täällä eräs blogiton vakiolukijasi viittoo varovasti...
  Irlanninpitsissä on eräs kaunis lehtimalli, joka voisi sopia mattoosi. Yritän saada ohjeesta luettavan, itse kun teen tuon muistinvaraisesti äidin opeilla...
  - 10 kjs + 1 kääntymiseen
  - jokaiseen ketjusilmukkaan 1kiinteä s, kääntymiseen 3 ks ja ketjun toista reunaa taas jokaiseen 1 ks
  - jatka kuin tekisit soikeaa pannulappua, mutta vain alussa eli seuraavaan 8 kiinteään s:aan 1 ks, kääntymiseen 2 kjs ja äsken virkattuihin ks:hin taas ks.
  - pötkylän päässä 3 ks päätysilmukkaan ja tee toiseen reunaan kuten edellä 8 ks ja sama takaisin.
  - kun olet taas pötkylän päässä, 2 ks kahteen päätysilmukkaan (siis molempiin) ja toista laitaa, nyt 6 ks, 2 kjs kääntymiseen ja samat 6 ks takaisin.
  - päässä taas 2 ks kahteen päätysilmukkaan ja myös toiseen laitaan 6 ks, kääntöön 2 kjs ja takaisin 6 ks.
  Valmis!
  Tässä tehdään siis sen aloituspötkylän toisen pään ympärille kuin U-kirjaimia, jolloin lehdestä tulee sellainen 5-sormisen mallinen.
  Ja tuo on tietysti virkkuulangalle, joten joudut varmaan soveltamaan ohjetta, mutta idean sait toivottavsti irti tästä :-)

  Ja sitten bloggeri heitti mut ulos, joten joko tämä tulee monta kertaa tai ei ollenkaan...

  ShamanCat

  VastaaPoista
 4. ShamanCat, ihan rohkeasti vaan ;)
  Täytyy kokeilla, kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista