maanantaina, kesäkuuta 05, 2006


Kovan onnen norjalaissukat valmistuivat. Kantapäätä virittelin oikein urakalla. Loppujen lopuksi piti heittää romukoppaan kaikki hienoudet ja turvautua vanhaan kunnon perustavalliseen vahvistettuun neuleeseen, ainoaan mihin ei tule kantalapun viereen reikiä.


Olisihan ne ralliruudulliset olleet mukavamman näköiset, mutta minä vaan en onnistunut sen kanssa. Toisaalta sapettaa, jos katsoo Folk Socks-kirjan sivulle 113 (muistaakseni), norjalaissukat ovat siinä taustalla ja kantalapusta poimitut silmukat ovat siinäkin aivan onnettoman rumia.

Näitä sukkia on nyt sen verran useasti jo kiskottu jalkaan ja jalasta pois, että varren joustimeen on pujotettava kumilankaa, jotta notta pysyvät paljaissa kintuissa ylhäällä. Projektin positiivisin puoli oli se, että lankaa kului vähän. Tummempaa väri vajaat 100g ja vaaleaa 50g. Eli kolme vajaata kerää yhteensä. Lankanahan oli Sadnes Sisua ja tuo keltainen tähtirivi Lanettia.

Ajatus olisi kääntää seuraava sivu Folk Socks kirjasta ja jatkaa Mameluk-sukkien parissa. Saas nähdä. Siinä oli vielä kummenpi kantapääsydeemi.

4 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! Minusta tuo vahvistettu yksivärinen kantapää näyttää sopivan hyvin noihin sukkiin!

  VastaaPoista
 2. Jos mun mielipidettä joku sattuisi kysymään, niin paremmin, paaaljon paremmin sopii yksivärinen kantapää noihin sukkiin. Ihan vain tasapainon vuoksi.
  Jotenkin ne ralliruudut yhdessä kirjoneuleen kanssa teki niistä vähän levottoman näköiset. Hyvä kun muutit!
  Siis älyttömän upeat sukat.

  VastaaPoista
 3. Vau, upeat! Minä en varmaan ikinä saisi tehtyä KAHTA noin upeaa sukkaa. Yksi saattaisi jotenkin monen vuoden projektina ehkä onnistua.

  VastaaPoista
 4. oransseista langoista... pistä viestiä osoitteeseen sia ät luukku piste com =DD

  VastaaPoista