keskiviikkona, kesäkuuta 28, 2006

Edellisessä postauksessa esittelin koppiskirjaani. Näytetäänpä nyt mistä koppikset olivat "ylijäämiä".Ötökkä-täkki, joka on valmistunut helmikuussa 2004 olessani hoitovapaalla. Täkin koko on n. 200x220 cm, eli parisängyn peitto.Innostuin silloin aplikoinnista. Ensin väkersin kukkasia, mutta ne alkoivat tökkiä aika äkkiä. Sitten muistin yhden kuvan jostain lehdestä, jossa oli iso posliinikulho, jonka kylkeen oli maalattu erilaisia koppiksia ja muita ötököitä. Piirtelin omia koppiksia ja aloin ommella ilman sen kummosempia päämääriä. Siitä se sitten lähti. Loppujen lopuksi piti hakea kirjastosta koppakuoriaiskirja, että sain lisää inspiraatiota. (Koppakuoriaisilla on muuten mielenkiintoisia nimiä.)

Työssä käytetyt kankaat ovat verhoilu- ja sisustuskankaita poistuneista mallikirjoista, jotka olen saanut sisustusliikkeessä työskentelevältä ystävältäni. Ensin kiinnitin kangaspalaset pohjakankaaseen kaksipuoleisella silitettävällä liimaharsolla (tai mikä sen nimi nyt onkaan) ja sitten Singer tikuttamaan tiheää, erilevyistä siksakkia. Lankana on konekirjontalankaa.Kankaat olivat sen verran paksuja, että tikkaamista piti miettiä muutamaan otetteeseen. Tämmöiseen on turha alkaa tehdä mitään pikku piiperrystä, joten tikkasin päällisen, vanun ja vuorin helmilangalla ylisuurilla ristipistoilla.

Joistan koppiksista tuli mielestäni niin persoonallisia, että annoin niille nimiä ommellessani. Neiti Lude ja Ninja-koppis.Kuvat ovat aikas kirkkaita, kun aurinko porotti niin armottomasti. Mutta eiköhän näistä tolkun ota.


11 kommenttia:

 1. Voi vautsi, ihan mielettömän hieno aplikaatiotyö. Ja kiva kun joku muukin tykkää koppiksista :-)

  VastaaPoista
 2. Hieno työ!! Itsekin tehnyt tilkkutöitä, osaa arvostaa tooooosi korkealle ;)))

  VastaaPoista
 3. Anonyymi12.21

  Megahieno! Olen sanaton.

  Marsvin

  VastaaPoista
 4. Mielettömän ihana!

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno peitto. Jos työ ei niin pahasti rajottas minun vapaa-aikaa, niin voisin kuvitella tekeväni tuommosen. Tosin se vaatis ompelukoneen, jolla ei olis omaa tahtoa eikä huonoja päiviä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille komentoijille!

  Amelie: ostin uuden ompelukoneen muutama vuosi sitten ja yllätyin kuinka "tahdoton" se onkaan, tekee mitä MINÄ haluan eikä mitä sattuu. Paitsi jos en itse tiedä mitä teen...sitäkin joskus tapahtuu ;D
  Ainoa mistä se ei aina tykkää on paksu farkkujen tikkauslanka. Edellisen kanssa luulin etten osaa ommella kun aina tapahtui vaikka mitä.

  VastaaPoista
 7. Hieno peitto ja upeita koppiksia.

  VastaaPoista
 8. Hieno peitto todella!

  VastaaPoista