torstaina, toukokuuta 18, 2006

Hyperventilaatiota! Tuokaa paperipusseja! Istut kaikessa rauhassa kotisohvallasi neuloen. On tullut kaula-aukon aika. Luet ohjeesta: päätä keskimmäiset 24 silmukkaa. Ok. Sitten luet rivin loppuun: kaventaen 6 silmukkaa tasaisin välein. Häh? Päätät silmukoita ja kavennat samalla? Mitä perkl....?! Lasittunein silmin tuijotat neulomusta ja välillä ohjetta. Päässä suttaa pelkkää syntax erroria.

Pakkohan tästä on jotenkin selvittävä, vaikkei olekaan mitään hajua miten. Neulon ensin kaksi yhteen ja siirrän silmukan takaisin vasemmalle puikolle. Sitten taas kaksi yhteen mutta nyt jätän silmukan oikealle puikolle. Sitten taas kaksi yhteen ja oikelta puikolta ylivetäen yhteenneulottujen yli. Sitten sama homma alusta uudelleen ja uudelleen. Ja kas, kas, nyt on kaula-aukko josta 24 silmukasta on tullut 18 silmukkaa. Mikä parasta palmikkojen reuna lepää levollisesti ja tasaisena.

Huokaus ja helpotus. Etu- ja takakappaleet ovat nyt valmiit. Eilen illalla kursin nuppineuloilla koko hökötyksen kasaan ja suureksi yllätyksekseni mahduin sisälle.

Paita istuu kuin hansikas (jos näin voi sanoa) ilman kirraamisia. Siitä ei tällä kertaa kuvaa koska kameran patterit olivat tärkeämmässä käytössä: pojan kauko-ohjattavassa pikkuautossa, josta poika meni aivan sfääreihin. Ja heräsi tänä aamuna kello kuusi ajamaan...

3 kommenttia:

 1. Ihmeellisiä ovat neuleohjeet: toisinaan on amerikkalaistyylisiä, joissa ohjeistetaan liikaakin ja sitten näitä "tee jotain päätyäksesi tähän"-ylimalkaisuuksia.

  En tiedä, kumpi on pelottavampaa: kauko-ohjattava pääkön käsisssä vai vaaniva lego/duplopalikka yössä.

  VastaaPoista
 2. Odotan innolla pattereiden vapautumista jotta saadaan kuvia valmiista työstä!

  VastaaPoista
 3. Tätä vauhtia patterit ovat ikuisesti autoilukäytössä. Täytyy käydä ostamassa lisää?

  VastaaPoista