maanantaina, huhtikuuta 03, 2006

Tää olis niinku lomansa lominut. Kivaa oli. Kölliittiin Keski-Suomessa ja tyhjennettiin äitin jääkaappia. Puolessa välin viikkoa ajeltiin takasin kotia ja tyhjennettiin omaa jääkaappia. Mistäs sitä nyt sitten alkaisi? Jyväskylästä en löytänyt kuin yhden lankakaupan, Pikkulinnan. Hiplasin lankoja mutta ei sitten tullut mitään erityisiä fiilinkiä, joten sinne jäivät.

Virkatuista kukkasista palkaksi saamani langat kehkeytyivät Syksy-kassiksi. Ruskea Tove oli aivan ihastuttavan väristä neulottuna.

Riippui vähän valossa missä katseli, mutta tuntui kuin se olisi vaihtanut väriään kokoajan. Kaikista hauskinta oli se että langassa tuntui olevan lampaan rasvaa mukana, sormet tuntuivat rasvasilta. Tässä kassi vielä valmiina.

Virkkaamani kukkaset kellivät Villiinan ikkunassa, niinkuin Amelie oli huomannut. Lapsikin huomasi kassin kaupan ikkunassa, kun kävimme ostamassa siipan paitaan lankoja. Se meni jotenkin ihan tolaltaan ja hoki että tuossa on sama kassi kuin äidillä! Toisaalta olihan se itsekin vähän hassua nähdä oman käden tuotoksia kaupan ikkunassa.Tuli muuten ynnättyä, että viime kuussa tuli kiikutettua rahaa lankakauppaan liki 200 euroa. Tosin 50 niistä oli omaa rahaa, loput muitten rahoja. Mutta kuitenkin.

Siirrytään sitten kirjallisuusosastolle. Ennen lomille jäämistä tilasin Suomalaisen kautta oheisen kirjan:

Kun ajelimme takasin Ouluun sain tekstiviestin että kirja on tullut, joten piti tehdä keikka keskustan kautta. Menin sekaisin. Olen ollut jotenkin rajoittunut huivien suhteen. Käsitys on ollut lähinnä: luo 30 silmukkaa, neulo kaksi metriä, päätä silmukat. Mutta tämä kirja oli tyjyä tajunnanlaajentajaa ja -räjäyttäjää. Tääkin taitaa liittyä Ene-kerhoon. Sopiva lankakin on tainnut löytyä, silkkipuuvilla sekoitetta jossa oli kivoja värejä.

Ja ettei se tähän jäisi, postipoika ilahdutti ranskan tuliaisilla ja pitihän siellä Stokkan lehtihyllylläkin vierailla...

Niin ja viime viikon perjantaina meinasi mennä aamupalapöydässä tee väärään kurkkuun kun luki Hesaria. Neuleblogeista oli tehty oikein kokosivun juttu ja ihan "tuttujahan" siinä oli kuvissa! Hieno homma! Varsinkin kun toissa viikolla perjantaina lehdessä oli juttua (Helsingin)lankakaupoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti