maanantaina, huhtikuuta 24, 2006

Kummallisia nuo jotkut langat. Ensin ne melskaavat ihan mahottomasti, että neulo meistä esim. Lady Eleanor. Kiljuvat niin että korvia särkee. No, sitten annat periksi ja alat neuloa. Hetken on tyytyväinen hiljaisuus ja sitten se kieunta alkaa taas. Älä, hullu, LOPETA! EI! Sitten on pakko lopettaa ja tulee syvä hiljaisuus. Kukaan ei puhu enää mitään kellekään.

Eihän sellaista mökötystä kestä kukaan joten mennään Villiinaan ja ostetaan uutta lankaa ja annetaan toisten mököttää muovipussissa. Välillä lohdutellaan että kyllä teistäkin joku päivä jotain tulee. Ja koitetaan pitää vakavaa naamaa. (Teistä mitään tule, sinne unohdutte.)

Mutta kyllä se Eleanorkin joku päivä tehdään, mutta mistä langasta, se on vielä täysi arvoitus.

Mutta nyt näyttää siltä, että tässä on uuden ystävyyden kaunis alku.


Tosin ettei se niin helppoa olisi:
a) 375 silmukan luominen neuloen kestää aika kauan
b) tarkaistuslaskenta, varsinkin kun se tehdään kahdeksan kertaa, kestää vielä kauemmin
c) ekalla kierroksella kun katsot ohjetta tarkemmin, huomaat että silmukat olisi pitänyt luoda kaksinkertaisella langalla. (Siinä vaiheessa tosin haistatin pitkät ja jatkoin.)

Sitten taas hortonomiuutisiin. Krookuksissa on nuput ja narsissit ja aikaiset tulppaanit pilkistävät mullasta. Siivosin kumihanskat kädessä kukkapenkkiä ja ihmettelin mistä moinen vieno kirsikan haju, kunnes hoksasin että sama käsineet olivat KoolAidatessa käsissä. Eipähän kananpaska haissut niin pahalle!

6 kommenttia:

 1. Miksiköhän se olisi pitänyt luoda kaksinkertaisella langalla? En huomaa tuossa mitn ongelmaa. Mikä lanka?

  Minä istutin eilen orvokit parvekkeelle. Kukkaparat.

  VastaaPoista
 2. Jaa, emmää vaan tiijä. Olisiko reunat sitten sillä tavalla joten pulleammat ja jämäkämmät. Mutta toimii yksinkertaisena ihan hyvin.

  Lankana on Kokon-lankaa, 35 % silkkiä saman verran puuvillaa ja loput akryyliä. Mukavaa lankaa.

  Kyllä ne orvokit kestää, täällä korkeuksilla olen törkännyt ne vappuna ulos palelemaan.

  VastaaPoista
 3. Omituisen omapäistä sakkia nuo langat. Mullakin on lankoja, jotka ei kymmeneen vuoteen ole pihahtaneetkaan, senkun mököttäneet jossain kaapin perällä. Sitten ne alkavat haluta yhdeksi ja samantien toiseksi. Yritä siinä sitten kesyttää mokomia ;).
  Ja silti kukaan ei halua Roosaksi, vaikka tarvitsisin ainakin yhden Roosan. Taidanpa kostoksi mennä ostamaan jotain ihan uuden uutukaista lankaa siihen hommaa. (Mutta entäs jos ne uudet on yhtä omapäisiä??)

  VastaaPoista
 4. Munsta olisi hyvä, jos vyötteessä tuoteselostuksen lisäksi olisi maininta jos langat ovat erityisen puheliaita tai muuten vaan hankalia.

  tyhmä kysymys tähän väliin, mikä on Roosa?

  VastaaPoista
 5. Roosa on se joku pitsihuivi, johon on ohje Ullassa. Ihan kiva, mutta ei aiheuta täälä päässä ainakaan mitään pakkosaada-ilmiötä.
  Ene tosin oli ihan eri juttu.

  Omaan Eneen loin silmukat kaksinkertaisella langalla, mutta en ymmärrä, että miksi. Ketutti jälkeenpäin se yks ylimääränen pääteltävä langanpää.

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista