torstaina, helmikuuta 02, 2006

Kävin eilen Tikrun blogissa ratkuttamassa miestenneulemallien ankeudesta ja jatkan puhinaa nyt omassani. Kun minen voi käsittää miksi miehille tarjottavat neulemallit ovat niiiin värittömiä ja ankeita. Haluavatko miehet oikeasti raikasta harmaata ja iloista mudanvihreää? Kuviona korkeintaan lintuja tai karhuja metsänpoikatahdonolla-tyyliin. Vai luulevatko naissuunnittelijat miesten niitä haluavan? Miksi jo pikkupoikien vaateosastot ovat täynnä mitättömän värisiä ja rumilla kuolaavilla dinosauruksen kuvilla varustettuja vaatteita? Opetammeko me poikamme jo pienestä pitäen värittömiin vaatteisiin niin etteivät he osaa niitä aikuisinakaan kaivata? Onneksi viime vuosina on kaupoissa alkanut näkyä vähän räväkämpääkin otetta, tosin vain lasten- ja nuortensektorilla. Mutta miehelle, jolla on ikää yli kolmekymmentä on todella vaikea löytää vaatteita kun nuorisomitoitukset ovat mitä ovat ja aikuisten osastolla on vain sitä kauluspaitaa ja v-aukkoneuletta. Ei kait sen ikäinen vielä halua näyttää 6-kymppiseltä? Tai vielä vanhemmalta. Palatakseni neulelehtien tarjoamiin malleihin, niin hoh hoijaa. En muista pitkiin aikoihin, jos koskaan nähneeni lehdessä mallia, josta olisi tullut fiilis, et hei tuon minä teen siipalleni.
Kuvassa on se ainoa neulepaita jonka olen siipalleni tehnyt. Paita on hänen suunnittelemansa. Hän piirsi luonnoksen josta minä piirsin kuviot oikeaan kokoonsa voipaperille ja siitä sitten ilman ruutupiirrosta neuloin valmiiksi. Siippa tykkää paidasta kovasti, vaikka väärän lankavalinnan (Nalle-lankaa) takia paita onkin käytössä venynyt vähän muodottomaksi. En nyt julista että tämä olisi sitä parasta miehelle -sarjaa mutta jotain tämmöistä toivoisin näkeväni enemmänkin. Enkä usko olevani ainoa. Uuden paitatilauksen sain pari viikkoa sitten ja luvassa on oranssia ja ralliruutua (vaihteeksi) ja jotain muuta vaudikasta. Vaikea varmaan arvata siippani harrastusta?


Mutta se siitä ärinästä, toki olisi kiva kuulla muidenkin mielipiteitä aiheesta. Palatakseni eilen alkaneeseen kisaan, niin päätin sitten aloittaa pojan villapöksyistä. Haarakiilaan asti kerkisin eilen illalla. Malli aloitetaan vyötäröltä, yhen ainotta saumaa ei tarvitse ommella. Kuvassa vieressä mallina vanhat housut, jotka on tehty Florica-langan jämistä. Alkuperäinen malli on Sandnesgarnin ohjevihkosesta. Uudet pöksyt tulevat Nalle-langasta. Mulla oli varastossa kaksi melkein saman väristä keltaista kerää ja tein pinnan raidoittamalla. Ero on pieni mutta näkyy mukavasti. Lahkeeseen tulee jotain merirosvoaihetta, kait ehkä.

4 kommenttia:

 1. Olen ihan samaa mieltä kanssasi miesten vaatteiden väreistä. Miehen kanssa monesti ihmetelty, miksei voi olla enemmän punaista, muutakin vihreää kuin sitä armeijan, kirkkaita sinisiä, turkooseja ym. miehillekin. Aina on ne beiget, ruskeat, mustat ja tummansiniset ja -vihreät. Ankeata. Monelle vaalealle suomalaiselle kuitenkin sopisi hyvin heleät sävyt. Meiän karju näyttää ihan sairaalle jossain beigessä, ruskeassa tai mustassa eli kauppaan jäävät, tummansininen onneksi sopii, ettei alasti tarvi olla. Olisi tosi piristävää nähdä miehiä punaisissa, taivaansinisissä tai smaragdin vihreissä toppatakeissa noiden ikävien tummasävyisten sijaan. Vielä 80-luvulla kirkasvärisiä vaatteita oli jonkun verran miehillekin, mutta nyt ei ole ollut vuosiin.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi14.48

  Ärisen kanssasi poikien vaatteista. En halua harmaita hämähäkinseittipaitoja. Jos löytyy punaiset housut niin niissä on sitten kukkia.. Olenkin siirtynyt ostamaan pojan vaatteet lingon&blåbär-kotimyyntikaupasta, ja olen tykännyt tosi paljon. Värikästä ja laadukasta! (ja sieltä saa muuten aikuistenkin vaatteita, tosin aika mustana..)pia

  VastaaPoista
 3. Miesten vaatteiden väreihin en aio tässä puuttua, mutta tässä blogissa näkemäni neuleet ovat upeita! I envy you. Keep knitting.

  VastaaPoista
 4. Olen myös samaa mieltä miesten vaatteiden värityksestä ja muutenkin valikoimasta. Sama koskee myös miesten asusteita, kenkiä, vöitä yms. Mieheni ei osta koskaan uusia kenkiä, kun Suomesta ei löydy mitään oikeasti kivoja. Hän katselee aina kateellisena esim. Zaran naistenosastolla, kuinka paljon siellä on valikoimaa verrattuna miesten osastoon.

  VastaaPoista