torstaina, tammikuuta 26, 2006

Voe ihanuuksien ihmemaa! Phildarin kuvasto tuli eilen postissa. Nyt pitää tavata ranskaa ihan urakalla. Ohjeet tosin ovat niin selkeät, että jos niillä ei osaa tehdä niin johan on kumma. Tietty muutamat peruskäsitteet varmaan hyvä opetella ensin ennenkuin alkaa lankojen kanssa heilua. Mahtaako kellään olla tietoa löytyykö mistään suomi-ranska neulontasanakirjaa? Jonkun blogissa tai jossain sellaisen muistan nähneeni. Vinkkiä vastaanotetaan, kiitos!

Postilootasta löytyi myös uusin Ottobre-ompelulehti. Suosittelen sitä lämpöisesti jokaiselle lastenvaatteiden ompelusta kiinnostuneille. Ohjeet ovat todella selkeät ja mallit hienoja, jopa pojille löytyy vaatetta. Luulin pitkään, ettei ompelu ole mun juttuni kun tekeleet olivat sitä sun tätä. Mutta kun tämän lehden ohjeilla aloin tehdä niin jopas jopas! Ne ovat nyttemmin erottaneet naisten mallit omaan lehteensä joka ilmestyy maaliskuussa. Meni vähän mainostamisen puolelle, mutta entäs sitten. Kun tuote on hyvä niin kannattaa kehua.

Ja ettei pelkkää lätinää niin vähän kuvaa myös tuotoksista. Kuvassa pitkävartiset sormikkaat syksyn Voguesta. Lankana käytin Sisua. Kirjontalangat sain kaupantekijäisinä lankakaupan tädin omista varastoista, siitä iso kiitos hänelle. Näitä edelliset sormikkaat olen tehnyt koulussa, joten lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen, ei reiän reikää sormien välissä. Ja istuvat käteen kuin...no, hanskat.

4 kommenttia:

 1. Ulla tulee ja pelastaa:

  http://www.ullaneule.net/ullakko/index.html

  VastaaPoista
 2. Kiitos Niina, hakusanalla neulesanasto päädyin heti Ullan sivuille. Ja johan alkoi ranskankieli avautua minullekin!

  VastaaPoista
 3. Ihanat hanskat! Olen noista haaveillut, mutta kun tuo kirjominen ei oikein nappaa... :-)

  VastaaPoista
 4. terhi, ne on kauniit ilman kirjontaakin.

  VastaaPoista