sunnuntaina, tammikuuta 20, 2019

Time Stands Still

Alkukesästä kävin Helsingissä Snurressa. Olin etukäteen stalkannut Lichen and Lacen lankoja. Lähtivät aika vilkkaasti mukaan kun ne livenä pääsin näkemään. Otin mukaani vaaleanpunaista (Orchid), korallia (Coral), tummaa keltaista (Amber) ja sinisenmustaa (Sooth). Tarkoituksena oli tehdä jotain kirjoneuleen tapaista ainesosaa.

Siinä sitten kesä livisti käsistä hikeä pyyhkiessä. Elokuun alkupuolella sain kehiteltyä kuvion, joka mielestäni passasi väreihin. Hain vähän melankolista tunnelmaa ja siksi kuvioihin valikoitui liljoja, sudenkorentomedaljonkeja ja mehiläisen ja pääkallokiitäjän sekoitelma. 

Ensin ajatuksena oli käyttää kaikkia värejä mutta päädyin sitten vain tummankeltaisen ja sinertävän mustan liittoon. Ja se oli hyvä päätös. 

Time Stands Still
Malli: oma
Puikot: 2,5 ja 3,5 mm
Lanka: Lichen and Lace, Merino Single sävyissä Amber ja Soot. Amber sävyä yksi vyyhti ja Sootia kolme
Fiilis: no kylläpä!Kirjoneulekuvion suuri koko aiheutti erilaista päänvaivaa. Olisin halunnyt neuloa takin ylhäältä alas, mutta en päässyt itseni kanssa sopimukseen siitä kuin korkea kuvio olisikaan neulottuna. Varsinkin kun kuvioon tuli vielä neulomisen aikanakin pari muutosta. Siksi aloitinkin alareunasta, jotta yläosan voi sitten neuloa sen pituiseksi kuin haluaa. Kuvio on myös leveä, joten piti hieman pohtia sopivaa mallikerran määrää ja varsinkin, miten kuvion katkaisee etukappaleiden keskeltä. Näitten jälkeen se oli neulomista vaan.

Julkaisin kuviosta muutamia yksityiskohtia Instassa ja niiden perusteella huomasin, että mallikuvion koukeroissa piileskeli tuimailmeinen apina. Samoin liljojen alareunassa oli lisää erilaisten kiitäjien siipiä. Näiden pohjalta olen piirtänyt uusia kuviokaavioita. Näytin pojilleni piirtämääni apinakuviota ja mielipide oli: näyttää vihaiselta Homer Simpsonilta. Kuvion kehittely on siis edelleen vaiheessa. 


Olen neulonut takin tasona, jota työtapaa moni pitää ihan pähkähulluna. Kuten olen monesti todennut, kirjoneuleen neulominen nurjalta ei ole minulle mikään ongelma. Itseasiassa tuntuu, että pinnasta tulee tasaisempaa kun joka toinen kerros tehdään nurjalta. Lisäksi en ole erityisen vakuuttunut, että superwash-käsitellyn merino singlen steekaaminen eli aukileikkaaminen olisi mitenkään viisasta. 

Kun kirjoneuleosio oli valmis, takki unohtui jonnekin keskeneräisten valtakuntaan. Joulun aikaan päätin pinnistellä takin valmiiksi. Ja se oli sitten rytinää se. Siinä samalla kun tiirasin Rare Exportia sun muita, ei tullut kauhean tarkkaan tarkkailtua hihan silmukkamääriä saati kavennuksia ja hihoista tuli aika kapoiset. Veri kuitenkin kiertää sormissa saakka, joten eipä hätää. 

Lichen and Lace oli siis uusi tuttavuus. Kivaa merinoa sinkkua ja semisolidit värit syviä ja hienoja. Ainoa mikä vähän ärsytti olisi se, että Soot-sävyssä yksi vyyhti oli reilusti yksivärisempi kuin muut. 

Nyt ei sitten olekaan yhtään paitaprojektia kesken. Sain eilen yhden messujen huumassa synnytetyn idean valmiiksi ja siihen palataan taas kun olen kotona valoisaan aikaan. Tässä nyt pohdin, että ottaisin tekoseen toissa vuonna Tampereen messuilta ostetut Pirtin Kehräämön villasilkit. Niille kun olen vihdoin idean kehitellyt. Toinen vaihtoehto on käydä Ixelin kimppuun. Se tosin vaatisi kaavioiden tulostamista: ohjekirjan kaavioiden lukeminen vaatii suurennuslasia.

8 kommenttia:

 1. Ihan törkeän hieno! Mua jäi nyt vaan häiritsemään, kun en millään löydä sitä apinaa tai Homer Simpsonia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se äkäinen Homer on vasta paperilla. apinan silmät kyllä mollottavat tuolla kun tietää mistä katsoa. onneksi ne eivät ole niin ilmeiset :)

   Poista
 2. Hei!

  Lueskelin tuossa vanhoja päivityksiäsi ja jäin miettimään, vieläkö sinulla on Tirppa- neuletakki jossakin keskeneräisten valtakunnan kätköissä? Näytti niin hienolta, kun joissakin kuvissa sitä vilautit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tirppa makoilee keskeneräisen korissa, se kun sattuu olemaan aikaslailla vääränkokoinen. Olen ilmeisaesti harrastanut yltiöpositiivista kehonkuvaa...pitäisi purkaa se ja aloittaa uusiksi. Mutta voinet arvata ettei ole motivaatio sen suhteen erityisen korkealla :(

   Poista
 3. Anonyymi10.41

  aivan kertakaikkiaan upea ! ja olet löytänyt myös maanantaimalli-korvikset !

  :) heta

  VastaaPoista
 4. Anonyymi16.32

  Siis aivan erinomainen taitaja olet. Olen kuitenkin jo pitkään miettinyt, mihin valtava määrä neuleitasi mahtuu? Ehkä vuokraat varastotilaa... :)

  t. Annikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, myönnetään, että komero on aika täynnä ja osaa säilytetään työpaikan kaapissa. Osa lähtee silloin tällöin kiertoon.

   Poista