sunnuntaina, lokakuuta 01, 2017

Virikkeitä

Postipoika on ollut minulle suopea. Ensin saapui Roosa nauhan neuleohjevihkonen. Suunnittelin siihen kevään korvilla linnuilla koristellun neulesetin, joka nyt sitten polleana paistattelee vihkosen sivuilla. Jotenkin hassua nähdä ne ihan oikean mallin päällä ja lehdessä painettuina. Vihkosessa on muutama sukkamalli, jonka haluaisin neulasta. Mutta seuraavaksi saapuneet postipojat sotkivat to-do -listani täysin.


Perjantainen postipoika toi uusimman Laine magazinen. Lehti on tuttua Laine-laatua ja ensimmäinen aukeama on koko lehden suosikki aukeama. Joo, ne ovat mainoksia, silti niin mehevät yhdessä. Lehdessä ei sinänsä ollut mitään sellaista "pakkosaadahetinyt" -mallia, ehkä ne kämmekkäät voisi. Syynä tähän on torstainen postipoika, joka oli saanut maailmani sekaisin sen verran lahjakkaasti.


Taikasanat ovat Marie Wallin ja Shetland. Shetland on Marien uusin neulekokoelma nimensä mukaisesti perinteistä shetlantilaista kirjoneuletta. Marien kirjassa on sattumoisin samanlaisia maisemia kuin Laineessakin.


Malleja kirjassa on 12 ja niistä voisin heti neuloa 10. Eli osuu ja uppoaa. Suosikkini on ehkä tämä Yell. Siinä on tuo epätavallinen muoto, joka minua viehättää. Toki se voi tehdä vaatteesta myös hankalasti käytettävän. Ehkä myös se, että siinä on selkeämpi harmaa osa ja sitten reunassa tuo väri-iloittelu. Takkiin on olemassa myös siihen sointuvat kämmekkäät, joihin sitten voipi upottaa mahdolliset ylijäämät.

Toinen ihana malli on Unst. Minulla tosin on jo yksi tämän tapainen neuletakki, mutta kaksin aina kaunihimpi, tai jotain. 


Lisäksi kaarrokepaita Bressay ja Scalloway pipo huutelevat nimeäni. Bressay voisi olla vaikka ihan alas asti kirjoneuletta?


Lopputulemana kaarsin Jamieson's of Shetland kauppaan ja kotiudutin sieltä 16 eri väristä lankakerää kotiin. Yritin ensin etsiä sopivaa vaihtoehtoa, mutta Jamieson'sin 220 värin paletti on jotain ihan käsittämätöntä. Nyt on taas syy odottaa postipoikaa.


Kuvissa keekoilevat kirjoneuleet ovat nekin rouva Wallinin suunnittelemia. Lankana näissä molemmissa on Rowanin Felted Tweediä.
Orkney-takista löytyy postausta tästä ja Sage-mekosta tästä.

6 kommenttia:

 1. Pitiköhän se mullakin tilata tuo Shetland? Kaiken varalta. Vaikka on kyllä entisetkin Wallinin kirjat vain aatostasolla. Mutta näyttävät niin ihanalta nuo mallit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat toki selta tätä minun kirjaa jos haluat. Mutta varoituksen sana: herättää erinäsiä mielitekoja!

   Poista
 2. Lempilinnut on miun lemppariohje tuosta uudesta Roosa Nauha -kokoelmasta. Vihkoset saapui meille töihin varastoon jo useampi viikko sitten, joten miulla on ollut aikaa mielipiteen muodostamiseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mallia oli tosi kiva suunnitella ja minulla visiona tehdä itsellenikin oma Lempilintu, mutta toisenlaisilla väreillä. Katsotaan mitä Metsä kukkii -paidasta jää jäljelle.

   Poista
 3. Oi, ystävä lähetti linkin blogiisi: olin juuri Shetlannissa villaviikolla, ja käväisin myös Wallinin Shetland-kirjan julkkareissa :-) Siinä on toinen toistaan ihanampia malleja. Tuon Yellin tyyppinen toinen takki oli hänellä kesän mittaan KAL-projektina.
  Ihana blogi sinulla, mukavaa neulesyksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shetlannin villaviikot kuulostaa ihanalta! Tuo kirja on kyllä ihan mahdottoman inspiroiva,kaikki mallit ja maisemat, huokaus! Se kal-neule oli varmaankin Lerwick? Tosi kivannäköinen sekin, rakenne samanlainen kuin Yellissä.

   Poista