tiistaina, lokakuuta 31, 2017

Ihan(an) superia!

Viime viikonloppuna vietettiin Kuopiossa Kässäkerho Pompomin järjestämää Superviikonloppua. Kokonainen viikonloppu neulomista, lankojen ihastelua ja uusiin ihmisiin tutustumista, sekä vanhojen tuttujen moikkailuja. Oikein mainiota!


Itse köröttelin bussilla huudeille jo perjantaina ja linnottauduin neuleeni kera neuleloungen nojatuoliin. Toki siinä kauaa malttanut istua kun piti päästä paijaamaan lankoja. Kun ovet avautuivat virallisesti kello viisi, sisään ryntäsi iso lauma ihmisiä villoja hypistelemään. Siinä vaiheessa tajusin, että nyt pitää toimia jos jotain tiettyä halajaa. 

Lauantaina oli vuorossa brioche-paja. Oppilaina oli 14 asiasta innostunutta neulojaa. Siinä opeteltiin kaksivärinen aloitus, perusbrioche kahdella värillä ja siitä sitten kuvioiden tekoon. Yksi oppilasta ihmetteli kurssin jälkeen, että on mulla lehmän hermot kun jaksan kaikkia kysymyksiä. Noh, minusta on ihanaa opettaa kun porukka on innostunutta ja haluaa oppia. Käämi palaa heti jos opetettavat ovat vastahankaisia, eli koulun opettajaa minusta ei saisi tekemälläkään. 

Lauantaina illalla käytiin porukalla syömässä ja muutenkin iltaa viettämässä Hygge Brossa ja sunnuntaina aamuna meitä odotti brunssi. Sunnuntaina piti sitten heittää heipat ja suunnata kohti valkoiseksi muuttunutta Oulua.


Viikonlopun hitti oli Petrichoryarnsin Johannan Neulisti-Johannalle maalaama Viimeinen ehtoollinen -sukkablankki. Tästä väännettiin vitsi jos toinenkin. Erityisesti silloin kun opetuslasten seasta löytyi ryyppäävä kissa. Itse olen täysin vakuuttunut siitä, että sukkaneulokseen ilmiintyy Jeesus. 


Lankaakin tuli hankittua muutama nöttönen. Kesällä aloiteltu paita Lumimarja-huivin vanavedessä kaipasi lisää lankaa. Ja KVG:n sinkut nyt vaan olivat niin viehkoissa väreissä.


PetrichorYarnisilta ostin loistavan vihreää mohairia kakkaroiskeilla sekä sunnuntaihin saakka minua kiltisti odotelleen vaaleanpunaisen vyyhdin mitä pehmeintä merinoa. Myös Lystigin valmis fade-suora puhutteli sen verran voimakkaasti, että se oli pakko napata völjyyn.

Kiitos Pompomin Liinulle järjestämisestä, Maijalle majapaikasta, Johanna rouville yöpaikkaseurasta, kurssilaisille innostuneesta meiningistä ja kaikillen muillekkin, oli kivaa. Ensi vuonna uudestaan vaikka mikä olisi!

Nyt pitää mennä tekemään se halavatun Metsä Kukkii paita valmiiksi. Olen veivannut kauluksen kanssa nyt sen verran hartaasti, että lievästi sanottuna harmittaa jo koko touhu. Enää puuttuu yksi nappilista ja sitten löytyikin vielä lisää päättelemättömiä langanpäitä. Mulla on vakaa aikomus laittaa se päälle Tampereen käsityömessuille, siellä kun on Metsä Kukkii kalin kokoontumisajot. Paita on sen verran paksu, että se kestää kuivua varmaan viikon...  

7 kommenttia:

 1. Hyvät on ostokset! Erityisesti tuo vihreä mohair vaikuttaa innostavalle, kakkaroiskeita eli ei.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän näitten kanssa pärjätä, jonkin aikaa :)

   Poista
 2. Hihhii, loistava sukkalankku! Ja nam mitä lankakuvia, ehdottomasti ensi vuonna mukaan. Miulla meni koko viikonloppu töissä aamusta iltaan :/ Onneksi kaveri diilasi miulle yhden Petrichorin palleroisista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lankku oli niin huikea! Ensi vuoteen siis.

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja teksti oli siinä ET kässä lehdessä<3 ihan vahingossa kirjastossa törmäsin siihen lehteen ja tunnistinkin heti kuvasta sut:) Mielettömän hieno juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin siitä jutusta tuli hyvä vaikka olihan se jännää puuhaa!

   Poista
 4. Kyllä on ollut hyvät bileet! Ryyppäävä kissa! Hauskaa!

  VastaaPoista